نتیجه یک تحقیق در مورد مقایسه عوارض ابتلا به کرونا و تزریق واکسن آن

به گزارش اول فارس، برخی افراد به دلیل عوارض احتمالی واکسن‌ کرونا، از دریافت آن امتناع می‌کنند. اما تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که عوارض جانبی مرتبط با واکسن کرونا به مراتب بسیار کمتر از زمانی است که فرد به نوع شدید این ویروس مبتلا می‌شود. در واقع وقتی دریافت واکسن و عوارض احتمالی را در […]

کرونا دلتا

عوارض جانبی بخش جدایی ناپذیری از داروها و واکسن‌ها به شمار می‌روند که ممکن است در شرایط مختلف به میزان تفاوتی بروز کنند. پژوهش اخیر صورت گرفته توسط دانشمندان با بررسی روی حدود یک میلیون نفر داوطلب نشان می‌دهد که عوارض جانبی ناشی از واکسن بیونتک فایزر، بسیار کمتر از مشکلاتی است که بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در افراد ایجاد می‌شود.

بسیاری از عوارض قابل انتظار ناشی از واکسن تا ۴۲ روز پس از تزریق دیده نشده‌اند و تنها التهاب گره‌های لنفی آپاندیس و التهاب عضله قلب در میان آن‌ها بوده است.

عوارض واکسن

مقایسه عوارض میان افراد مبتلا و واکسینه شده نشان می‌دهد که هنوز کفه ترازو به سمت واکسیناسیون قرار دارد.

برای مثال عارضه التهاب عضله قلب با نرخ ۲.۷ در ۱۰۰ هزار برای دریافت‌کنندگان واکسن گزارش شده است درحالی که این مقدار برای مبتلایان به کووید ۱۹ به ۱۱ رخداد در میان ۱۰۰ هزار بیمار رسیده است. همچنین موارد دیگری نیز وجود دارد که در آن‌ها هیچ خطری افراد واکسینه شده را تهدید نمی‌کند اما ممکن است تهدید جدی برای مبتلایان به کووید ۱۹ محسوب شوند که از میان آن‌ها می‌توان به مشکلات کلیوی، حمله قلبی و آمبولی ریوی اشاره کرد.

بیماری کووید ۱۹ توانسته است در طی دو سال جان بیش از ۴.۵ نفر را بگیرد و همین مسئله موجب تسریع فرایند واکسیناسیون در بسیاری از کشورها شده است. با این حال پژوهشگران هنوز در حال بررسی عارضه‌های مرتبط با واکسن هستند تا بتوانند ایمنی آن‌ها را در آینده افزایش دهند. مرگ برخی از افراد به دلیل لخته شدن خون پس از دریافت واکسن آسترازنکا یکی از نگران‌های عمده پیرامون واکسیناسیون بوده است اما تعداد کم رخدادها موجب شده تا تزریق آن‌ها هنوز ادامه داشته باشد.

مطالب مرتبط

آخرین خبر از مردی که ۲۱۷ دفعه واکسن کرونا زد

آغاز تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای افراد ۱۸ سال به بالا در استان فارس+جزئیات

درخواست ستاد ملی کرونا از مردم برای تزریق نوبت چهارم واکسن

نظرات