نانواییها در فارس و شیراز به حال خود رها شدهاند
این مطلب تحلیلی بر وضعیت نان و نانوایی ها در استان فارس و شیراز بوده و بیانگر نظرات نویسنده بوده و انتشار آن بهمعنی رد یا تایید آن نمی باشد.
سید محی الدین حسینی ارسنجانی ؛روزنامه نگار
کشاورزان گرامی مقام و زحمتکش استان پهناور و زرخیز فارس با زمینهای حاصلخیزشان سالانه صدها هزار تن محصولات درجه یک کشاورزی و از جمله گندم های مرغوب و نمونه را کشت و برداشت میکنند اما گویا مردم شریف و صبور این استان که در تولید و صادرات انواع محصولات زراعی و کشاورزی سرآمد کشورند باید طعم تلخ بی مهریها را در این عرصه بچشند و ببینند.
گندم درجه یک فارس به سایر نقاط کشور حمل میشود
متاسفانه گندم خوب و درجه یک فارس به سایر نقاط کشور حمل و تحویل سیلوهای گندم تهران و سایر نقاط ایران میشود اما فارسیان درنانواییهای استانشان وبویژه در نانواییهای کلانشهر شیراز باید آردهای بی کیفیت توزیع و نانهای فاقد کیفیت سوخته و نپخته را مردم بگیرند و بر سر سفره ها یشان ببرند.
متاسفانه عدم توزیع نان سالم و کامل و برخوردار از سبوس در نانواییها و عدم توزیع نانهای سفید و لواشی که اغلب با جوش شیرین به عمل می آیند و در کمتر نانوایی شهر از خمیر مایه نان برای تهیه نان استفاده میشود موجب بروز بسیاری از بیماریها و ناخوشیهای جسمی میگردد.
اما لازم است فرمانداریها و بویژه شوراهای آرد و نان و صنف نانوایان و خبازان به نحوه پخت با کیفیت و تحویل درست و سالم نان به مردم نظارت جدی کنند نظارتی که فرمایشی و نمایشی نباشد و مستمر و ادامه دار باشد.چرا باید شهروندی که پول میدهد نان سوخته و نیم پخته با ارد بی کیفیتی که به درستی عمل نمی آید را تحویل بگیرد؟
باید به نانوانها آموزش درست کردن نان داده شود و نحوه درست برخورد کردن با مشتریان و شهروندان را بیاموزند.از ان گذشته چرا در شیراز و فارس از تنوع انواع نانها برخوردار نیستیم و در شهرهایی مثل تهران و مشهد و اصفهان و… دهها نوع نان با کیفیت با آرد وگندمی سالم و مرغوب تر از نانهای فارس تحویل مردم داده شود اما در فارس و شیراز خبری از نان مرغوب و مردم پسند نباشد؟
همچنین توزیع فعلی جغرافیایی نانواییها در شیراز و فارس مطلوب نیست. در یک محله یا شهرک از نان تافتون یابربری خبری نیست و در شهرکی دیگر کل نانواییها نانهای برشی و لواشی است که ماندگاریشان به یک روز هم نمیرسد.این عدم کیفیت نان در شیراز و فارس و عدم ماندگاری نان در استانمان فقط به دلیل عدم کیفیت گندم و آرد نیست بلکه بش اعظمی از مشکلات حوزه نان و نانوایی را باید به عوامل بی تعهد و آموزش ندیده نانواییها مرتبط دانست.
مسئولان و ناظران امور لطفا بازدیدها و بازرسیها از نانواییها را سرسری نگیرند و سبک نشمارند
نانواییها به حال خود رها شده اند و دیده ام نانواییهایی را که نه نان درستی توزیع میکنند و نه برخورد مناسبی با مردم دارند و زمانی که بازرسین می ایند با چرب زبانی و تقدیم دو بغل نان آنان را بدرقه میکنند و بازرس هم بی خیال اصل ماجرا و مسکلات موجود در نانوایی فلان صاحب نانوایی متخلف میشود.
در مجموع حال و روز نان و نانواییها در فارس خوب نیست
اگر چه همه نانواها اینگونه نیستند و در بین آنها انسانهای با وجدان و شریف و زحمتکش و نمونه و درستکار فراوانی هم هست که نباید در این راستا از دایره انصاف خارج شد و باید از انان تقدیر کرد.امیدوارم حالا که نان گران شده و گاه و بی گاه از سوی دولت یواشکی و بدون اطلاع قبلی مردم نرخ نان بالا میرود لااقل نان مرغوب و با کیفیت به دست مردم دهند و این نعمت بزرگ خدادادی را حیف و میل نکرده و در بهره وری بهینه از گندم و نان به عنوان محصول مهم زراعی و کشاورزی و غذای استراتژیک و حیاتی مردم ایران بیشتر تلاش نمایند.
نباید مردم هم بهای اضافی نان را بپردازند و هم نان بی کیفیت با وزن و اندازه کمتر تحویل بگیرند.مسئولان و ناظران امور لطفا بازدیدها و بازرسیها از نانواییها را سرسری نگیرند و سبک نشمارند و با قاطعیت هر چه تمامتر تخلفات حوزه نان و نانواییهای دولتی و ازاد پز را رصد و با متخلفان بویژه کم فروشان و بد فروشان و آرد فروشان غیر مجاز برخورد کنند.
مدیر عامل بسیار ضعیف پکیده