تصاویری از جشن ثبت ملی کلم پلو شیرازی و قهوه شیراز در خانه تاریخی نصیر نظام

آیین جشن ثبت قهوه شیراز و کلم پلو شیرازی در فهرست آثار ناملموس ایران با حضور جمعی از مدیران ، معماران ، نویسندگان و روزنامه نگاران و اهالی گردشگری و فرهنگوران  استان فارس در محل هتل سنتی راد یا خانه نصیر نظام در شیراز برگزار شد. به گزارش اول فارس در مراسم رونمایی از پرونده‌های […]

آیین جشن ثبت قهوه شیراز و کلم پلو شیرازی در فهرست آثار ناملموس ایران با حضور جمعی از مدیران ، معماران ، نویسندگان و روزنامه نگاران و اهالی گردشگری و فرهنگوران  استان فارس در محل هتل سنتی راد یا خانه نصیر نظام در شیراز برگزار شد.

به گزارش اول فارس در مراسم رونمایی از پرونده‌های ثبت ملی کلم‌پلو و قهوه شیرازی که روز ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ در خانه تاریخی نصیر نظام شیراز (هتل سنتی راد)امیرهمایون یزدانپور شاعر و ترانه سرا و فعال ادبی و فرهنگی و روزنامه نگار و مجری نام آشنای کشور در آیین جشن باشکوه ثبت ملی کلم پلو شیرازی و قهوه شیراز در فهرست آثار ناملموس کشور اظهار داشت:گروه شاهدان شیراز که توسط آقایان رفیعی راد و حسینی ارسنجانی تشکیل شده در بحث امور فرهنگی خیلی خوب و موفق ظاهر شده و توانسته اند بسیاری از شاعران ،نویسندگان و روزنامه نگاران و اهالی گردشگری و فرهنگوران را به اینجا و در این هتل سنتی زیبا در هتل راد بیاورند و با انان به گفتگو بنشینند و آثارشان را در معرض نقد و معرفی قرار دهند.

photo ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۴۲ ۴۷

گروه شاهدان شیراز در امور فرهنگی خیلی خوب ظاهر و موفق شد.
یزدانپور گفت:من خود بارها دیده ام که این دو بزرگوار با چه شور و شوق و علاقه ای کارهای بسیار ارزنده ای انجام میدهند و کلاسهای آموزشی و ادبی و فرهنگی و هنری را برپا میدارند و به همین دلیل من هم برایشان شعرهایی سروده ام که تقدیمشان میکنم.
محمد رضا رفیعی راد فعال فرهنگی و مرمتگر در جسن رونمایی از ثبت ملی کلم پلو شیرازی و قهوه شیراز با قدردانی از مدعوین گرامی بویژه مدیر کل میراث فرهنگی فارس و معاونین وی و سرکار خانم ثابت قدم با ارائه توضیحاتی در مورد عمارت تاریخی نصیر نظام گفت: در مرمت این مکان از بهترین چوبکاران و معماران و کاشیکاران و مرمتگران بهره مند سده این که آقایان شکر خند و جانعلی پور و تعبدی از جمله آنها هستند.وی گفت: اینجا را به یک هتل فرهنگی تبدیل کرده ایم و در رابطه با خوراک و نوشیدنی تلاشمان را بر کیفیت محتوای خوراک و نوشیدنی و سلامت مراجعین انجام داده ایم.رفیعی راد افزود:انشاالله در رابطه با امور فرهنگی و دیگر رویدادهای سال آتی که برنامه ریزیهایی کرده و مقدمات کار را به پیش برده ایم با شما مخاطبان و مدعوین گرامی سخن خواهم گفت.

*هتل سنتی راد به یک مکان فرهنگی و ادبی و هنری تبدیل شده است.

سید محی الدین حسینی ارسنجانی دبیر اجرایی گروه فرهنگی شاهدان شیراز در آیین جشن ثبت قهوه شیراز و کلم پلو شیرازی در فهرست آثار ناملموس ایران اظهار داشت:در ابتدا تقدیر و تشکر شایسته میکنم از دوست و همکار عزیزم جناب آقای محمدرضا رفیعی راد که انصافا در بحث فرهنگ و در زمینه ترویج امور شناخت شیراز و شناسایی بافت تاریخی کلانشهر شیراز سنگ تمام گذاشته اند.از پیر پیشکسوت ادبی، هنرمند برجسته، نویسنده، ترانه سرا و شاعر ملی جناب آقای امیر همایون یزدانپور که از مجریان خوب، توانمند و قدیمی کشورمان هستند و همچنین از جناب دکتر ثابت اقلیدی مدیر کل ساعی و پرتلاش میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس و از جناب دکترروانشاد معاونت محترم گردشگری و دیگر کارشناسان حوزه میراث فرهنگی فارس که در این برنامه شرف حضور دارند بویژه از آقایان زارع، و بهمنی و سرکار خانم ثابت قدم و همکاران خوبشان در اداره کل میراث فرهنگی، از همکاران رسانه ای خودم جناب آقای عبداله فیروزی و همچنین جناب آقای بهپور کریمیان و سرکار خانم جعفرزاده که اخبار حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان را منعکس و منتشر میکنند و از آقای هوشنگ جهانبخش صاحب امتیاز و مدیرمسئول اول فارس که در بحث پوشش اخبار و فعالیتهای گروه فرهنگی شاهدان شیراز با ما همراهی و همکاری دارند به همراه بانوان گرامی هستی رفیعی راد و راحله رفیعی راد،جناب اشکان شاه محمدی خواننده و نوازنده و آقای پیام شمسی سنتور نواز،از پیشکسوت ادبی جناب استاد صمد مهمان دوست و همه اساتید حوزه فرهنگ و هنر خاصه جناب استاد تعبدی،استاد جانعلی پور و جناب آقای محمد حسن رفیعی راد و بانو و دیگر بزرگوارانی که در بحث گردشگری فعالیتهای خوبی دارند و در هفدهمین دوره ازنمایشگاه بین المللی گردشگری تهران با ما همراهی داشتند از همه این عزیزان تقدیر و تشکر میکنم.

این فعال فرهنگ و رسانه استان افزود: گروه فرهنگی شاهدان شیراز تا به امروز پنجاه دورهمی ادبی و فرهنگی و هنری را برگزار کرده و هدف آن تجلیل از مفاخر عرصه های فرهنگ و ادب و هنر شیراز و معرفی بافت تاریخی شیراز جنت طراز و این سیصد و شصت هتکار عشق و حماسه و شور و زیبایی است که در طول قرنها با برخورداری از آثار درجه یک و ناب و مشاهیر بزرگ و برجسته توانسته به عنوان یکی از کلان شهرهای تاریخی خود را به خوبی نشان دهد.
حسینی ارسنجانی گفت:سایت خبری شاهدان شیراز را با کمک و همراهی جناب علیرضا رفیعی راد راه اندازی کرده ایم و تعامل خوبی با اصحاب خبر و رسانه های ملی و محلی داریم.گروه فرهنگی شاهدان شیراز در طی یکسال اخیر توانسته است در بحث ترویج فرهنگ و ادب پارسی و برگزاری کلاسهای آموزشی فعالیتهایی را داشته باشد.

*گروه فرهنگی شاهدان شیراز همه روزه در هتل سنتی راد برنامه های شاد و متنوع دارد.

دبیر اجرایی گروه فرهنگی شاهدان شیراز همچنین بیان داشت:شنبه ها برنامه” گلکشت سعدی” با تدریس دکتر احمد طاهری؛یکشنبه ها برنامه “شمیم مولانا “( مولوی خوانی ) با تدریس استاد احمد علی شکری؛دوشنبه ها بحث شیراز و شیرازشناسی زیر نظر مهندس ناصر رحمتی و یا اینجانب (حسینی ارسنجانی) و دیگر اساید شیراز پژوه برگزار میشود و در کنار آن به صورت یک هفته در میان در خدمت استاد غلامعلی خوشبخت، شاعر شیرازی گوی و دیگر استادان شعر و ادب شیراز و انجمن شعر شیرازی سرایان خواهیم بود.سه شنبه ها برنامه نوای پارسی (شاهنامه خوانی)با تدریس استاد بهادر امیر عضدی و چهارشنبه ها برنامه پسینی دلگشا با شعر حافظ را داریم که قدیمی ترین گروه ادبی ماست و استاد دکتر رضا رستمی و برخی از اساتید ادبی حافظ شناس و حافظ پژوه که در خدمتشان بوده و هستیم برگزارمیشود و دبیر انجمن ادبی گروه شاهدان شیراز سرکار خانم صغری محمدی هستند که زحمت بسیار کشیده و در کنار اخویشان رضا محمدی و مهربانو ژاله نگهداری که عنایاتشان به این انجمنها و گروهها زیاد است و همه اینها در گرو الطاف الهی و لطف و محبتی است که جناب آقای رفیعی راد دارند و همراهیها و همیاریها و حمایتهای هم مالی و هم معنوی را به این مجموعه ها داشتند.

کتاب اختصاصی شاهدان شیراز منتشر میگردد.

روزنامه نگار و خبرنگار مطرح شیرازی در پایان خاطرنشان کرد:باید از سرکار خانم مژگان ثابت قدم کارشناس مسئول ثبت آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک تشکر ویژه را داشته باشم به جهت زحمات بسیار زیادی که کشیدند و در بحث ثبت این دو اثر ملی در فهرست آثار ناملموس کشور پیگیری بسیار زیادی داشتند همچون تمام پیگیری هایی که قبلا در بحث ثبت سایر آثار داشته اند و خواهند داشت.
سید محی الدین حسینی ارسنجانی در پایان اظهار امیدواری کرد: به لطف و مدد الهی بنا داریم در بهار یا تابستان ۱۴۰۳ از دو یا سه عنوان کتاب با موضوع جلسات گروه فرهنگی شاهدان شیراز در یک سال فعالیت گروه شاهدان شیراز رونمایی کنیم . آثاری که مربوط به فعالیتهای هتل سنتی راد و این مجموعه گردشگری و عوامل و اعضای گروه فرهنگی شاهدان شیراز است و باز هم امیدوارم با حضور شما عزیزان و در یک مراسم رونمایی بتوانیم ذکر خیر همه عزیزانی که در این مدت با ما همراهی و حمایت داشتند را در این کتاب داشته باشیم.

*میراث ناملموس باید در جامعه ساری و جاری باشد تا آن حس هویت را به مردم القا کند

مژگان ثابت مقدم مسول مردم شناسی و ثبت آثار معنوی میراث فرهنگی استان فارس نیز در آیین جشن ثبت قهوه شیراز و کلم پلو شیرازی در هتل سنتی راد اظهار داشت:میراث ناملموس تجلیات غیر مادی انسانهاست که از نسلی به نسل بعد منتقل میشود و برای ما احترام و هویت را به همراه می آورد. میراث ناملموس باید در جامعه ساری و جاری باشد تا آن حس هویت را به مردم القا کند.میراث ناملموس در پنج حوزه قرار میگیرد یکی سنتهای شفاهی و گفتاری شامل لالاییها، قصه ها و ترانه ها. در حوزه هنرهای اجرایی مثل موسیقی و نمایش، در حوزه آیینها و مراسم و دانش های مربوط به کیهان، در طبیعت مثل طب سنتی،مثل خوراکیها که بحث مورد نظر ما بیشتر در این زمینه میباشد، و دیگری حوزه صنایع دستی را در بر میگیرد.

وی گفت: همیشه به من گفته میشود که صنایع دستی را چرا بعنوان اثر ناملموس معرفی میکنید من هم میگویم صنایع دستی یکی از ملموس ترین، ناملموسهاست چونکه ما در این حوزه مهارتهای ساخت یا مهارتهای پخت غذا ها را به ثبت میرسانیم.ثابت قدم افزود: تقریبا از این مدت ده سال که مراسم ثبت را انجام می دهیم ۱۳۵ اثر در حوزه میراث ناملموس به ثبت رسیده است که میتوان گفت که۲۰ تا از آنها مربوط به شیراز و بقیه مربوط به استان فارس می باشد که من فقط شیراز را ثبت نمیکنم و کل استان را و فکر میکنم از ۱۳۵ ثبت ۱۱۰ تا از انها تمام کار مستند سازیشان را خودم انجام داده ام و اینکه چرا بیشتر از این نمیتوان ثبت کرد به این دلیل است که ما سهمیه داریم.

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 25

*تعزیه شیراز را ثبت ملی کرده ایم.

این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی فارس بیان داشت:استان فارس و بقیه استانها بیشتر از ۶ تا ۷ اثر نمیتوانند ثبت کنند.ما آثاری که در شیراز ثبت کردیم نمایش عروسکی جی جی بی جی هست، نمایش عروسکی مینا هست، نمیدانم که شما اطلاعی در مورد عروسک مینا دارید یا خیر؟ این عروسک از زمانهای قبل پیش از انقلاب اسلامی بوده و بعد در صندوقچه قایم شده و حدود ده سال پیش توسط اقای شکر ریز اجرا شده و بعد از مرگ آقای شکرریز این عروسک متاسفانه در صندوقچه قایم شده، من به پسران اقای شکر ریز گفتم که اگر نیایند و اجرا نکنند ناچار هستیم عروسکی شبیه ان بسازیم و اجرا کنیم چون ممکن است از فهرست آثار ملی خارج بشود، با آقای حیدر پور فعال حوزه نمایش و نقالی صحبت کردم و قرار شد از امسال نوروز بیایند و اجرا بشود.

کارشناس مسئول مردم شناسی و ثبت آثار معنوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس تصریح کرد:در قسمت نمایش، عروسک جی جی بی جی و عروسک مینا و در حوزه خوراکیها تا الان کلوچه مسقطی، پالوده و حلوای کاسه و آش سبزی شیرازی را ثبت کردیم اینها را به این دلیل ثبت کردیم که عملکرد فرهنگی دارند مثلا حلوای کاسه را به این دلیل استفاده میکنیم که میگوییم گرم است و در بیشتر مراسم سور و سوگ این خوراکی را استفاده میکنیم. کلوچه و مسقطی از جمله شیرینی هایی هست که شیرازیها در مراسم عزاداری حتما برای فاتحه از آن استفاده می کنند.

این فعال حوزه میراث خاطر نشان کرد:در مراسم ایینی زیارتگاه شاهچراغ (ع)ثبت کردیم و تعزیه شاهچراغ و شیراز را ثبت کردیم.ثابت قدم یاداور شد: امسال توانستیم بیست اثر فرهنگی در حوزه اثر ناملموس به ثبت برسانیم چون ما هر سال با توجه به سهمیه ای که داشتیم بیشتر از۶ یا ۷ اثر نمیتوانستیم ثبت کنیم ولی امسال به همت جناب دکتر ثابت اقلیدی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتیم. حال چرا ما در این دو مورد کلم پلو و قهوه شیراز مانور دادیم و در حوزه کلم پلو و قهوه اقدام کردیم، به این دلیل بود که وقتی گردشگری میخواهد وارد شهری بشود و بخواهد غذایی را تست کند فقط تست غذا نیست مهم این است که این غذا چطور به وجود آمده و محتویات آن چه چیز است و آن آمیختگی غذا خیلی مهم است و اعتدالی که در غذا وجود دارد بسیار مهم است.

*احیای برخی خوراکیها دلیلی برای احیای برخی مراسم سور و سوگ ایرانیان است.

کارشناس مسئول ثبت آثار معنوی و ناملموس اداره کل میراث فرهنگی فارس در ادامه اعلام کرد: یکی دیگر از دلایلی که ما توانستیم کلم پلو را ثبت کنیم این است که در کلم پلو اعتدال وجود دارد یعنی طبع گرم و سرد را در آن ملاحظه میکنیم در واقع آرد نخود چی و سبزیجاتی که در آن ریخته میشود گرم است ولی خود کلم و برنج سرد است این قضیه طبع را ما باید در غذاها به کار بگیریم این طبع سردی و گرمی در واقع میتواند یکی از شرایط احراز ثبتش باشد، یک مسئله دیکر مسئله امیختگی است معمولا غذا هایی که در شیراز درست میشود اینقدر در هم و آمیخته میشه که کسی که تست میکند متوجه نمیشود این غذا چیست،مثل غذا های خارجی نیست که از یک عنصر تشکیل شده باشد، همه چیز با هم قاطی است و اینقدر خوشمزه میشود که نمیدانند محتویات آن چیست.چیزهای دیگری که ما برای تزیین آن استفاده میکنیم مثلا برای کلم پلو از آبغوره و ابلیمو استفاده میکنیم، آبغوره و آبلیمو علاوه بر این که مزه کلم پلو را تغییر میدهد و با ذائقه ما هماهنگ است، صفرا بر میباشد و باعث میشود صفرا را از بین ببرد و یا اینکه ما کلم پلو را با سالاد شیرازی میخوریم آن هم به این دلیل است که در آن آبغوره ریخته میشود.

ثابت قدم همچنین اظهار داست:آداب میزبانی که شیرازیها دارند و دیده شده که اگر سفره ای پهن میشود ادابی در بالای سفره و پایین سفره داریم که در بالای سفره حتما به عنوان احترام کسی مینشیند و اگر در پایین سفره کسی بنشیند در واقع تواضع را نشان میدهد و اینها مواردی هست که ما به آن توجه داشتیم و اینکه کلم پلو در شیراز علاوه بر این که بصورت روزانه استفاده میکنیم در مراسم سور، مراسم سوگ و سفره های نذری استفاده میشود اینها دلایلی بود که ما کلم پلو را ثبت کردیم.

*خاستگاه قهوه از شیراز نیست اما آن را بومی سازی کرده ایم.

وی در ادامه گفت:قهوه برابر پژوهشی که شده و از جمله اطلاعاتی را که جناب حسینی ارسنجانی در این رابطه جمع آوری کرده اند حداقل از حدود صد سال پیش در شیراز استفاده میشده و اوایل افرادی که متمول و ثروتمند بودند از قهوه استفاده میکردند بعد از اینکه چای را کشت کردند در قسمت لاهیجان و چای وارد شد مردم دیدند که هم ارزانتر و هم با صرفه تر میباشد بخاطر همین از چای استفاده کردند و قهوه را کنار گذاشتند، با توجه به اینکه قهوه بومی شهر ما نبوده ولی ما امده ایم آن را بومی سازی کرده ایم در واقع این وجود داشته، از طرفی ما به طبع اهمیت میدهیم و میگوییم قهوه سرد است بنابراین از ادویه های مختلفی مثل کندر، میخک، دارچین، زنجبیل استفاده میکنیم و در واقع باعث میشود که طبع ان برگردد، قهوه قبلا تلخ سرو میشد و خیلیها آن را نمیخوردند. ما در شیراز با خرما و رنگینک استفاده میکنیم و با توجه به اینکه امروزه جوانها رو به قهوه آوردند و در موارد گوناگون مثل معامله ها، نشستها قهوه میخورند ما تصمیم گرفتیم قهوه شیرازی را در شیراز جا بیاندازیم که الهی شکر هر دو به ثبت رسید.

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 20

مژگان ثابت قدم کارشناس مسئول مردم شناسی و ثبت آثار ناملموس فارس در فهرست آثار ملی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس در پایان گفت: امسال در حوزه ثبت ناملموس این دو مورد را ثبت کردیم و امیدوارم که بتوانیم در سالهای آینده بیشتر تلاش کرده و ثبت بیشتری داشته باشیم.از حمایت دکتر ثابت اقلیدی و همکاری صمیمانه اقایان رفیعی و حسینی ارسنجانی در این زمینه تشکر میکنم.
هستی رفیعی راد مدیرهتل سنتی راد ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین مراسم جشن ثبت ملی قهوه شیراز و کلم پلو شیرازی در این هتل اظهار داشت: موفقیت به دست امده ثبت دو رویداد مهم قوه شیراز و کلم پلو شیرازی در کنار دهها اثر ناملموس در فهرست آثار ملی ایران از استان فارس و خصوصا شهر شیراز را ابتدا باید به مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس جناب دکتر ثابت اقلیدی و همکارانشان و سپس به عموم مردم شیراز و فارس خصوصا به جمع حاضر تبریک گفت.وی بیان داشت: خوشحالم که شروع ثبت این دو مهم از این هتل بود و کار سازی و تشکیل پرونده ثبت ملی کلم پلو شیرازی و قهوه شیراز در همین عمارت و همین هتل یعنی هتل سنتی راد شروع شد.

*کار ثبت برخی خوراکیها در فهرست آثار ملی از هتل راد ادامه دارد.

هستی رفیعی راد گفت:کار فیلمبرداری،عکسبرداری و مستند سازی برای ثبت این دو اثر در هتل راد انجام شد و همینجا لازم است از پیگیریها و تلاشهای ارزنده بانو مژگان ثابت قدم کارشناس مسئول ثبت اثار اداره‌ کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس و معاونین و کارشناسان این اداره کل نهایت تقدیر و تشکر را داشته باشم.مدیر عمارت تاریخی نصیر نظام(هتل راد) در ادامه با تشکر از پدر خود محمدرضا رفیعی راد و سید محی الدین حسینی ارسنجانی دبیر گروه فرهنگی شاهدان شیراز خاطر نشان کرد:انشاالله برنامه های دیگری در جهت ثبت در فهرست آثار ناملموس داریم که متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.در این هتل در بحث خوراک و رستوران سعی میکنیم با استفاده از تازه ترین و با کیفیت ترین مواد غذایی رضایت مشتریان را جلب و خدمات خوراک بویژه خوراکهای سنتی شیرازی از جمله کلم پلو و قنبر پلو و دمپخت و…را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم.

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 9
این فعال گردشگری در پایان یاد اورشد:از مدیران گردشگری و میراث فرهنگی استان توقع داریم حمایتمان کنند و دست تنهایمان نگذارند.باشد که بتوانیم در ارائه خدمات بهتر و رضایت بخش تر به گردشگران ملی و خارجی به موفقیتهای لازم برسیم.

*صدها بوتیک هتل و خانه های سنتی بافت تاریخی شیراز در حال مرمت و آماده بهره برداریست

روح اله روانشاد معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس در آیین جشن ثبت ملی کلم پلو شیرازی و قهوه شیراز اظهار داشت:در ده دوازده سال پیش که بنده در اداره کل میراث فرهنگی فارس بودم بعید میدانستم بتوان در کوچه پس کوچه های بافت تاریخی شیرازبتوانستیم همچین محفلی را برپا کنیم اما به همت مردم و سرمایه گذاران و همچنین فعالان گردشگری این فضاهای زیبا اماده شده و این جشن و محفل باشکوه در آرامش و امنیت کامل برگزار و روزانه شاهد تردد بیشتر مردم و علاقه مندان به دیدن این اماکن زیبا و بازسازی و مرمت شده هستیم.

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 19

وی گفت:در بافت تاریخی شیراز حدود سیصدبوتیک هتل و افامتگاه یا در حال بهره برداری است و با در دست مرمت و تکمیل و تجهیز و اماده بهره برداری است که نشان میدهد سمت و سوی اداره کل میراث فارس و معاونت گردشگری این اداره کل به سوی توسعه و ترقی و ازدیاد اینگونه اماکن بوده و هیت و بحمدالله در این زمینه از رشد خوب و قابل توجهی برخوردار بوده و هستیم.
روانشاد افزود:گذرها و محورهای تاریخی است که میتواند مسیر و مقصد گردشگران داخلی و خارجی باشد و چه جاهایی بهتر از اثار موجود در بافت تاریخی شیراز که فرهنگ و اداب و رسوم و نشانه های تمدنی را به نسل امروز و فردا نشان داد و مردم را با فرهنگ و هنر و معماری و نحوه ساخت ابنیه و اثار تاریخی این مجموعه آشنا کرد.
این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی فارس بیان داشت:با ثبت آثار ناملموس و خوراکیها و نوشیدنیها و دسرها و غذاهای سنتی و آیینی شیراز و فارس در فهرست آثار ناملموس در سطوح محلی و ملی و بین المللی موفقیتهایی را برای صاحبان و دارندگان آثار بوجود می اورد.همچنین ما میتوانیم با رجوع به امور خوب گذشتگانمان در بحث خوراک و تغذیه سالم از عادت های بعضا نادرستمان در مصرف برخی خوراکیها و از جمله فست فودها که ممکن است مضراتی را برای جان و تنمان داشته باشد دوری کنیم.

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 43

مدیرکل‌ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در این مراسم گفت: برای نخستین بار ۱۳۷ پرونده آثار تاریخی، طبیعی و میراث معنوی استان در شورای ثبت ملی آثار تاریخی فرهنگی طبیعی و تعیین حرایم کشور در فهرست ملی جای گرفت که این اتفاق مهم بی‌تردید تأثیر بسزایی در توسعه و اقتصاد گردشگری فارس دارد.

محمد ثابت اقلیدی با بیان اینکه در حال حاضر پرونده ۲۷ میراث طبیعی و ۲۰ پرونده از میراث ناملموس استان فارس در فهرست ملی به ثبت رسیده است، گفت: کلم‌پلو و قهوه شیراز از پرونده‌های مهم و تأثیرگذار است که در فهرست ملی قرار گرفت.

وی ادامه داد: یکی از عناصر کلیدی در بحث گردشگری جاذبه‌ها هستند و باید جاذبه به مقصد گردشگری تبدیل شوند.

ثابت اقلیدی با اشاره به اینکه تعریف و اجرای رویدادهای گردشگری در این استان یک ضرورت است، افزود: فارس ۳۷ درصد از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی فرهنگی، مذهبی اکوتورسیم صنایع‌دستی و هنرهای سنتی را در دل خود جای داده و آثار طراز اول کشور نیز در این استان وجود دارد به‌طوری‌که گردشگران ایران را با تخت جمشید می‌شناسند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در بافت تاریخی شیراز ۳۰۰ هتل و اقامتگاه و بوم‌گردی، موزه گالری و بوتیک هتل فعال‌شده و یا در حال احداث و تجهیز است، افزود: این مراکز اقامتی به‌واسطه جاگیری در بافت تاریخی شیراز خود جاذبه گردشگری هستند و باید این جاذبه‌ها به مقصدگردشگران داخلی و خارجی تبدیل‌ شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با مثبت ارزیابی کردن برگزاری مراسم رونمایی ثبت ملی کلم‌پلو و قهوه شیراز  در شیراز گفت: برگزاری چنین برنامه‌های دراین مراکز و اقامتگاها نیز می‌تواند رونق و اقتصاد بیشتری برای این اماکن داشته باشد.

در این مراسم مسئول ثبت میراث ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی فارس نیز با اشاره اینکه دراستان ۱۳۵ پرونده در فهرست ناملموس به ثبت ملی رسیده است، گفت: از این تعداد ۲۰ پرونده متعلق به شهرستان شیراز و مابقی در شهرستان‌های فارس است

مژگان ثابت‌قدم افزود: کلم‌پلو یکی از خوراک‌های اصیل و سنتی مردم شیراز است که هم‌اکنون در فهرست ملی ثبت رسیده است.

وی در خصوص ثبت ملی قهوه شیراز هم گفت: قهوه از قدیم‌الایام در شیراز و جود داشته که این نوشیدنی از شهرهای خرمشهر و بصر وارد شیراز شده و به دلیل طبع سرد آن شیرازیها ادویه های مختلفی را به آن اضافه می کنند.

ثابت‌قدم ادامه داد: شیرازی‌ها در نوشیدنی قهوه، میخک، دارچین و زنجبیل اضافه می‌کنند و آن را به‌عنوان نوشیدنی گرم سرو می‌کنند.

عضو کانال تلگرام ما شوید

photo ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۳۸ ۰۳

photo ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۳۸ ۰۴

photo ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۴۲ ۰۷

photo ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۴۲ ۴۷

پphoto ۲۰۲۴ ۰۳ ۰۶ ۲۲ ۴۲ ۵۰

جشن ثبت کلم پلو شیراز در هتل سنتی راد 1

جشن ثبت کلم پلو شیراز در هتل سنتی راد 3

جشن ثبت کلم پلو شیراز در هتل سنتی راد 4

جشن ثبت کلم پلو شیراز در هتل سنتی راد 5

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 1

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 2

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 3

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 5

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 6

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 7

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 8

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 9

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 10

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 11

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 12

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 13

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 14

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 15

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 16

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 17

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 18

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 20

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 21

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 22

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 23

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 24

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 26

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 27

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 28

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 29

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 30

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 31

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 32

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 33

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 34

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 35

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 36

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 37

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 38

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 39

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 40

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 41

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 42

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 43

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 44

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 45

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 46

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 47

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 48

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 49

عکس های یادگاری مردم در هتل سنتی راد شیراز 50

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

کانال بله

مطالب مرتبط

قهوه شیراز چه مزه ای دارد و شیرازی ها چی کنارش می خورند؟

شام شب عید نوروز کدام شهر‌ ایران لذیذتر است؟

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با عطر و طعمی ویژه نوروز

نظرات