انتخابها در مورد نامزدها و موضوعات سیاسی ذاتا محدود و ناقص هستند و بسیاری از افراد را به سوی احساسات متناقض و حتی نظرات متضاد در مورد نامزد یا رویکردی که ترجیح میدهند سوق میدهد. به طور کلی مردد و دچار افکار متناقض بودن مشارکت سیاسی را کاهش میدهد. برای مثال، هر چه فردی در مورد نامزدهای انتخاباتی مرددتر باشد احتمال رای دادن آن فرد و مشارکت انتخاباتی کاهش مییابد.
فرارو : روانشناسان اجتماعی این موضوع را بررسی میکنند که چگونه باورهای افراد بر رفتار آنان تاثیر میگذارد. نتیجه مقالهای تازه منتشر شده در نشریه Science Advances نشان میدهد که هر چه یک فرد در مورد یک موضوع سیاسی بیشتر دچار تردید باشد احتمال بیش تری دارد که از خشونت و سایر اقدامات افراطی مرتبط با آن موضوع حمایت کند موضوعی که در ظاهر شاید متضاد و متناقض به نظر برسد.
در این مطالعه که توسط دو پژوهشگر امریکایی از دانشگاههای ویرجینیا و اوهایو انجام شده نظرات هزاران نفر در قالب چندین نظرسنجی در مورد چندین موضوع از جمله سقط جنین، سیاست کنترل اسلحه یا سیاستگذاریهای مرتبط با کووید – ۱۹ مورد ارزیابی قرار گرفتند. هم چنین، پژوهشگران در پژوهش مذکور این موضوع را مورد ارزیابی قرار دادند که پاسخ دهندگان تا چه اندازه در مورد این مسائل مردد بودند. سپس در مورد تمایل آنان برای مشارکت بالقوه در اقدامات مختلف در حمایت از نظرشان پرسشهای مطرح شد.
برخی از اقدامات عادی بودند مانند رای دادن به نامزدهایی که شرکت کنندگان با آنان موافق بودند و یا ارائه کمکهای مالی یا داوطلبانه به نامزد مورد نظر. سایر اقدامات از جمله خشونت علیه مخالفان حزبی آن فرد افراطیتر بودند. هم چنین، پژوهشگران دادههای جمع آوری شده در سطح ملی توسط محققان دیگر که شامل پرسشهای مشابهی بودند را مورد بررسی قرار دادند.
زمانی که پیوندهای میان مردد بودن افراد و تمایل شان به درگیر شدن یا حمایت از هر رفتار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند مشخص شد که نتایج در تمام مطالعات به شدت رفتارها بستگی دارد. همان طور که انتظار میرفت افراد مردد کمتر مایل به حمایت یا مشارکت در اقدامات معتدل مانند رای دادن بودند. با این وجود، بر خلاف انتظارات اولیه پژوهشگران آن افراد تمایل بیش تری نسبت به حمایت یا مشارکت در اقدامات افراطی از خود نشان میدادند به ویژه اگر احساس شدیدی نسبت به موضوع مورد نظر داشتند.
در مطالعات بعدی پژوهشگران تلاش کردند تا متوجه شوند چرا افراد مردد بیشتر از اقدامات سیاسی افراطی حمایت میکنند از رویارویی با مخالفان سیاسی شان گرفته تا اقدامات شدیدتر از جمله اعمال خشونت.
پژوهشگران بر این باور بودند که یک عامل ممکن است ناراحتی روانی باشد که افراد مردد و دچار ابهام تجربه میکنند: وقتی افراد در مورد اعتقادات خود احساس ناراحتی میکنند اغلب به دنبال راههایی برای جبران آن با انتقال پیام قدرت هستند. برای مثال، زمانی که اعقادات آنان به چالش کشیده میشود گاهی اوقات با حمایت شدیدتر از آن اعتقادات از خود واکنش نشان میدهند.
پژوهشگران به طور مشابه بر این باور بودند که افراد دچار ابهام و مردد ممکن است از اقدامات افراطی حمایت کنند، زیرا احساس ناراحتی میکنند و میخواهند در مورد اعتقادات خود شفافیت و باورمندی را نشان دهند.
نتایج ارزیابی با این ایده سازگار بود که افراد ممکن است ناراحتی خود را با حمایت از اقدامات شدید جبران کنند: وقتی از شرکت کنندگان این پرسش مطرح شد که در مورد نظراتی که در مورد یک موضوع دارند تا چه اندازه ناراحت هستند افراد مردد اعلام کردند که با نظرات خود احساس راحتی کم تری میکنند که به حمایت بیشتر آنان از رفتارهای افراطی نیز مربوط میشد.
اقدامات شدید با مخاطرات واقعی
اگرچه این رفتارها فرضی هستند آیا افراد مردد در واقع تمایل بیش تری به انجام اقدامات افراطی دارند؟
پژوهشگران این موضوع را با طرح پرسش از افراد در مورد اقدامات خاص با پیامدهای واقعی مورد آزمایش قرار دادند. آنان به شرکت کنندگان این فرصت را دادند تا به سازمانهای طرفدار محیط زیست که به خاطر ایدئولوژی و تاکتیکهای رادیکال شان مانند خرابکاری در زیرساختهای مرتبط با انرژی و مانع تراشی معروف هستند مانند کارزار Just Stop Oil که مخالف استخراج نفت است و یا Earth First که حامی محیط زیست و مخالف آلایندههای کربنی میباشد کمک مالی کنند.
پژوهشگران متوجه شدند افرادی که در مورد مسائل محیط زیستی ابهام داشتند کمک مالی بیش تری را در مقایسه با افرادی که به شدت نسبت به مسائل زیست محیطی حساسیت داشتند، اما مردد نبودند ارائه میکردند. در مقابل، هنگامی که فرصت مشابهی برای ارائه کمک مالی به سازمانهای جریان اصلی حمایت از طبیعت و محیط زیست و نه به موسسات خیریه با خط مشی رادیکال به افراد ارائه شد افراد مردد و دچار ابهام پول بیش تری در مقایسه با افراد غیر مردد به آن سازمانها ارائه نکردند.
یک تصویر کلانتر
ارتباط بین مردد و دچار ابهام بودن و حمایت از اقدامات افراطی در مطالعات صورت گرفته پژوهشگران یک رابطه دارای همبستگی بود که در آن این دو مورد به یکدیگر مرتبط هستند، اما علت آن ارتباط مشخص نشده است. بنابراین، نمیتوان با اطمینان این استدلال را مطرح کرد که مردد بودن دلیل این حمایت است. شاید رابطه به سمت دیگری پیش برود و حمایت از اقدامات افراطی افراد را بیشتر دچار ابهام و تردید سازد یا شاید عامل دیگری که توسط پژوهشگران نادیده گرفته شده بر هر دو اثر بگذارد.
با این وجود، پژوهشگران زمانی که به دنبال شواهدی برای این توضیحات جایگزین بودند چیز زیادی پیدا نکردند و آنان همه چیز را در مورد رابطه بین مردد و دچار ابهام بودن و کنش افراطی نمیدانند. روانشناسی رفتار افراطی مقولهای پیچیده است و برای توضیح علل آن بسیاری از مطالعات نشان میدهند که برخی از افراد به طور خاص در معرض افراط گرایی قرار دارند از جمله افرادی که برای تنظیم احساسات خود تلاش نمیکنند. نتیجه تحقیق اخیرا صورت گرفته احتمال دیگری را نشان میدهد این که برخی از باورها خود دارای ویژگیهایی به ویژه ابهام و مردد بودن هستند که حمایت از اقدامات افراطی را ترویج میکنند.بمنبع:کانورسیشن