نارنگی یک میوه پاییزی خوشمزه است که خواص زیادی دارد و یکی از مهم ترین خواص آن کمک به درمان دیابت است .
بررسی های اخیر نشان داده اند که نارنگی و پرتقال حاوی ماده ای هستند به نام نوبیلتین Nobiletin که می تواند به درمان دیابت کمک کند . نوبیلتین از تجمع چربی در کبد و در نتیجه تولید بیش از اندازه انسولین به خاطر افزایش میزان قند خون ، پیشگیری می کند. به علاوه نوبیلتین از تجمع پلاک در شریان ها پیشگیری می کند، این پلاک ها منجر به بروز بیماری قلبی و سکته مغزی می شوند.
نوبیلتین در بافت میوه و همچنین در پوست آن وجود دارد ، بنابراین نوشیدن آبمیوه برای دیابتی ها کافی نیست و برای دریافت تمام مزیت های میوه لازم است آن را به طور کامل بخورند . افزودن پوست رنده شده نارنگی و پرتقال هم یک طعم دهنده مغذی برای سالاد است . به علاوه می توانید پوست نارنگی و پرتقال را در آب گرم قرار دهید و سپس آب را بنوشید که یک نوشیدنی فوق العاده مقوی و سالم محسوب می شود.
نارنگی غنی از ویتامین ب ۶ است :
فقر این ویتامین موجب افسردگی و تهوع می شود. دقت کنید که زیاد مصرف نکنید. حد بالای ویتامین B برای بزرگسالان بالای ۱۸ سال ۱۰۰میلی گرم تنظیم شده است، اما بزرگسالان به این مقدار نیاز ندارند، مگر اینکه توسط پزشک گفته شده باشد.
نارنگی برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
ویتامین C که در نارنگی موجود است نیز سیستم ایمنی بدن شما را قوی می کند . با استفاده از نارنگی ، احتمال ابتلا به بیماری های مختلفی مثل سرماخوردگی ، آنفولانزا ، تب و سایر علائم کاهش می یابد. بنابراین اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آن است.
نارنگی می تواند به حفظ فشار خون سالم کمک کند:
نارنگی غنی از پتاسیم و حاوی مقدار کمی سدیم هستند. این به رگ های خونی کمک می کند که آرام شوند و فشار خون مناسب را حفظ کنند.
نارنگی می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.
فیبر، ویتامین C، ویتامین B6، و پتاسیم برای بهبود سلامت قلب شناخته شده اند.
نارنگی می تواند به شما در مبارزه با عفونت ها کمک کند .
میوه های مناسب برای دیابتی ها
توت فرنگی : حاوی آنتیاکسیدانها، انواع ویتامینها و فیبر است که به کنترل قندخون کمک میکنند. در واقع آنتیاکسیدانهای موجود در توتفرنگی از طریق کاهش کلسترول بد (LDL) و حفظ یا اصلاح کلسترول خوب (HDL) و کاهش فشار خون به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکنند. علاوه بر این توت فرنگی کمکربوهیدرات است و شاخص گلیسمی حدود ۴۰ دارد. با مصرف توت فرنگی سطح قندخون به مدت طولانیتری ثابت میماند و انرژی حفظ میشود.
آووکادو : به دلیل دارابودن فیبر زیاد و چربیهای اشباع نشده، به ثبات سطح قندخون کمک میکند. بنا بر نظر آکادمی تغذیه و دیابت، چربیهای اشباع نشده سبب بهبود سلامت قلب میشوند. افراد دیابتی با افزایش خطر بیماریهای قلبی و سکته مواجه هستند. بعلاوه ، آووکادو شامل میزان مناسبی پتاسیم است که در پیشگیری از مشکلات عصبی ناشی از دیابت کمک میکند.
گریپ فروت : مصرف روزانهی گریپ فروت یکی از توصیههای انجمن دیابت آمریکا برای افراد مبتلا به دیابت است. این میوه سرشار از فیبرِ محلول و ویتامین C است و شاخص گلیسمی بسیار پایین حدود ۲۵ دارد.
علاوه بر این شامل فلانوئید است که موجب افزایش حساسیت بدن به انسولین میشود و به حفظ وزن بدن کمک میکند که عامل بسیار مهمی برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت است.
مصرف نیمی از یک گریپفروت بزرگ (تقریبا سه چهارم فنجان) بطور روزانه به کنترل قندخون کمک میکند. گریپ فروت باید بطور کامل خورده شود و آب گیری آن موجب از بین رفتن خواص آن میشود.
نظرات