سالاد ترخون، کته کباب و رشته خوشکار منوی غذایی خوشمزه و خوش طعم گیلانی را تشکیل میدهند و شما میتوانید برای اعضای خانواده در روز پایانی هفته این غذا را تهیه کنید.
به گزارش اول فارس، غذاها و دسر گیلانی دارای طعم و مزه بی نظیری میباشند و اگر شما تمایل دارید غذایی متفاوتی را در منزل تهیه کنید، بهتر است از منوی غذایی گیلانی غافل نشوید.
دستور تهیه سالاد ترخون
سالاد ترخون از انواع پیش غذاهای سالم و خوشمزه میباشد و شما میتوانید این نوع سالاد را در منزل به راحتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم
عدس: ۲۵۰ گرم
سیر له شده: یک حبه
ترخون خرد شده: دو قاشق سوپخوری
پنیر خامهای: ۴ قاشق سوپخوری
خامه: یک قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی خرد شده: دو عدد
زیتون سیاه خرد شده: ۵۰ گرم
لیمو ترش بزرگ و آب گرفته شده: یک عدد
سس خردل یا دانه خردل: دو قاشق چایخوری
روغن زیتون: دو قاشق سوپخوری
روش تهیه سالاد ترخون
برای تهیه سالاد ترخون ابتدا عدس را از ۱۲ ساعت قبل خیس نمایید و در طول این مدت چندین بار آب عدس را عوض نمایید سپس عدس را به همراه مقداری آب و نمک بپزید و عدس پخته شده را درون صافی بریزید تا آب اضافه آن کشیده شود.
تابهای مناسب را روی حرارت گاز قرار دهید و روغن زیتون را درون تابه بریزید سپس سیر را تفت دهید و پوست لیموی ترش و آب لیموی ترش و سس خردل و ترخون و پنیر خامهای و نمک و فلفل سیاه و خامه را درون تابه بریزید و مواد را به مدت یک ساعت حرارت بدهید سپس عدس را به مخلوط مواد بیفزایید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید.
زیتون سیاه و گوجه فرنگی را به مخلوط مواد بیفزایید سپس مواد سالاد را هم بزنید و سالاد را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و جعفری خرد شده را روی سالاد بریزید و این سالاد خوشمزه را به همراه نان تست یا نان سیر میل کنید.
دستور تهیه کته کباب گیلانی
کته کباب از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و مقوی میباشد و این غذا مجلسی است و در دستور تهیه آن از گوشت گوساله و پیاز و آب پیاز و ماست و روغن زیتون و نمک و فلفل استفاده میشود.
مواد لازم
گوشت فیله گوساله: یک کیلوگرم
پیاز: یک عدد
اب پیاز: نصف پیمانه
ماست: یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون فاقد بو: یک قاشق سوپخوری
فلفل: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
روش پخت کته گیلانی مقوی
برای تهیه این نوع غذا ابتدا پیاز را خرد نمایید و آن را با فیله گوساله برش زده شده مخلوط نمایید سپس یک قاشق روغن زیتون بدون بو را به برشهای گوشت بیفزایید و یک قاشق را هم به مخلوط مواد اضافه نمایید و مواد گوشتی را هم بزنید.
نصف پیمانه آب پیاز را به مخلوط مواد بیفزایید و مخلوط گوشتی را به مدت ۲۴ ساعت در مکانی مناسب قرار دهید تا استراحت کند و بعد از مدت زمان ذکر شده برشهای گوشت را به سیخ بکشید و آنها را روی منقل کبابی کنید.
برای تهیه کته برنج را درون قابلمه بریزید و به ازای هر ۱ کیلو برنج ۲ کیلو آب و مقداری نمک نرم به برنج بیفزایید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس یکی از برنجها را بردارید و اگر مغز برنج پخته نشده بود مقداری آب به قابلمه بیفزایید و بعد از تبخیر شدن آب برنج باید اطراف برنج را به شکل مخروطی به سمت بالا بیاورید سپس به نسبت هر یک کیلو گرم برنج دو تا سه قاشق سوپخوری روغن روی برنج بریزید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید و حرارت زیر شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج مقداری پخته شود.
اگر به فر دسترسی دارید میتوانید بعد از محکم کردن درب قابلمه آن را در کف فر قرار بدهید و حرارت فر را روی ۳۵۰ درجه تنظیم نمایید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه حرارت فر را ۵۰ درجه کم نمایید و اجازه دهید تا برنج به مدت نیم ساعت دیگر درون فر بماند و دم بکشد.
برای دم کشیدن برنج اگه تمایلی ندارید که برنج ته دیگ ببندد میتوانید بعد از گذشت یک ساعت قابلمه را از روی حرارت بردارید و اگر تمایل دارید پلو ته دیگ داشته باشد باید آن را به مدت ۱.۵ ساعت روی حرارت قرار دهید.
برای اینکه ته دیگ به راحتی از قابلمه جدا شود میتوانید بعد از دم کشیدن پلو آن را از روی حرارت گاز بردارید و به مدت نیم ساعت درب قابلمه را باز نکنید تا ته دیگ به آسانی از قابلمه جدا شود.
کته کباب یا پلو کباب یکی از غذاهای معروف گیلانی است و جالب است بدانید شهرت این غذای محلی خوشمزه به سراسر ایران از جمله مازندران هم رسیده است . در تمامی رستوران های معروف گیلان و مازندران کته کباب سرو می شود
اگر کته را تمایل دارید روی حرارت گاز بپزید بهتر است بعد از گذاشتن درب قابلمه مقداری ذغال روی آن قرار دهید تا پلو قد بکشد و خوشمزهتر شود. در صورت تمایل میتوانید نصف لیوان ماست و مقداری زعفران ساییده شده و ۷۰ گرم روغن و نصف لیوان آب جوش و دو عدد زرده تخم مرغ را با یکدیگر ترکیب نمایید و به عنوان ته دیگ در کف قابلمه بریزید که در این صورت کته کباب مجلسیتر میشود.
دستور تهیه رشته خوشکار شیرینی محبوب گیلانی
رشته خوشکار از انواع شیرینیهای خوشمزه و خوشمزه گیلانی میباشد و شما میتوانید این نوع شیرینی را در منزل به راحتی تهیه کنید.
مواد لازم
آب: دو پیمانه
آرد برنج: یک پیمانه
آرد گندم شیرینی: یک پیمانه
مواد میانی شیرینی
پودر هل: به مقدار لازم
پودر پسته: صد گرم
پودر قند: ۱.۵ پیمانه
مواد لازم برای تهیه شربت مخصوص
آب: ۱ و ۱/۲ پیمانه
گلاب: به مقدار لازم
شکر: به مقدار لازم
روش تهیه رشته خوشکار
برای تهیه شربت مخصوص این شیرینی ابتدا آب و شکر را با یکدیگر مخلوط نمایید سپس ترکیب این مواد را روی حرارت گاز قرار دهید تا به غلظت لازم برسند و شربت را از روی حرارت گاز بردارید و مقداری گلاب به آن بیفزایید.
برای تهیه مواد میانی باید همه مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید و آنها را در مکانی مناسب قرار دهید.
برای تهیه آرد برنج رشته خوشکار ابتدا برنج را بشویید و آن را چند ساعتی خیس نمایید سپس برنج را روی دستمالی تمیز قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود. برنج را آسیاب کنید تا آرد برنج با کیفیتی بدست بیاید.
آب و آردها و در صورت تمایل مقداری رنگ خوراکی را درون قابلمهای مناسب با یکدیگر ترکیب نمایید و مواد را به مدت چند ساعت در مکانی مناسب قرار دهید سپس آب اضافه جمع شده روی سطح آرد را خالی نمایید.
مایه را درون ظرف مخصوص شانه خوشکار بریزید و اگر به ظرف مخصوص دسترسی ندارید میتوانید مایه را درون ظرف سس بریزید سپس کف تابهای مناسب را چرب نمایید و از مایه به شکل خطهای عمودی و افقی در کف تابه بریزید و اجازه دهید تا رشته خوشکار بسته شود.
سپس آن را به آرامی بردارید و روی کاغذ روغنی قرار دهید و همه مواد خمیر را به صورت ذکر شده آماده نمایید. دو طرف رشتهها را تا نمایید و از مواد میانی در وسط آنها بریزید و از اطراف رشتهها را تا بزنید تا به صورت کامل روی مواد پوشانده شود سپس لبههای آن را به کمک دست به یکدیگر بچسبانید.
همه رشتهها را به روش ذکر شده آماده کنید سپس آنها را درون روغن داغ سرخ کنید و رشتههای سرخ شده را درون شربت قرار دهید سپس شیرینیهای آماده شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بچینید.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد و بتوانید با تهیه آن اعضای خانواده را سورپرایز نمایید
نظرات