چاپ کد خبر: 146735
29 خرداد 1403

می دانید پزشکیان در اولین مناظره چه گفت؟

کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت:الان بازنشستگان و معلمان ما زندگی‌شان نمی‌چرخد و کسانی که کارمند هستند گرفتار شده‌اند؛چه کسی باید مشکل آنها را کند؟ شعارها و تجربیات بین‌المللی و مستندات علمی و تجربه روشن دنیا وجوددارد که اگر به آن‌ها متکی شویم، می‌توانیم راه حلی پیدا کنیم.

به گزارش اول فارس ، مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر که با موضوع اقتصادی- مهار تورم و رشد تولید- برگزار شد، اظهار کرد: برای هر اقدامی در ابتدا یک مشکل اساسی داریم؛ اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناح‌ها، گروه‌ها و دسته‌ها را در جریان اجرای برنامه همراه خود کنیم، هرچقدر هم برنامه درستی بنویسیم ماننده سایر برنامه‌ها معطل میماند و هرچقدر هم قول بدهیم، اتفاقی نخواهد افتاد.

وی تاکید کرد: لازمه اجرای برنامه هفتم حضور همه و مشارکت به دور از اختلاف، استفاده از کارشناسان برجسته و نه جناحی و نه دسته‌ای بلکه نخبگان و دانشگاهیان؛ قطعاً اینکه عده‌ای را به اسم کارشناس بمیاوریم ولی کارشناس نیستند قطعا نمی‌توانند ما را به اهداف برنامه برساند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به قانون برنامه‌ هفتم توسعه مصوب مجلس گفت: آن‌چه که دولت به مجلس ارائه داد ۷ فصل و ۲۶ بند بود که به ۲۶ فصل و نزدیک به ۱۱۹ ماده و هزار و هشت حکم تبدیل شد که اقدامی غیر ممکن است؛ شورای نگهبان از این مصوبه ایراد گرفت و به مجلس بازگرداند و در ماده‌ای مصوب شد که ۲۶ بند از این مصوبه را دولت طی یک سال بازنگری کند و مجددا به مجلس ارائه دهد؛ معنای این حرف این است که دولتی که روی کار می‌آید، درباره این ۲۶ بند برنامه‌ریزی کند که از نظر علمی غیرممکن است.

پزشکیان ادامه داد: با این وضعیت، نیروها و کارشناسان اجرای سایر بندهای برنامه نیز قابل اجرا نیست؛ مصوبه مجلس فرصتی به دولت خواهد داد که همراه با کارشناسانی که خواهد نشست و برنامه درستی را تنظیم خواهند کرد، اهداف را مجددا بازنگری کند و روشن و مشخص این هدف را به نتیجه رساند.

وی اظهار کرد: بحثی که علاوه بر وحدت و انسجام داخلی ما لازم است، این است که  امکان ندارد بدون ارتباط یا باز کردن مرزهای‌مان با دولت‌های منطقه و دنیا به رشد ۸ درصدی دست یابیم. برای رشد ۸ درصدی سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار پول می‌خواهیم که تهیه آن در حالت عادی غیر ممکن است در نتیجه چگونگی حل مشکلات ما در ارتباط برقرار کردن با دنیا و ارتباطات بین‌المللی از ملزومات دستیابی به این هدف است و اگر نرسیم، فقط شعار داده‌ایم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در حقیقت کاری را که در داخل باید بکنیم این است که به تولید کنندکان، اتاق بازرگانی و مشارکت‌کنندگان در تولید میدان دهیم و دست‌شان باز باشد تا کار کنند؛ نباید در این مملکت بدن یک تولید کننده بلرزد که فردا قرار است چه بلایی بر سر او بیاید چون قوانین را لحظه به لحظه می‌نویسیم و بی ثباتی در قانون ایجاد می‌کنم و مشکلاتی را ایجاد می‌کنیم که هیچ تولید کننده‌ای در بستری که ما برای  فراهم کرده‌ایم امنیت سرمایه گذاری ندارد؛ این‌که این موضوع ممکن است یا نه  آینده ما را مشخص خواهد کرد.

باید شفافیت را به اقتصاد بیاوریم و مسیرها را روشن کنیم

پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم این مناظره که به نقد اظهارات سایر نامزدها و بیان دیدگاه‌ها اختصاص داشت، با بیان این‌که «سیر تاریخ، تجربه جهانی و آخرین بین‌المللی راه را برای آدمی که تقوا داشته باشد، مشخص می‌کند،» اظهار کرد: هیچ کشوری از جنگ جهانی دوم تا الان بدون رشد صادرات و سرمایه‌گذاری خارجی رشدی نداشته است و رشد بدون این‌ها امکان پذیر نیست. این‌که آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفتند که ما سرمایه‌گذار می‌آوریم، یعنی نمی‌شود بدون سرمایه‌گذاری کاری کرد.

وی افزود: ما الان گران می‌خریم و ارزان می‌فروشیم و در حوزه نفت در حال ضرر کردن هستیم؛ چه کسی بای در این زمینه پاسخگو باشد؟ الان در بهترین شرایط خرید ماشین دست دوم برای ما تبدیل به افتخار شده است؛ آیا این برازنده جامعه ایرانی است؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تحریم فاجعه است و این‌که بگوییم تحریم را دور می‌زنیم، بله دور می‌زنیم اما در مسیر غلطی که طی می‌کنیم کلی بخور بخور وجود دارد؛ بر اساس آمار ما از نظر فساد در دنیا رتبه ۱۵ از آخر هستیم. باید شفافیت را به اقتصاد بیاوریم    و مسیر ها را روشن کنیم.

مسعود پزشکیان تاکید کرد: بر اساس توافق، چین قرار بوده که در کشور ما سرمایه گذاری کند، گفته‌اند که تا زمانی که FATF را حل نکنید، ما سرمایه گذاری نمی‌کنیم؛ امکان ندارد بدون وارد شدن به این چهارچوب ها بتوانیم سرمایه‌گذار خارجی وارد کنیم و امکان ندارد که با تحریم‌هایی که درست کردند بتوانیم  یک شریک تجاری درست و حسابی داشته باشیم مگر این‌که عده‌ای آدم را جمع کنند و آن‌ها شریک تجاری شوند. ۴۰ سال است که می‌گوییم این واقعیت اقتصادی را درست می‌کنیم اما روز به روز وضعیت پول مان  و همچنین قدرت خرید مردم بدتر می‌شود.

وی همچنین عنوان کرد: بخشی از مطالبی که آقای قالیباف گفتند این بود که می‌توانیم در داخل مقداری با کنترل انرژی و افزایش بهره‌وری کارهایی کنیم؛ ما نمی‌توانیم تکنولوژی جدید را وارد صنعت نفت کنیم و ما با تکنولوژی های غلط درحال از دست دادن مخازن زیر زمینی هستیم و بجای اینکه در حوزه نفت ۴۰ درصد بهره‌وری داشته باشیم رقم بهره‌وری در این حوزه فقط ۱۲ الی ۱۳ درصد است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حقوق هایی که امروز به کارگران و کارمندان پرداخت می‌شود تورم ۴۰ درصد است اما در بهترین شرایط پرداخت ما ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند؛ با این روند دستیابی به رشد امکان پذیر نیست و باید نگاه‌مان را عوض کنیم؛ چراکه نخبگان و سرمایه‌های ما در حال رفتن هستند؛ گفته می‌شود که ما شرایط را درست می‌کنیم و از این وعده‌ها میدهیم اما روز به روز وضعیت مردم را بدتر می‌کنیم؛ باید گفته شود که مدام تئوری و دانشمندی گفته است که با این روند نتیجه می‌گیرید؟

 الان بازنشستگان و معلمان ما زندگی‌شان نمی‌چرخد و کسانی که کارمند هستند گرفتار شده‌اند

پزشکیان در بخش دوم این مناظره تلویزیونی در فرصت ۴ دقیقه نخست خود گفت: قطعاً اگر مدیریت اصلاح شود، می‌توان از یکسری از مسائل هزینه‌ای محافظت کرد که برنامه آن مفصل است؛ در اصلاحاتی که در دنیا انجام شده در ۴۰ کشوری که بانک جهانی بررسی کرده است، ۳ اصل و ۵ استراتژی دیده شده است که اگر ما آن‌ها را در کشور عملیاتی کنیم می‌توانیم یکسری از مشکلات داخل را خواهیم نتوانست حل کنیم؛ این سه اصل عبارتند از این‌که چه کسی مسئول است؟ چگونه باید اقدام کند؟ و چگونه باید پاسخگو باشد؟

وی عملکرد، پرداخت عملکردی، خصوصی‌سازی و قرارداد کنتراتی به عنوانی تعدادی از استراتژی‌های مورد نظر خود اشاره کرد و گفت: خصوصی‌سازی را افرادی می‌توانند انجام دهند که پیش‌زمینه علمی را دارند وگرنه این‌که از دوستان و افراد منتخب خودمان را بگذاریم اتفاقی میافتد که این ۴۰ سال به داده است. دولت‌ها همواره این مشکل را داشته‌اند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم مشورت با دیگران اظهار کرد: همانطور که وقتی مریض می‌شویم به دنبال پزشک کارشناس هستیم نه این‌که پزشکی را پیدا کنیم که از جناح ما باشد، در اقتصاد،صنعت، کشاورزی و تجارت نیز باید این‌گونه رفتار کنیم. بهترین روش را هم اگر طراحی کنید اما اگر به دست کسی بدهید که کارشناس نیست، آن را خراب می‌کند.

مسعود پزشکیان با اشاره به برخی وعده‌ها درباره تحقق رشد ۸ درصدی مورد نظر برنامه هفتم پیشرفت تاکید کرد: همه گفته‌اند که ۸ درصد رشد را تحقق می‌دهیم اما نداده‌اند؛ افرادی که ادعا می‌کنند اما قدرت را در دست گرفتند و نتوانستند انجام دهند، باید در مقابل مردم محاکمه شوند

وی همچنین با اشاره به وضعیت معیشت اقشار مختلف جامعه اظهار کرد: الان بازنشستگان و معلمان ما زندگی‌شان نمی‌چرخد و کسانی که کارمند هستند گرفتار شده‌اند؛چه کسی باید مشکل آنها را کند؟ شعارها و تجربیات بین‌المللی و مستندات علمی و تجربه روشن دنیا وجوددارد که اگر به آن‌ها متکی شویم، می‌توانیم راه حلی پیدا کنیم.

مگر قرار نبود ۳ روزه مشکل بورس حل شود؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش دوم این مناظره که به بیان دیدگاه‌ها و همچنین اظهار نظر درباره برنامه‌های سایر نامزدها اختصاص داشت، گفت: من تنها کاندیدایی بودم که در زمان ثبت‌نام اعلام کردم که سیاست‌های کلی و قانون برنامه را اجرا خواهم کرد اما این‌ها گفتند که تو برنامه نداری.

وی اظهار کرد: آن‌چه که شورای نگهبان و همچنین تشخیص مصلحت به برنامه هفتم وارد کرده‌ این است که نوشته شده که بر اساس ماده الحاقی ۳۵ دولت مکلف شده است که دولت ظرف حداکثر یکسال از اجرایی شدن قانون، نسبت به تهیه برنامه‌ای درباره آن ۲۶ بند تدوین کند؛ یعنی برنامه‌ای که نوشته شده به این تبدیل شده است که برنامه یکساله بنویسند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من نگفتم که نسخه بانک جهانی اجرا شود بلکه گفتم که بانک جهانی تجربیات ۴۰ کشور را بررسی کردن و راهی که منتهی به موفقیت آن‌ها شده را به ما گفته است؛ بگویید که کدام مملکتی غیر از این راه را رفته و موفق شده است؟

پزشکیان با تاکید بر لزوم وجود مسئولیت، روش اجرا و پاسخ‌گویی در مدیریت کشور ادامه داد: مگر قرار نبود که ما سالانه یک میلیون مسکن درست کنیم؟ اما تا الان بیش از  ۳۰۰ هزار مسکن بیشتر اصلا درست نشده است؛مکر قرار نبود یک میلیون شغل ایجاد شود؟مگر قرار نبود ۳ روزه مشکل بورس حل شود؟ پس چرا این اتفاق نیفتاد در حالی که همه‌شان یک جا بودند؛ چرا مشکل بورس را حل نکردند؟ در همان جریان یه نفر می‌گفت که من با یک میلیون تومان شغل ایجاد میکنم؛ این حرف‌ها توهین به شعور آدم است‌.

وی گفت: در دنیا مشکل نبود راه حل برای حل مشکل وجود ندارد بلکه مشکل کشورهای در حال توسعه و عقب‌مانده نبود انسان‌هایی است که علم، مهارت و انگیزه جهت استفاده از این روش‌ها را داشته باشند؛ اینکه گفته می‌شود خودمان می‌توانیم، خب بدون تجربه، بدون استناد علمی و کارشناسی و تجربه بین‌المللی چطور می‌توانید؟ این نسخه را برای مملکت می‌نویسم و دل و روده مملکت را بیرون میریزم و بعداً نیز نمی‌توانیم آن را جمع کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از عدم شایسته‌سالاری در برخی از انتصابات در کشور، اظهار کرد: این‌که دستاورد داریم غیرقابل انکار است اما آن‌چه من می‌ویم این است که از کارشناسان و کارشناسان و افراد خبره استفاده کنیم. حرف من از اول این بوده است که بر اساس قانون برنامه عمل کنیم اما این‌که منابع آن هم‌خوانی داشته باشد موضوع عدد و رقم علمی است.

چه کسی گفته است که ما به خارج دل می‌بندیم؟

پزشکیان درباره بخش‌های از اظهارات علیرضا زاکانی دیگر نامزدها انتخابات گفت: گفته می‌شود که ترکیه شکست خورده است؛ لطفاً بروند جاده‌ها، مغازه‌ها، و صادرات و بازرگانی آن‌ها و همچنین تورم آن‌ها را ببینید و سپس جاده‌های ایران را ببینند؛ زمان قبل از انقلاب وقتی ترکیه‌ای‌ها به ایران می‌آمدند حسرت می‌خوردند اما امروز در یک جاده ۱۲۰ کیلومتری نزدیک به ۷۰ الی ۸۰ تونل احداث کرده‌اند درحالی که ما وقتی ۴ تونل احداث می‌کنیم، افتخار می‌کنیم.

وی تصریح کرد؛ باید بدانیم کجا هستیم تا بدانیم می‌خواهیم که چیزی را حل کنیم؛ ما بدون مشارکت همه، بدون حل اختلافات و مشکلات و بدون اتکا به مسائل علمی و تجربیات بین‌المللی و همچنین بدون باز کردن بازار امکان دست‌یابی به اهداف را نداریم.

این نامزد در بخش سوم این مناظره تلویزیونی در فرصت ۴ دقیقه نخست خود به اظهارات قاضی‌زاده اشاره و اظهار کرد: چه کسی گفته است که ما به خارج دل می‌بندیم؟ من در ابتدا گفتم که باید در انسجام داخلی داشته باشیم و اختلافات‌مان را کنار بگذاریم؛ اگر در داخل اختلاف داشته باشیم، مرزها را هم باز کنیم، مشکل حل نمی‌شود و هرچقدر پول هم بیاوریم، فایده‌ای ندارد؛ باید این اختلافات را حل کنیم و باید تصور اینکه عده‌ای محدود عقل کل هستند و سایرین همه اجنبی و خارجی و وابسته هستند را درست کرد؛ این مردم ایران هستند که می‌توانند مشکل را حل کنند نه یک گروه، دسته یا جناح.

وی تاکید کرد: همچنین من نگفتم که مشکل بورس حل نمی‌شود بلکه گفتم که مشکل بورس ۳ روزه حل نمی‌شود؛ ۳ روز که سهل است بلکه معلوم نیست این مشکل را یک‌ساله حل کنیم؛ این توقعی در جامعه ایجاد می‌کنیم که مشکل بورس را ۳ روزه حل می‌کنیم امکان پذیر نیست؛ همه وعده‌هایی که داده بودند در دولت شهید رئیسی وجود داشت و تورم و وعده‌هایی هم که داده شد مشخص شد که چگونه است. البته این مانع نمی‌شود که تلاش و زحمات ریاست محترم جمهور شهید رئیسی را نادیده بگیریم؛ او شبانه روز تلاش می‌کرد و ما قدردان زحمات او هستیم اما اینکه چرا مشکلات حل نشد، دلایل علمی دارد که مدیران، کارشناسان، روش‌ها، عدم  ارتباط بین‌المللی، اختلافات و دعواهای داخلی از جمله آنهاست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که «عامل اصلی تورم دولت‌ها هستند»، عنوان کرد: کسری بودجه و چاپ پول دلایلی هستند که منجر به تورم می‌شود و اگر دولت می‌خواهد این مشکل که درست شود، نباید کسری بودجه را به مجلس ببرد. تورم به معنای خالی کردن جیب مردم است و علت آنکه اکثر نگرانی‌ها و اعتراضات بازنشستگان و معلمان برای این است که نمی‌توانند زندگی خود را با روند تورمی ادامه‌دهنده و شرمسار خانواده خود هستند.

پزشکیان گفت: این‌که ما چه باید بکنیم باز می‌گردد به اصلاحاتی اعم از عملیاتی کردن بودجه ریزی؛ دولت باید هزینه‌های خود را کنترل کند و این موضوع نیز زمانی اتفاق می‌افتد که بودجه عملیاتی، نظارت اصلاح و شفافیت در هزینه‌ها اعمال شود. از سویی دیگر  نخستین کاری که دولت باید بکند این است که به بانک‌ها دستور چاپ پول ندهد و آن‌ها را وادار به ایجاد تعهداتی که امکان پرداخت آن وجود ندارد. اکثر توقعاتی که دولت در بانک‌ها اعمال می‌کند، عامل تورم است و باید بانک‌ها را علمی و درست نظارت کنیم و نظام آن را اصلاح کنیم.منبع:ایسنا

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار