علمی

ناگفته‌های جدید درباره فرازمینی‌ها در جلسه استماع کنگره ایالات متحده

ناگفته‌های جدید درباره فرازمینی‌ها در جلسه استماع کنگره ایالات متحده

به گزارش اول فارس ، گروهی از قانون‌گذاران فراحزبی کنگره ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۱۳ نوامبر جلسه‌ استماعی را درباره «پدیده‌های غیرعادی ناشناخته» یا «یواِی‌پی» برگزار کردند؛ پدیده‌ای که در گذشته از آن به عنوان «شیء ناشناس پرنده» یا یوفو یاد می‌شد.‌ شاهدان در این جلسه یواِی‌پی‌ها را تهدیدی برای امنیت ملی و ناقض حریم هوایی ایالات‌متحده خوانده، و از عملکرد پنتاگون به خاطر پنهان‌کاری درباره اسناد مرتبط با آن‌ها انتقاد کردند.

این جلسه استماع با عنوان «افشای حقیقت درباره پدیده‌های غیرعادی ناشناخته» از سوی کمیته نظارت بر عملکرد مجلس نمایندگان و با ریاست نانسی مِیس، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی برگزار شد. لوئیز الیزاندو (مقام پیشین وزارت دفاع)، مایکل گُلد (جانشین مدیر بخش سیاست‌گذاری و همکاری‌های فضایی در ناسا)، تیم گالُدِت (دریادار بازنشسته نیروی دریایی ارتش ایالات‌متحده) و مایکل شلنبرگر (خبرنگار) از شاهدان این جلسه بودند.

از موضوعات مورد بحث در این جلسه می‌توان به اهمیت پدیده‌های غیرعادی ناشناخته برای قانون‌گذاران فرا حزبی کنگره، نقش ناسا در گزارش رؤیت آن‌ها، منشأ اجسام مشاهده شده و نقش پنتاگون در اعمال محدودیت دسترسی به اسناد و شواهد مشاهده یواِی‌پی‌ها و طبقه‌بندی آن‌ها به‌عنوان «محرمانه» اشاره کرد.

اگرچه کانون توجه جلسه استماع قبلی – در سال گذشته – بررسی ادعای وجود حیات بیگانه یا فرازمینی بود، این جلسه به موشکافی تأثیر پنهان‌کاری پنتاگون درباره مشاهدات یواِی‌پی‌ها بر احتمال نقض اختیارات نظارتی کنگره اختصاص داشت.

شلنبرگر در این باره گفت: «یکی از مهم‌ترین وظایف کنگره، نظارت کلی بر عملکرد قوه مجریه، نهادهای نظامی، و به‌ویژه نهادهای اطلاعاتی است». به باور او دولت آمریکا با سلب دسترسی به اطلاعات، اختیارات کنگره را زیر سؤال برده و با این کار خلاف قانون اساسی عمل کرده است.

اهمیت این موضوع در کنگره، فارغ از حزب
در جلسه استماع روز چهارشنبه که نزدیک به دو ساعت و نیم به طول انجامید، اعضای فراکسیون فراحزبی پدیده‌های غیرعادی ناشناخته – متشکل از مِیس، تیم برشِت و اَندی اولگز (نمایندگان جمهوری‌خواه ایالت تنسی)، آنا پاولینا (نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا)، اریک برلیسون (نماینده جمهوری‌خواه ایالت میزوری) و جَرِد مُسکویتز (نماینده دموکرات ایالت فلوریدا) – و سایر نمایندگان مجلس حضور داشتند.

مِیس درباره احتمال پنهان‌کاری دولت ایالات‌متحده درباره مستندات رسمی و بایگانی شده یواِی‌پی‌ها از دهه ۴۰ میلادی ابراز نگرانی کرد. وی افزود که تأمین مالی تحقیقات دولت در این زمینه از محل مالیات بوده، و حتی در صورت بی‌نتیجه بودن نیز کنگره و عموم مردم حق آگاهی نسبت به آن‌ها را دارند.

مِیس در این باره پرسید: «چرا باید برای چیزی که وجود خارجی ندارد هزینه بدهیم؟ از طرف دیگر اگر این پدیده واقعی است، چرا باید آن را از مردم پنهان کنیم؟» او گفت که دخیل بودن فناوری بیگانه و متخاصم در اشیا رؤیت شده، می‌تواند تهدیدی برای امنیت ملی باشد.

اوگلز نیز به احتمال برخورداری برخی از یو‌اِی‌پی‌ها – از جمله موارد مشاهده شده در ویدئو‌های پنتاگون – از فناوری‌های بیگانه اشاره کرد. او در این باره پرسید: «تجربه و مشاهدات من به‌وضوح نشان می‌دهند که [آن بیرون] چیزی وجود دارد. سؤال اینجاست که آیا این فناوری متعلق به ما یا کشور دیگری بوده، یا فرازمینی است؟»

او ادامه داد که هرگونه تلاش برای محدودیت دسترسی کنگره به اطلاعات در این زمینه، عملی مجرمانه است.

رابرت گارسیا، نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا به وظیفه اداره «شناسایی همه‌جانبه مشاهدات غیرعادی» در مطالعه و طبقه‌بندی تمام گزارش‌های رؤیت یو‌اِی‌پی‌ها اشاره کرد. به گفته او، این اداره صدها رؤیت را به دلیل مشاهده «الگوی پرواز یا قابلیت‌های عملیاتی غیرعادی» به‌عنوان «غیرقابل استناد یا نامتعارف» برچسب زده است.

وی افزود: «ما نمی‌توانیم درباره ماهیت این مشاهدات قضاوت کنیم؛ به‌شخصه قطعاً چنین کاری را نمی‌کنم. در عوض به شواهدی نیاز داریم که در آن‌ها، اجسامی را شناسایی کنیم که درک درستی از آن‌ها نداریم. این همان چیزی است که ارزش تحقیق دارد.»

شهادت الیزاندو

شهرت الیزاندو، یکی از شاهدان کلیدی در این جلسه استماع، به نقش او در افشای تحقیقات پنتاگون بر روی یوفوها و انتشار آن‌ها در سال ۲۰۱۷ در روزنامه نیویورک‌تایمز برمی‌گردد.

این مقاله به همراه چندین ویدئو ضبط شده توسط جت‌های جنگنده وزارت دفاع آمریکا از اشیا پرنده ناشناخته، بار دیگر منجر به برانگیختن توجه مردم و رسانه‌ها به یوفوها شد.

یکی از این ویدئو‌ها با عنوان GOFAST جسمی کپسولی شکل را نشان داده که برخی آن را به یک پهباد پیشرفته نسبت داده‌اند. دیوید فراور، فرمانده سابق ارتش، یکی از خلبانان تعقیب کننده این شیء در سال ۲۰۰۴ بود. او در جلسه استماع سال گذشته درباره یواِی‌پی‌ها در این باره شهادت داد: «باور دارم آن شیء نه‌تنها نسبت به فناوری نظامی آن زمان، بلکه از چیزهایی که ممکن بود طی ۱۰ سال آینده و فراتر آن توسعه دهیم نیز پیشرفته‌تر بود.»

الیزاندو در جلسه روز چهارشنبه گفت که فناوری پیشرفته به کار رفته در برخی از یو‌اِی‌پی‌ها «توسط دولت ما یا هر دولت دیگری توسعه داده نشده، و در عین حال ایالات‌متحده و دشمنانش این فناوری‌ها را در اختیار دارند.»

او در این باره گفت: «به عقیده من، ما هم‌اکنون در میانه رقابت چند دهه‌ای و مخفیانه تولید سلاح هستیم که با تخصیص نادرست مالیات تأمین مالی شده، و انجام آن از نمایندگان منتخب و نهادهای نظارتی ما پنهان مانده است.»

الیزاندو از سال ۲۰۱۷ تاکنون مدعی بوده که در سال ۲۰۰۹، ریاست برنامه پنتاگون درباره یوفو‌ها را بر عهده داشته است؛ پروژه‌ای که تحت عنوان رسمی «برنامه کاربری سامانه‌ تسلیحات پیشرفته هوافضا» شناخته می‌شود.

بنا بر گفته پنتاگون، عنوان دیگر این پروژه «برنامه شناسایی تهدیدات هوافضای پیشرفته» یا AATIP نیز بوده، و در سال ۲۰۱۲ به‌طور رسمی به پایان رسیده است. با این حال پس از آن نیز برخی از محققان پنتاگون در قالب غیررسمی از عنوان AATIP استفاده کرده‌اند.

سوزان گو، سخنگوی پنتاگون در این باره به اپک تایمز گفت: «لوئیز الیزاندو حین خدمت در دفتر معاون اطلاعاتی وزیر دفاع، هیچ‌گونه مسئولیتی در پروژه AATIP نداشته است.»

نقش ناسا در گزارش رؤیت یواِی‌پی‌ها

مایکل گُلد، یکی از اعضای «تیم مستقل مطالعه درباره پدیده‌های غیرعادی ناشناخته» در ناسا، نیاز به وجود یک پایگاه داده رسمی برای خلبانان پروازهای تجاری را مطرح کرد که امکان ثبت موارد رؤیت یو‌اِی‌پی‌ها را داشته باشد. او «سامانه گزارش امنیت هوانوردی» ناسا یا ASRS را به‌عنوان نقطه شروع مناسبی برای این کار پیشنهاد کرد.

گُلد در این باره گفت: «مدیریت این سامانه بر عهده ناسا بوده و بودجه آن را اداره هوانوردی فدرال تأمین می‌کند. این سامانه، ابزاری محرمانه و بدون جنبه تنبیهی را برای گزارش داوطلبانه موارد نقض اصول ایمنی فراهم کرده است. طی ۴۷ سال گذشته بالغ‌بر ۲ میلیون گزارش در سامانه ASRS ثبت شده، که آن را تبدیل به ابزار ایده‌آل برای جمع‌آوری اطلاعات درباره یو‌ای‌پی می‌کند. ناسا سپس می‌تواند داده‌های سامانه را جمع‌آوری کرده، و به‌طور آزادانه با عموم مردم به اشتراک بگذارد.»

گُلد افزود که ناسا هم‌اکنون یکی از خوش‌نام‌ترین نهادهای دولتی در ایالات‌متحده بوده، که نقش منحصر‌به‌فرد آن برای اعتمادسازی مجدد نسبت به دولت و مسئله یو‌اِی‌پی‌ها را تثبیت می‌کند.

«ناسا می‌تواند با تلاش و هزینه‌ای نسبتاً ناچیز، یک الگوریتم یادگیری ماشینی یا هوش مصنوعی را برای پیدا کردن پدیده‌های غیرعادی در بایگانی‌های خود توسعه دهد.»

موجودات بیگانه‌، پهباد، یا یک چیز دیگر؟

با وجود تمرکز کمتر جلسه استماع امسال بر روی احتمال وجود هوش فرا بشری، این مسئله همچنان مورد بحث واقع شد.

مِیس از الیزاندو درباره اقدامات دولت ایالات‌متحده برای جمع‌آوری بازمانده‌های برخورد یو‌اِی‌پی‌ها با زمین پرسید؛ مسئله‌ای که در جلسه استماع سال پیش نیز مطرح شده بود. الیزاندو تائید کرد که هدف از جمع‌آوری این بازمانده‌ها، «شناسایی و مهندسی معکوس وسایل نقلیه فرازمینی» است.

لونا در این باره از او پرسید: «اگر فرض کنیم که این فضاپیماها توسط نوعی موجود زیستی غیرانسانی هدایت می‌شوند، آیا می‌تواند احتمال داد که سرنشینان و خلبانان آن‌ها از ارتباط جسمی-ذهنی برخوردار هستند؟»

الیزاندو در پاسخ یادآور شد که حیطه مورد توجه او ویژگی‌های پروازی این اشیاء، و نه منشأ آن‌هاست. او با این حال افزود که با توجه به توانایی این اشیا در «پیش‌بینی مانُورهای حرکتی [خلبانان ما]»، می‌توان احتمال هدایت به‌وسیله موجودات هوشمند را متصور شد.

گارسیا از هر چهار شاهد حاضر در جلسه درباره منشأ یو‌اِی‌پی‌ها سؤال کرد. گالُدِت و الیزاندو آن را فرا انسانی و برخوردار از مرتبه هوش بالاتر معرفی کرده، در حالی که شلنبرگر و گُلد نسبت به این مسئله اظهار بی‌اطلاعی کردند.

گُلد در این باره گفت: «به گمانم باید کمی درباره درستی پیش‌فرضمان نسبت به وجود نوعی هوش زیستی محتاط باشیم. با این حال، فکر می‌کنم همگی از شنیدن جواب قطعی شوکه خواهیم شد.»

پنتاگون اوایل امسال گفت که «در صورت در اختیار داشتن داده‌های باکیفیت‌تر، احتمالاً در می‌یابیم که بسیاری از پرونده‌های رؤیت اجسام ناشناس و حتی موارد لاینحل، صرفاً پدیده‌ها یا اشیاء عادی – یعنی پهپاد، ماهواره یا حتی رویدادهای هواشناسی – بوده‌اند.»

نقش پنتاگون در پرونده یوفو‌ها و یو‌اِی‌پی‌ها

شاهدان و قانون‌گذاران حاضر در جلسه اتفاق‌نظر داشتند که پنتاگون به شکل «وسواس گونه»، مستندات و شواهد مرتبط با رؤیت یو‌اِی‌پی‌ها را طبقه‌بندی کرده است. علاوه بر این، در برخی از این طبقه‌بندی‌ها از برچسب «فوق محرمانه» استفاده شده که انتشار اطلاعات زیرمجموعه آن‌ها را از لایحه آزادی اطلاعات یا FOIA معاف می‌کند.

اَندی بیگز، نماینده جمهوری‌خواه آریزونا در این باره گفت: «چرا دولت فدرال تا این حد سرسختانه به دنبال طبقه‌بندی اطلاعات است؟ آن‌ها به شکل وسواس‌گونه‌ای در حال طبقه‌بندی اطلاعات و سلب دسترسی عموم مردم به آن‌ها هستند.»

الیزاندو دو پاسخ را در این باره مطرح کرد. در وهله اول، این رویکرد می‌تواند میراث دوران جنگ سرد باشد؛ رویکردی که در آن ایالات‌متحده تلاش می‌کرد تا آگاهی خود نسبت به فناوری‌های نظامی خارجی یا ملی را از شوروی پنهان نگاه دارد. الیزاندو افزود که دلیل دیگر، می‌تواند بی‌رغبتی پنتاگون برای افشای اطلاعات درباره مسائلی باشد که توضیحی برای آن‌ها ندارد – مسئله‌ای مانند نقض حریم هوایی ایالات‌متحده توسط اشیاء خارجی.

شلنبرگر در این باره به تلاش‌های جان گرینوالد، محقق امور دولتی برای ایجاد پایگاه داده «دِ بلَک والت» اشاره کرد که در آن‌، بیش از ۳ میلیون اسناد دولتی جمع‌آوری شده است. گرینوالد که این اسناد را با استناد به لایحه آزادی اطلاعات جمع‌آوری کرده، در این باره گفت که مقامات دولتی اغلب قبل از دریافت درخواست دسترسی آزاد به اطلاعات، وجود اسناد مرتبط با یو‌اِی‌پی‌ها را نفی می‌کنند. با این حال نیروی دریایی ایالات‌متحده در پاسخ به یکی از این درخواست‌ها، مدعی شد که اسناد مذکور حاوی اطلاعات حساس و طبقه‌بندی شده بوده و از این لایحه معاف است.

گرینوالد به اپک تایمز گفت که در بیشتر موارد، نیروی دریایی از دستورالعمل داخلی خود برای طبقه‌بندی امنیتی اسناد یو‌اِی‌پی‌ها و رد درخواست دسترسی آزاد به اطلاعات استفاده می‌کند. طبق این دستورالعمل، هرگونه اطلاعات مرتبط با یو‌اِی‌پی‌ها که به وسیله منابع یا روش‌های طبقه‌بندی شده به دست آمده، باید محرمانه‌ترین طبقه‌بندی را دریافت کند. پنتاگون نیز از دستورالعمل مشابهی پیروی می‌کند.

وزارت دفاع در پاسخ به درخواست انتشار تصاویر ویدئویی از شلیک جنگنده‌ها به اجسام مشکوک به یوفو در آلاسکا در سال ۲۰۲۳، این اطلاعات را طبقه‌بندی شده و محرمانه خواند. این در حالی است که پنتاگون همان سال تصاویر فرود اجباری یک پهپاد مدل «اِم کیو-۹ ریپر» توسط یک جنگنده روسی را منتشر کرد. گرینوالد اشاره کرد که به خاطر «عدم افشای قابلیت‌های پهپادی»، تمامی تصاویر یو‌اِی‌پی به دست آمده از پهپاد ریپر جزو اطلاعات طبقه بنده شده هستند.

گرینوالد گفت: «اعتماد مردم زمانی از بین می‌رود که به طرز وسواس گونه مخفی‌کاری، طبقه‌بندی اطلاعات و عدم صداقت و شفافیت درباره هر موضوعی – مانند یو‌اِی‌پی‌ها – را در پیش بگیریم.»

وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به درخواست اپک تایمز برای اظهارنظر در این مورد، گفت که توجه مردم به مسئله یو‌اِی‌پی‌ها را «جدی می‌گیرد.»

گو در این باره گفت: «وزارت [دفاع] کاملا نسبت به شفافیت و مسئولیت‌پذیری در برابر کنگره و مردم آمریکا متعهد است؛ اما این تعهد باید با وظیفه وزارت برای محافظت از اطلاعات، منابع و روش‌های حساس در تعادل باشد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا