معاون اول رئیسجمهور تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص تغییر نام «شهر جدید هشتگرد» به «مهستان» را ابلاغ کرد.
به گزارش اول فارس ، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه هیئت وزیران در خصوص تغییر نام شهر جدید هشتگرد در بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ استان البرز به مهستان را ابلاغ کرد
تغییر نام شهر جدید هشتگرد به مهستان بنابر پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری، در هیئت وزیران تصویب شده بود.
هَشتگِرد شهری در استان البرز ایران است.
هشتگرد مرکز شهرستان ساوجبلاغ است و در بخش مرکزی این شهرستان قرار گرفتهاست. شهر جدید هشتگرد پس از تغییر نام در سال ۱۴۰۱ به مهستان به فاصلهٔ ۵ کیلومتری این شهر و در شمال شرقی آن قرار دارد.
شهرها و روستاهای فراوانی در ایران وجود دارد که پسوند «گِرد» به معنای شهر در آن به کار رفتهاست. هشتگرد در قدیم هشت دژ بودهاست که به معنی هشت پارچه آبادی میباشد.
در لغتنامه دهخدا در مورد هشتگرد آورده شدهاست: دهی است از بخش شهرستان کرج که دارای ۸۰۹ تن سکنه، آب آن از رود کردان و محصول عمده اش غله، صیفی، انگور و لبنیات است. امامزادهای دارد که بنای آن قدیمی است.
حاجیعلی رزمآرا نخستوزیر ایران در سال ۱۳۲۹ در کتاب خود یعنی فرهنگ جغرافیایی ایران از هشتگرد تحت نام هشجرد چند مورد یاد کردهاست.
هشتگرد در دوره پهلوی
زمینهای هشتگرد قبل از سال ۱۳۲۰ خورشیدی بهطور خالصه از طرف دولت عرضه شد. سپس شخصی به نام گورگیان که از ارامنه بود و به این محل آمده بود زمینها را به مبلغ ۹۰۰/۰۰۰ ریال خریداری نمود. املاک خریداری شده توسط این فرد شامل ۶ آبادی خالصه از جمله هشتگرد بود که نامبرده در سال اول پول خود را از عواید این زمینها مستهلک نمود و در سالهای بعد شروع به فروش زمینها به خرده مالکین به ویژه کردهای مهاجر از شهرستان صحنه نمود. به همین دلیل است که غالب زمینهای این منطقه در مالکیت خرده مالکین کرد میباشد.
اهالی بومی هشتگرد به زبان فارسی گویش کرجی صحبت میکنند.
محلهها و مناطق شهر هشتگرد
طبق روایات موجود، هستهٔ نخستین شهر هشتگرد در گذشته، در محل تپه باستانی چال تپه هشتگرد که در جنوب غربی شهر قرار دارد شکل گرفته بود که در اثر سانحه (احتمالاً سیلاب) سکونتگاه مذکور به محل دهکدهٔ هشتگرد واقع در محلهٔ کُردآباد و بعدها هستهٔ مرکزی شهر به سمت جادهٔ قدیم تهران-قزوین و مسجد جامع فعلی کشیده شدهاست.
نظرات