خبر اولسرگرمی

مهمترین نشانه خرابی رله استارت خودرو که هر راننده ای باید بداند

یک وسیله نقلیه، حاوی اجزای زیادی است که بعضی اوقات بسیاری از آن‌ها فراموش شده یا نادیده گرفته می‌شوند. هنگامی‌که زمان تعمیر فرا می‌رسد، توجه زیادی به قسمت‌های کوچک‌تر و کم‌تر شناخته شده، مانند رله استارت نمی‌شود؛ اما درواقع هر قسمت برای اطمینان از عملکرد صحیح خودرو مهم و حیاتی هستند. در ادامه نشانه ‌های خرابی رله استارت را شرح می‌دهیم تا در صورت مواجه شدن با هر یک از این علائم به سراغ مکانیک ماهر بروید؛ زیرا این نشانه‌ها ممکن است نشان‌دهنده اختلال در سایر قسمت‌های خودرو باشند.
علائم خرابی رله استارت خودرو
اول فارس| تعمیر و نگهداری خودرو : رله استارت، یک قطعه الکتریکی است که وظیفه انتقال جریان از باتری به استارت را برعهده دارد تا بتواند موتور خودرو را روشن کند. این قطعه کوچک معمولاً خراب نمی‌شود، اما از آنجایی که یک مؤلفه برقی است، خرابی آن هر زمان ممکن است اتفاق بیفتد و برای دانستن این‌که چه زمانی رله استارت دچار مشکل می‌شود، باید علائم خرابی رله استارت را به خوبی تشخیص دهید.
در این مطلب قصد داریم به بررسی علائم خرابی رله استارت بپردازیم. یکی از اجزای مهمی که در خودرو وجود دارد، رله استارت است. رله استارت کمک می‌کند تا جریان برق از باتری به آهن ربای استارت برسد. از این طریق می‌تواند استارت را چرخانده و خودرو را روشن کند. اما ممکن است رله استارت نیز مانند سایر قطعات خودرو خراب شده و باعث بروز مشکلاتی در خودرو شود.
در این مقاله قصد داریم راجع به این قطعه بیشتر صحبت کرده و علائم خرابی رله استارت را بررسی کنیم.علائم خرابی رله استارت خودرو

 

آشنایی با نحوه کارکرد رله استارت

قبل از آن که راجع به خرابی رله استارت و علائم آن صحبت کنیم، بهتر است تا نگاهی گذرا به کارکرد این قطعه داشته باشیم. همانطور که ذکر شد رله استارت یک قطعه الکتریکی در خودرو است که با انتقال برق به استارت خودرو می‌تواند باعث روشن شدن موتور خودرو شود. به طور کلی احتمال خراب شدن این قطعه بسیار کم بوده اما بعید نیست.

هر چند این قطعه جزو قطعات کوچک خودرو به حساب می‌آید، اما برای کارکرد بهینه یک خودرو نیاز است تا تمامی اجزا به بهترین شکل ممکن کار کنند. به همین دلیل لازم است تا به خرابی قطعات کوچک نیز توجه داشته باشید. در ادامه علائمی را شرح خواهیم داد که کمک می‌کند تا از خرابی رله استارت باخبر شوید.

علائم خرابی رله استارت خودرو

 

روشن نشدن خودرو آشکارترین نشانه است

در میان تمامی علائم خرابی رله استارت، روشن نشدن خودرو یک نشانه بسیار آشکار است. هنگامی که دکمه استارت را می‌زنید، با هدایت جریان برق می‌بایست خودرو روشن شود، اما اگر این اتفاق نیفتاد به احتمال زیاد رله استارت خودرو خراب شده است. مشکل روشن نشدن خودرو بعد از استارت زدن مکرر می‌تواند مربوط به فرسودگی مدار در خودرو باشد. اما اگر مدار به طور کامل فرسوده نشده باشد ممکن است با چرخاندن کلید و تلاش برای روشن کردن خودرو سر و صدای زیادی نیز بشنوید.

علائم خرابی رله استارت خودرو

 

رله استارت بعد از روشن شدن موتور، روشن می‌ماند

هنگام روشن شدن خودرو، همواره می‌بایست سوئیچ یا دکمه استارت را رها کرد. این کار باعث قطع جریان برق می‌شود. به همین دلیل انتظار می‌رود جریان برق در استارت خودرو نیز قطع شود. اما اگر بعد از روشن شدن خودرو همچنان رله استارت روشن بود، احتمال خرابی اتصالات مربوط به رله استارت وجود دارد. این علامت، در نوع خود خطرناک بوده و در صورت بی توجهی می‌تواند به مدار و رله و همچنین استارت آسیب جدی بزند.

 

مشکل استارت زدن متناوب در خودرو

در صورتی که قصد دارید خودرو را روشن کنید ولی استارت خودرو فورا روشن نمی‌شود، اما با چرخش مجدد کلید استارت خودرو روشن می‌شود، به احتمال قوی رله استارت شما دچار مشکل شده است. ریشه این گونه اشکالات معمولا مربوط به اتصالات سیم رله استارت است و می‌بایست مشکل پیش آمده را با کمک یک مکانیک رفع کنید.

علائم خرابی رله استارت خودرو

 

از رله استارت صدای کلیک مانند شنیده می‌شود

یکی دیگر از علائم خرابی رله استارت شنیده شدن صدایی آهسته و به طور مداوم از رله استارت است که شبیه صدای کلیک مانند است. به طور کلی عملکرد رله استارت صفر و یکی است یعنی یا کاملا جریان را عبور می‌دهد و یا به طور کلی فاقد جریان بوده و به استارت جریان برق را هدایت نمی‌کند. اما شنیدن صدای کلیک مانند از رله استارت می‌تواند نشانه خرابی آن و مشکل در هدایت جریان برق باشد. این مشکل اغلب پس از استارت زدن به شکلی مداوم به گوش می‌رسد.

 

خودرو نامنظم استارت می‌خورد

یکی دیگر از مشکلاتی که می‌تواند گریبانگیر رله استارت شود این است که در برخی از مواقع رله استارت به خوبی کار می‌کند اما گاهی نیز هنگام روشن شدن خودرو عملکرد خوبی ندارد. این مشکل نیز مربوط به رله استارت بوده و با جایگزین کردن یک رله استارت سالم رفع می‌شود.

 

نچرخیدن موتور استارت و ثابت ماندن نور چراغ‌ها

در صورتی که قسمت توپی مربوط به سوئیچ استارت دچار مشکل شده باشد و یا رله استارت خودرو شما به طور کلی سوخته باشد این علائم را مشاهده خواهید کرد.

 

آرام چرخیدن و دیر خلاص شدن استارت

در میان انواع علائم خرابی رله استارت این علامت نیز بسیار رایج است. این مشکل اغلب مربوط به ضعیف شدن استارت خودرو و یا مشکل در عملکرد بلبرینگ‌های استارت است. این علامت می‌تواند با شنیده شدن صدای خرخر دنده برنجی نیز همراه باشد. اگر بخواهیم ریشه این مشکل را بررسی کنیم باید بگوییم که احتمالا علت این مشکل به اتوماتیک استارت باز می‌گردد زیرا به نظر ارتباط بین دنده استارت به شکل صحیحی برقرار نشده است. علاوه بر این، ممکن است فنرهای داخل کلاچ دنده استارت دچار مشکل شده باشند.

 

خرابی رله استارت چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟

تا کنون راجع به علائمی که می‌تواند نشانگر خرابی رله استارت خودرو شما باشد توضیح دادیم اما لازم است تا علت خرابی رله استارت را نیز در کنار علائم خرابی رله استارت بررسی کنیم.

 

باتری خودرو را بررسی کنید

هنگامی که با علائم گفته شده متوجه شدید که رله استارت خودرو شما به درستی کار نمی‌کند، بهتر است قبل از هر اقدامی ابتدا باتری خودرو را بررسی کنید. خراب شدن یا خالی شدن شارژ باتری خودرو یکی از علل اصلی کار نکردن موتور استارت است. یکی از نشانه‌های ویژه ای که برای عیب یابی این مشکل وجود دارد این است که احتمالا صدای خرابی دنده استارت خودرو را نیز هنگام روشن کردن استارت خواهید شنید و پس از آن شاهد کار نکردن رله استارت خواهید بود. معمولا در این گونه موارد برق خودرو نیز بسیار ضعیف می‌شود تا جایی که چراغ‌ها بسیار ضعیف شده و یا به طور کلی روشن نمی‌شوند.

 

نظافت رله استارت را فراموش نکنید

همانطور که در توضیحات مربوط به علائم خرابی رله استارت نیز ذکر شد، کثیف شدن رله استارت یکی از رایج ترین اتفاقاتی است که باعث ایجاد اختلال در کارکرد رله استارت می‌شود.

رله استارت در محفظه خودرو به طور مرتب در معرض آلاینده‌هایی نظیر گرد و غبار و دود هوا و همچنین با گرما و سرمای مستقیم قرار می‌گیرد. این اتفاقات می‌تواند به راحتی باعث ضعف در عملکرد رله استارت شود. به همین دلیل لازم است تا قبل از ظهور هر گونه علائم مربوط به خرابی رله استارت، رله را هر چند وقت یکبار تمیز کنید. معمولا توصیه می‌شود در هر ماه دو بار رله استارت را نظافت کنید. البته با توجه به شرایط رانندگی و منطقه ای که در آن رانندگی می‌کنید ممکن است نیاز به نظافت رله استارت در هر هفته دو بار داشته باشید.

فراموش نکنید که هنگام نظافت باید قطعه مورد نظر را به خوبی بشناسید و سپس نظافت را آغاز کنید. یکی از اساسی ترین کارهایی که باید قبل از اقدام به نظافت انجام دهید این است که حتما خودرو را خاموش کنید. فراموش نکنید که رله نباید به طور مستقیم در معرض آب قرار بگیرد و بهتر است برای نظافت رله از اسپری‌های مخصوص نظافت رله استارت بهره ببرید.

با اتمام نظافت عملکرد رله استارت را چک کنید و در صورتی که شاهد پایدار بودن نشانه‌های مربوط به خرابی رله استارت بودید، بهتر است به فکر یک رله استارت جدید برای خودرو خود باشید.

 

کلام آخر

رله استارت قطعه مهمی در خودرو است که خرابی آن می‌تواند منجر به بروز مشکلات متعدد در خودرو شود. اما علائمی وجود دارد که می‌توان با ردیابی آن‌ها در خودرو به بروز نقص در رله استارت پی برد. در این مقاله سعی شد علائم خرابی رله استارت شرح داده شود تا با دیدن این علائم در سریع ترین حالت ممکن به عیب یابی خودرو خود بپردازید.

علاوه بر آن علل بروز این خرابی که می‌تواند ناشی از نامناسب بودن اتصالات باتری، دمای هوای بسیار کم، به اتمام رسیدن زغال استارت، وجود آلودگی در استارت و… باشد نیز شرح داده شد.

شما هم نظرتان را بنویسید

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا