نحوه استفاده صحیح و حرفه ای از چاقو تیز کن

یکی از کاربردی ترین وسایل در آشپزخانه چاقو است و برای انجام بهتر و سریع تر کار ها لازم است که چاقو به خوبی و درستی تیز شود.

بهترین راه برای تیز نگه داشتن چاقو استفاده از سنگ تیزکن چاقو است. آشپزان عقاید مختلفی درباره این موضوع دارند و بهترین متد برای استفاده از این چاقو تیز کن ها برای آن ها یکسان نیست.بعضی از متخصصان عقیده دارند که جهت ضربه چاقو به چاقو تیز کن، بسیار مهم است اما به نظر شما چگونه باید از چاقو تیزکن استفاده کرد؟ برای رسیدن به پاسخ این بخش را با دقت مطالعه فرمایید.

لوازم مورد نیاز

  • چاقو
  • چاقو تیز کن
  • حوله

دستورالعمل

۱-سنگ چاقو تیز کن را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در داخل آب نگهدارید و سپس حوله را روی یک سطح صاف بیندازید بعد سنگ چاقو تیز کن را به صورت عمودی بالای حوله قرار دهید. به صورتی که قسمت زبر مقابل شما باشد.

۲-انتهای چاقو را در زاویه ۲۰ درجه در قسمت بالا و سمت چپ چاقو تیز کن بگیرید. برای اینکه این زاویه را بهتر بتوانید تشخیص دهید ابتدا چاقو را به صورت ۹۰ درجه روی سنگ چاقو تیز کن قرار دهید سپس آن را به ۴۵ درجه نگه دارید و در آخر به ۲۰ درجه تغییر دهید. اینک شما می توانید چاقوی خود را بر روی سنگ چاقو تیزکن بکشید.

۳-چاقو را از بالا تا پایین به روی چاقو تیزکن بکشید؛ تا جایی که نوک چاقو به قسمت سمت راست و انتهای چاقو تیز کن برسد.سپس چاقو را برگردانید تا طرف دیگر آن را تیز کنید. این دفعه باید از نوک شروع کنید تا بعد از کشیدن چاقو روی چاقو تیز کن، دوباره به موقعیت اول برگردید:یعنی دقیقاً قسمت بالا و سمت چپِ چاقو تیز کن.

۴-حال باید دو باره این حرکت را تکرار کنید تا چاقوی شما تیز تر شود. بعد از این که چند ضربه زدید، سنگ را برگردانید. سپس این فرایند را برای ان طرف چاقو تیزکن هم انجام دهید. این دفعه با قسمت نرم چاقو تیز کن سر کار دارید.

استفاده صحیح از چاقو تیز کن

نکات مهم در تیز کردن چاقو:

  • از یک پارچه مرطوب و خشک برای جلوگیری از لیز خوردن چاقو تیز کن استفاده کنید.
  • چاقو تیز کن را با روغن یا آب درصورت نیاز نرم کنید.
  • هنگام کشیدن چاقو روی سطح چاقو تیز کن، فشار کافی را به آن وارد کنید.
  • حین انجام کار مراقب باشید که لبه های چاقو به خودتان نزدیک نباشد.
  • برای هر کدام از لبه های چاقو، تعداد دفعات یکسان را برای کشیدن روی چاقو تیز کن پیاده کنید. اول از قسمت زبر شروع به تیز کردن کنید و بعد با قسمت نرم کار را تمام کنید.
  • قبل از استفاده از چاقو حتماً آن را بشویید.

دیگر ابزارهای چاقو تیز کن

چاقو تیز کن های الکتریکی:

این چاقو تیز کن ها یک سطح ساینده دارند و با سرعت بالا چاقوی شما را تیز می کنند. البته باید مراقب باشید که به خودتان آسیب نزنید اما در هر صورت ممکن است عمر چاقوی شما را بکاهند.

چاقو تیزکن های استیل:

میله های استیل برای توازن لبه های چاقو مناسب هستند . استیل ها حین تیز کردن با چاقو تیز کن جابجا نمی شوند و کیفیت تیغه های چاقوی شما را حفظ می کنند.

مطالب مرتبط

روش های مختلف تیز کردن چاقو با وسایل ساده و دم دستی

ساخت کوچکترین چاقوی دنیا در مرکز اسلحه سازی هخامنشیان+تصاویر

چند وسیله بسیارخطرناک در آشپزخانه + تصاویر

نظرات