چاپ       کد خبر: 22059
2 اسفند 1398

نحوه تشخیص سریع بیماران مبتلا به کرونا/کرونا چگونه به بدن حمله می‌کند؟

چگونگی تشخیص سریع بیماران مبتلا به کرونا

هرچقدر توانایی نهادهای ذی ربط و بیمارستان ها و ارگان های پزشکی و بهداشتی برای شناسایی ویروس کرونا از جمله در کشور ما ایران بالاتر باشد، به همان نسبت می توان از شیوع گسترده تر ویروس جلوگیری کرد.

به گزارش اول فارس، هرچقدر توانایی نهادهای ذی ربط و بیمارستان ها و ارگان های پزشکی و بهداشتی برای شناسایی ویروس کرونا از جمله در کشور ما ایران بالاتر باشد، به همان نسبت می توان از شیوع گسترده تر ویروس جلوگیری کرد.

یکی از علت هایی که باعث شد تا در روزهای نخست شمار بیماران مبتلا به کرونا در شهر ووهان واقع در مرکز چین افزایش یابد، شناخت دیرهنگام این ویروس بود. تجربه ای که می تواند برای جلوگیری از یک شیوع گسترده در ایران بسیار مفید باشد.

چگونگی تشخیص سریع بیماران مبتلا به کرونا

براوردهای اولیه نشان می دهد که بسیاری از بیماران در کانون شیوع این بیماری در مرکز چین برای مدتی پس از ۱۰ روز تب و علایم دیگر بیماری، در بیمارستان ها بستری شده و مورد آزمایش کرونا قرار گرفتند.

همین زمان کافی بود که هر فرد بیماری دهها نفر دیگر را نیز بیمار کند. برای نمونه یکی از این مبتلایان یک کارمند شهر پکن بود که وقتی از ووهان به پایتخت بازگشت ابتدا دو عضو خانواده خود را آلوده کرد.

او سپس به یک مهمانی رفت و در آنجا نیز چند نفر دیگر مبتلا شدند و پس از حاضر شدن در محل کار تعداد دیگری را آلوده کرد و نهایتا همین فرد باعث ابتلای ۱۱ نفر دیگر به ویروس کرونا شد.

به همین سبب پزشکان و کارشناسان چینی تلاش گسترده ای کرده اند تا راه های شناسایی بیماران را تسریع کنند.

در ابتدا از بیمارانی که پس از مدت با علایم کرونا بستری شدند، آزمایش خون گرفته می شد و بین ۲ تا ۳ روز زمان لازم بود تا ابتلای آنها تایید شود.

همین مساله هم خطر ابتلای دیگران به کرونا را افزایش می داد، هم جان بیمار را به خطر می انداخت و هم اینکه باعث می شد تا برای مدت طولانی شمار بیماران افزایش یابد.

بیمارستان های ووهان در مرکز چین نهایتا اعتراف کردند که دیرشناسایی بیماران یکی از اصلی ترین موانع آنها برای مهار کرونا در روزهای ابتدایی بوده است.

درست از ۱۵ روز قبل که روش های سریعی برای شناخت بیماران پیدا شد، شمار مبتلایان روز به روز کاهش یافته و روش های درمانی توام با داروهای سنتی و غربی نیز باعث افزایش ضریب معالجه شدگان شده است.

سریعترین روشی که الان در بیمارستان های چین برای شناسایی بیماری بکار گرفته می شود، سی تی اسکن از بیمار است.

موضوع مهم اینجاست که فرد به محض اینکه سی تی اسکن می شود علایم بیماری در او دیده می شود.

این مساله مشخصا به منزله این نیست که او به کرونا مبتلا شده است بلکه سی تی اسکن همه افراد مبتلا به آنفلوانزا و ذات الریه را شناسایی می کند.

در همین ارتباط وقتی که فرد مشخصا بیمار تشخیص داده می شود و پس از آن فورا تحت قرنطینه قرار می گیرد تا آزمایش های دقیقتر و زمان بر تر برای شناسایی کرونا شروع می شود.

درواقع پزشکان چینی با این کار موجب شدند تا همه افراد بیمار از غیرمبتلایان جدا شوند. همین باعث شد تا شمار کسانی که در ۱۵ روز گذشته به کرونا مبتلا شده اند بسرعت کاهش یابد و نهایتا الان به ۳۹۴ نفر رسیده است که فقط ۳۵ نفر در خارج از کانون شیوع بوده است.

جانگ شیایوچوان از پزشکان بیمارستان ووهان می گوید بیمارانی داشتم که ۹ روز تب داشتند ولی آزمایش خون آنها پس از دو روز نتیجه را اعلام می کرد.

او گفت : پس از مدتی به این نتیجه رسیدیم که بهتر است سرعت شناسایی بیماران مبتلا به آنفلوانزا و ذات الریه و سرماخوردگی معمولی را افزایش دهیم.

پزشکان و کادرهای درمانی می گویند که تا قبل از انجام سی تی اسکن بیماران مانند مار به دور بیمارستان های شهر ووهان حلقه زده بودند و از هر جایی صدای سرفه های خشک به گوش می رسید، ولی به محض شناسایی سریع، شمار مبتلایان رو به کاهش گذاشت.

او افزود که برای این کار به سراغ سی تی اسکن رفتیم. خیلی سریع هر فرد بیمار با علایم کرونا شناسایی و بستری می شد و بعد آزمایش های تکمیلی انجام می شد و کسانی که بیماری معمول داشتند از مبتلایان به کرونا جدا می شدند تا موارد انتقال بیماری به حداقل برسد.

او می گوید که ما اقدامی فوق العاده را در زمانی فوق العاده انجام دادیم. عامه مردم از این امر استقبال کردند و خیلی سریع بیماران واقعی مبتلا به کرونا شناسایی شدند.

جانگ گفت که به همه پزشکان توصیه می کند که قبل از هر اقدامی بیمار را مورد سی تی اسکن قرار دهند تا معلوم شود چه وضعیتی دارد و شاید به ذات الریه مبتلا باشد و پس ازآن به سراغ آزمایش های تکمیلی بروند.

این پزشک چینی که پیشنهاد سی تی اسکن را برای نخستین بار به دولت و مردم داد و شبکه های اجتماعی از او استقبال کردند، گفت : سی تی اسکن بسیار راحت است و سریع جواب می دهد.

او افزود که کسانی که به ویروس کرونا آلوده شده باشند عمدتا در دو ریه خود ضایعاتی دارند که در سی تی اسکن احتمالا قابل مشاهده است.

دولت چین دقیقا پس از طرح این پیشنهاد اعلام کرد که همه بیمارستان های استان خوبی محل شیوع بیماری باید ابتدا سی تی اسکن بیمار را در بدو ورود به کلینیک و بیمارستان انجام دهند تا ابتدا نوع بیماری او معلوم شود و سپس از کیت های پزشکی برای آزمایش های قطعی برای تشخیص کرونا استفاده کنند.

کرونا با چند نقشه احتمالی به بدن حمله می‌کند

با افزایش شیوع COVID-19 یا ویروسی که این روزها به نام کرونا می شناسیم، مطالعات جدید سعی در پاسخ به سؤالاتی در مورد حمله ویروس و دامنه نتایج بالینی دارند. نتایج دو مطالعه جدید نشان می دهد که حمله ویروس و تشخیص آن از طریق چندین مسیر اتفاق می افتد.

با افزایش شیوع COVID-19 یا ویروسی که این روزها به نام کرونا می شناسیم، مطالعات جدید سعی در پاسخ به سؤالاتی در مورد حمله ویروس و دامنه نتایج بالینی دارند. نتایج دو مطالعه جدید نشان می دهد که حمله ویروس و تشخیص آن از طریق چندین مسیر اتفاق می افتد.

در حال حاضر ، آزمایش و تأیید عفونت با COVID-19 از طرق مختلفی انجام می شود اما در مطالعه ای که درباره میکروبهای نوظهور و عفونتها منتشر شده است ، دانشمندان چینی شواهدی از تشخیص سریع با بزاق دهان و مدفوع برای ویروس های COVID-19 گزارش کرده اند. این گزارشها با کمک بررسی نمونه های دهانی ، مقعدی و نمونه خون بیماران انجام شده است.

این مطالعه در بیمارستان ووهان چین ، با نمونه گیری از ۱۷۸ بیمار انجام شد. نویسندگان این مطالعه نوکلئوتید ویروسی را در نمونه های مقعد یا خون مشاهده کرده اند، حتی در مواردی که بزاقهای دهانی نشانه های تشخیصی را شامل نشوند. نتایج همچنین نشان داد که زمان تغییر نمونه های افراد نیز مهم است. برای مثال در روز اول بیماری ، ۸۰٪ نمونه های دهانی در گروه کوچکی از بیماران مثبت بودند ، تا روز پنجم، ۷۵٪ از نمونه های مقعد برای RNA ویروسی COVID-19 مثبت بودند و در مدت زمان مشابه، تنها ۵۰٪ از نمونه های دهانی به درستی نشان می داد که ویروس مثبت است. اگر با این اطلاعات گیج شده اید ساده ترین و خلاصه ترین نتیجه اطلاعات مذکور این است که نمونه دهانی بیمار در دوره های اولیه و نمونه مقعدی و خونی در دوره های حادتر بیماری دقیق تر عمل می کنند.

نتایج این تحقیق برای اولین بار نشان می دهد COVID-19 می تواند از طریق مسیرهای تنفسی ، مدفوع، دهان یا مایعات بدن منتقل شود. آنها همچنین هشدار می دهند که یک بیمار مبتلا با نمونه آزمایش منفی پس از چند روز بیماری ممکن است هنوز هم قادر به انتقال ویروس باشد.

نتیجه تصویری برای کرونا

در گزارشی از مرکز کنترل بیماریهای چینی ، نویسندگان، چگونگی جداسازی ویروس از نمونه مدفوع بیمار مبتلا به COVID-19 را شرح می دهند. با این که به نظر می رسد ترشحات دهانی و عطسه و سرفه یکی از مهمترین راههای انتقال ۲۰۱۹-nCoV به حساب می آیند ، اما این موارد تنها روشهای انتقال نیستند. این یافته نشان می دهد مدفوع می تواند دست را آلوده کند و در صورت عدم شستشوی مناسب دست ها به سرعت غذا و آب را آلوده کند.

امروز در BMJ ، دانشمندان چینی به یافته های بالینی ۶۲ بیمار مبتلا به COVID-19 از هفت بیمارستان استان ژجیانگ ، چین پرداختند. هیچ یک از بیماران از دنیا نرفته اند و تنها یک بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری شد.از ۶۲ بیمار ، ۴۸ مورد (۷۷٪) مبتلا به تب ، ۵۰ نفر (۸۱٪) سرفه ، ۳۲ نفر (۵۲٪) درد و خستگی عضلات و ۲۱ نفر (۳۴٪) سردرد داشتند. نویسندگان گفتند که فقط دو بیمار (۳٪) در هنگام بستری تنگی نفس داشتند.

نویسندگان گفتند که ، در مقایسه با بیماران در ووهان ، بیمارانی که در ژجیانگ دیده می شوند دارای علائم نسبتاً خفیفی بودند. هیچکدام از بیماران در معرض بازار غذاهای دریایی ووهان که با منشا ویروس مرتبط بود قرار نداشتند ، و همه این بیماری در تماس با یک فرد آلوده دیگر قرار داشت.بیمارانی که بیش از ۱۰ روز علائم را تجربه کرده بودند ، احتمالاً مشکلات اساسی زمینه ای داشتند.

نویسندگان همچنین یک جدول زمانی برای عفونت ارائه داده اند: “از میان ۵۶ بیمار که می توانند تاریخ دقیق تماس نزدیک با شخصی که مبتلا به عفونت تأیید شده یا مشکوک SARS-CoV-2 شده است را فراهم کنند ، مدت زمان متوسط ​​ابتلای مستقیم حدود ۴ روز (دامنه بین ۳ -۵ روز) و زمان متوسط ​​شروع علائم تا بستری در بیمارستان اول ۲ (۱.۰-۴.۳) روز بود

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار