رئیس جدید سازمان امور عشایر که یک ماه پیش از سوی وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد، به دلیل دخالت برخی مقامات ارشد دفتر رباست جمهوری، حتی اجازه ورود به دفترش را هم ندارد.
تسنیم : این روزها شاهد اتفاقات عجیب و غریب در سازمان امور عشایر و و دولت دوازدهم هستیم به طوری که به فاصله یک ماه از انتخاب پاپی زاده به عنوان رئیس سازمان امور عشایر، خبر انتصاب سرپرست جدید برای این سازمان مطرح و باعث شگفتی جامعه عشایری و رسانه ها میشود.
۲۳ مهر ماه سال جاری وزیر جهاد کشاورزی در حکمی عباس پاپی زاده را به عنوان رییس جدید سازمان امور عشایر منصوب کرد و حتی مراسم تودیع و معارفه وی نیز برگزار شد، اما ظاهرا این انتصاب به مذاق برخی در دولت خوش نیامد و در روزهای اخیر در سکوت محض سرپرست جدید سازمان امور عشایر منصوب شد و بدون اشاره به حکم ریاست قبلی برای پاپی زاده، تنها از خدمات کرمعلی قندالی رئیس سابق سازمان امور عشایر که در آستانه بازنشتگی نیز بود قدارنی می شود.
حذف نام پاپی زاده از سایت سازمان امور عشایر
جالب است که با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر کشور کلیه اخبار مربوط به انتصاب پاپی زاده که مربوط به تاریخ ۲۳ تا ۲۵ مهر ماه است، به یک باره از روی سایت این سازمان حذف می شود به طوری که دیگر هیچ خبری از او در سایت سازمان عشایر نیست و حتی خبر انتصاب حذف شده است.
بر اساس اطلاعات واصله هنوز حکم، کارتابل و اتوماسیون ریاست سازمان امور عشایر به نام پاپی زاده است، این در حالی است که بعد از مدتی کوتاه از انتصاب پاپیزاده در سازمان امور عشایر، حتی اجازه حضور ورود وی به سازمان داده نمی شود و یک ماه است که این سازمان بدون رئیس و سرپرست بوده است، تا اینکه وزیر جهاد کشاورزی چهارشنبه هفته قبل به طور موقت سرپرستی برای این سازمان انتصاب میکند.
اما اصل ماجرا چیست؟
حال این سوال پیش می آید که چرا به یکباره و در مدت کوتاهی (کمتر از یک ماه) وضعیت ریاست پاپی زاده بر سازمان امور عشایر در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. برای درک این موضوع لازم است درباره اهمیت سازمان امور عشایر سخن گفت.
چرا سازمان امور عشایر مهم است؟
سازمان امور عشایر کشور سازمانی ثروتمند و دارای منابع مالی و بودجه زیادی نیست اما از لحاظ اجتماعی و سیاسی تاثیر گذاری بالایی دارد به طوری که این سازمان ۸ تا ۱۰ میلیون نفر را در جامعه عشایری تحت پوشش دارد و این جمعیت می توانند در مناسبات مختلف اجتماعی و سیاسی از جمله انتخابات نقش مهمی داشته باشد، به همین منظور دولتها اصرار دارند تا جایی که ممکن است افراد همسو با خود را برای ریاست و حتی بخش های زیرین در دستگاه های مختلف انتخاب کنند.
فشار از سوی دفتر رئیس جمهور؟
بر اساس اطلاعات واصله به فاصله کمی از انتخاب پاپی زاده به عنوان رئیس سازمان امور عشایر برخی افراد رده بالا از دفتر ریاست جمهوری شخصا ورود کرده اند و یک ماه است که با فشار به وزیر جهاد کشاورزی برای تغییر رئیس جدید تلاش می شود و به وزیر چند مرتبه تذکر داده شده است.
خبرها حاکی است، روز سه شنبه هفته گذشته از دفتر رئیس جمهور به طور مستقیم با وزیر جهاد کشاورزی تماس گرفته و گفته می شود: « این قضیه را جمع کنید و به این اندازه هزینه روی دست دولت نگذارید تا موضوع به رسانه ها کشیده نشود.»
با این حال علیرغم صدور حکم انتصاب عباس پاپی زاده نماینده سابق دزفول به سمت رییس سازمان امور عشایر، تکلیف ریاست این سازمان همچنان در هاله ای از ابهام به سر میبرد.
دخالت ها از سوی برخی مقامات ارشد در دفتر ریاست جمهوری برای انتصاب و انتخاب مدیران دولتی حتی وزرا مسبوق به سابقه است و به نظر می رسد، شخص رئیس جمهور باید برای توقف و جلوگیری از این گونه دخالت های نابجا که اختیارات وزرا را تنزل می دهد، ورود کند.
نظرات