اول فارس| خبرهای فوری ایران: حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در نامهای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان، خواستار برگزاری همهپرسی در خصوص نظارت استصوابی شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
به نام خدا
جناب حجهالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام؛
با عنایت به سخنان حقوقی و ارزیابی مسئولانه اخیر جنابعالی در خصوص تهدید رکن «جمهوریت» نظام و تبدیل انتخابات به تشریفات انتصاب، لازم دیدیم که در پاسداری از اساس مبانی نظام جمهوری اسلامی و حق حاکمیت ملی و رکن جمهوریت نظام و نیز استقبال از نظرات صریح جنابعالی، به عنوان یکی از احزاب قانونی کشور تقاضای زیر را تقدیم نماییم و امیدواریم که به عنوان مجری قانون اساسی و رئیس جمهوری اسلامی ایران در اسرع وقت و با تمسک به رفتار ناصواب جاری شورای نگهبان در ردصلاحیت گسترده بخش اعظم نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی، این اقدام فصلالخطابی و ماندگار کلید بخورد.
همانطور که مستحضرید شورای محترم نگهبان در آستانه برگزاری انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳/۱/۱۳۷۰ به درخواست رئیس وقت هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات، نظریه تفسیری در خصوص حدود و ثغور لفظ نظارت مندرج در اصل ۹۹ قانون اساسی را به این شرح ارائه کرد: «نظارت مذکور در اصل ۹۹ قانون اساسی استصوابی و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات، از جمله تایید و رد صلاحیت کاندیداها می شود». تفسیری که به اذعان اکثریت حقوقدانهای مستقل و فعالان سیاسی، خلاف روح مردمسالارانه قانون اساسی است.
اعمال افراطی این برداشت از اصل۹۹، که در مجلس منبعث از آن به قانون تبدیل شد، از آن زمان موجب شده است که مجلس شورای اسلامی از جایگاه رفیع خود تنزل مرتبت معناداری بیابد و انتخابات نیز عملا بدل به تشریفات انتصابات شود.
علیرغم اینکه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۷ به صراحت بیان داشتند که نظارت استصوابی قانون است و اگر احساس می کنید قانون بدی است تلاش کنید که از مسیر قانونی آن را تغییر دهید، در عمل همه تلاشهای منتقدان و مخالفان این قانون از جمله لایحه اصلاح قانون انتخابات رئیس جمهور وقت، جناب آقای خاتمی، با سد شورای نگهبان مواجه شده و به بن بست رسیده است. آنچه از آن صورت یافته در یک جمله آن است که «ملت باید از سبد شورای نگهبان هر که را میخواهند برگزینند». روشن است که فاصله این سخن تا سخن حضرت امام( ره) که «میزان رای ملت است» تا چه اندازه است.
جناب آقای رئیسجمهور! حضرتعالی در چند سال اخیر بارها به اصل ۵۹ قانون اساسی که اشعار میدارد: «در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اِعمال قوه مقننه از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. در خواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد» استمساک و استدراک کردهاید و از این اصل به عنوان اصلی بن بست شکن، راهگشا و فصل الخطاب یاد کردهاید.
ما به عنوان یکی از احزاب شناخته شده و شناسنامهدارِ باورمند به مبانی نظام جمهوری اسلامی و آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی، در چهلمین سال تصویب قانون اساسی از جنابعالی تقاضا داریم از طریق ارائه لایحه قانونی با قید فوریت برای انجام «همهپرسی» در خصوص «نظریه تفسیرى شورای نگهبان از اصل ۹۹ قانون اساسی» و به اصطلاح نظارت استصوابی، اقدام قانونی لازم را کلید بزنید تا بلکه پیش از پایان دوره مجلس دهم گره ۲۸ ساله در سیاست ایران، که تالی فاسدهای بسیاری در نظام تقنینی اجرایی و قضایی و نیز عرصههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور داشته است، با رأی فصلالخطابی ملت ایران گشوده و زمینه ساز آشتی ملی شود.
با آرزوی توفیق و سربلندی ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
احتمال لیست ندادن اصلاح طلبان بالا رفت
دبیر شورایعالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان با بیان اینکه راهبرد ما فعلا عدم ارائه لیست است، تاکید کرد: چنانچه در حوزههای انتخابیه چهره شاخص اصلاحطلب داشته باشیم آن را اعلام میکنیم در غیراینصورت داوطلبی را معرفی نمیکنیم.
آذر منصوری، قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، درباره تاثیر تاییدصلاحیت حدود ۲ هزارنفر از داوطلبان در آخرین بررسی شورای نگهبان بر کیفیت مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات، گفت: اصلاحطلبان هنگام نامنویسی انتخابات مجلس برای همه نیروهای خود در سراسر کشور فراخوان داد و از همه برای شرکت حداکثری در انتخابات دعوت کرد. باتوجه به راهبرد مصوب اصلاحطلبان، باید بررسی کنیم که چند نفر از ردصلاحیتشدگان به انتخابات برمیگردند و چه تعداد از نیروهای شاخص ما حضور دارند.
دبیر شورایعالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان با بیان اینکه اگر تغییر معناداری نسبت قبل اتفاق نیافتاده باشد، در راهبرد مصوب و اعلام شده اصلاح طلبان هم تغییری ایجاد نمیشود، خاطرنشان کرد: راهبرد ما فعلا عدم ارائه لیست است که در همان موج اولیه ردصلاحیتها اعلام کردیم. چنانچه در حوزههای انتخابیه چهره شاخص اصلاحطلب داشته باشیم آن را میکنیم در غیر این صورت داوطلبی را معرفی نمیکنیم.
منصوری افزود: اطلاعاتی که به ما رسیده حاکی از آن است که تغییر ملموسی در وضعیت ردصلاحیت شدگان ایجاد نشده است؛ اما همچنان آخرین وضعیت داوطلبان اصلاحطلب حوزههای انتخابیه تهران و سراسر کشور پیگیری میکنیم. تا آخرین تغییرات منتظر میمانیم و بعد از بررسی شرایط، در نخستین جلسه شورایعالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان آخرین راهبرد را اعلام میکنیم.
احضار پروانه سلحشوری نقض قانون است
منصوری در ادامه به احضار «پروانه سلحشوری» عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه اشاره کرد و افزود: طبق اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی، نمایندگان در طول دوره نمایندگی از درجهای از مصونیت برخوردارند که بتوانند به وظایف خود عمل کنند، بنابراین احضار خانم سلحشوری نقض قانون است. با توجه به اینکه در آستانه انتخابات هستیم این نوع برخوردها عملا بر فضای انتخابات تاثیر منفی خواهد گذاشت.
حزب ندا فراخوان انتخاباتی داد
حزب ندای ایرانیان به دبیرکلی سیدصادق خرازی طی فراخوانی تصریح داشت که در راستای اهداف شکل گیری خود برای معرفی جوانان متخصص، پاکدست، خلاق و تحول طلب در عرصه های مدیریتی کشور برای اصلاح ساختارهای فرسوده و پیرسالار قصد معرفی و حمایت از کاندیداهای متولد پس از انقلاب اسلامی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارد.
بر اساس آنچه فارس نوشته است، در اطلاعیه این حزب آمده که بدینوسیله از تمام کاندیداهای تایید صلاحیت شده که پس ۲۲ بهمن ۵۷ متولد شده، دارای گرایشهای اصلاح و تحول خواهی و تخصص در حوزه های کاری و علمی هستند و تمایل دارند مورد حمایت حزب قرار گیرند، دعوت می شود رزومه علمی، سیاسی، اجتماعی و کاری خود را حداکثر تا ۱۵ بهمن ماه به آدرس زیر ارسال کنند.
احتمال تایید صلاحیت چهرههای شاخص اصلاح طلب
همچنین جلال میرزایی، رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس، با بیان آنکه در بسیاری از حوزههای انتخابیه، رقابتهای انتخاباتی مجلس تحت تاثیر مسائل طایفهای است؛ گفت: بنابراین در این مناطق انتخابات رقابتی است. اما در شهرهای بزرگ مثل تهران، مشهد، تبریز و اصفهان رقابت سیاسی بین دو جناح اصلی کشور است که انتخابات را پرشور میکند.
بنابر آنچه ایسنا نوشته است، وی افزود: البته باید تا زمان اعلام نتیجه نهایی تایید صلاحیتها از سوی شورای نگهبان صبر کنیم، به نظر میرسد احتمال اینکه افرادی از چهرههای شاخص اصلاح طلب در این انتخابات تایید شوند وجود دارد.
نماینده مردم ایلام در مجلس ادامه داد: تجربه یکی دو دوره اخیر نشان داده فضای اجتماعی پرشور برای انتخابات معمولاً یکی دو هفته آخر شکل میگیرد، لذا به نظرم هنوز دیر نیست و شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز احتمالاً تا آن موقع به نتیجه میرسد و کمک میکند که انتخابات پرشورتر برگزار شود.
میرزایی با بیان اینکه در برخی از حوزهها، رقابتهای انتخاباتی دو قطبی نیست، تاکید کرد: اصولگرایان به دنبال این هستند که در مناطقی که اصلاحطلبان حضور ندارند دو لیست پایداری و اصولگرایی ارائه شود تا نوعی دو قطبی داخلی شکل گیرد. دوقطبیهای انتخاباتی، مقطعی، زودگذر و سیاسی هستند و نه تنها اثر مخرب ندارند بلکه سودمند به نفع مشارکت خواهند بود.
نظرات