به گزارش اول فارس، رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری بیان کرد: این دو رقم جدید در راستای رفع مشکلات ارقام پرتقال خونی موجود در کشور و بهمنظور بهبود کیفیت و افزایش تنوع محصولات مرکبات در بازار داخلی تولید شدهاند.
سیروس آقاجانزاده توضیح داد: ارقام پرتقال خونی موجود در ایران دارای مشکلاتی نظیر سالآوری، حساسیت به تنشهای محیطی، سر خشکیدگی شاخهها، ریزش زیاد قبل از برداشت، دیررسی میوه و خطر آسیب سرمای زودرس پاییزه، حساسیت به لکههای پوستی در زمان نگهداری در سردخانه یا انبار، خشکیدگی پوست و فروپاشی بافت میوه و تغییر طعم آنتوسیانینها طی نگهداری طولانیمدت هستند، بر این اساس ضرورت ایجاد تنوع در عرضه میوههای مرکبات بهویژه در گروه پرتقالهای خونی احساس میشد.
وی ادامه داد: در این راستا طی یک برنامه اصلاحی با انتخاب ژنوتیپهای طبیعی از تودههای موجود در کشور و انجام ارزیابیهای چندمرحلهای در طول سالهای گذشته، ارقام برتر و امیدبخش شناسایی شدند.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری تصریح کرد: پس از بررسیهای دقیق و تکمیلی، دو رقم ایرسا و آریا بهعنوان ارقام برتر انتخاب و معرفی شدند. این دو رقم دارای ویژگیهای ممتازی نظیر زودرس بودن، عدم سالآوری، بیبذری، درصد بالای آبمیوه، حساسیت بسیار کم به لکههای پوستی میوه و سرخشکیدگی شاخهها، ماندگاری بالا در شرایط انبارداری و همچنین ریزش کم قبل از برداشت هستند. علاوه بر این، این ارقام از نظر ویتامین ث و آنتوسیانین غنی بوده و از نظر ارزش غذایی برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان بسیار اقتصادی و مفید هستند.
وی افزود: این ارقام در آبان ماه سال جاری در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی و با حضور غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی و غلامرضا گلمحمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و روسای مؤسسات، مراکز و پژوهشکدههای تحقیقاتی، محققان و پژوهشگران در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر رونمایی شد.
آقاجانزاده ضمن تشکر از تمامی کارکنان پژوهشکده بهویژه جواد فتاحی مقدم و رضا فیفائی و همکارانشان در این پروژه تحقیقاتی که نقش بسزایی را در تولید و معرفی این ارقام ایفا کردند، ابراز امیدواری کرد که معرفی این ارقام بتواند علاوه بر افزایش بهرهوری تولیدکنندگان، رضایت مصرفکنندگان را نیز جلب کند و گامی مؤثر در راستای توسعه صنعت مرکبات کشور باشد.
نظرات