ظروف چوبی به دکوراسیون و میز ناهارخوری شما گرما و سبک میبخشند، اما نسبت به ظروف شیشهای یا چینی و فلزی به مراقبت متفاوتی نیاز دارند.ظروف چوبی با شستشوی منظم و چرب کردن گاه به گاه با روغن، ظروف چوبی سالها دوام خواهند آورد. در ادامه این مطلب با نکات نگهداری از ظروف چوبی همراه ما باشید.
با توجه به اینکه تمیز کردن ظروف چوبی نیاز به دقت دارد ، ممکن است هنگام تمیز کردن این ظروف به آنها آسیب وارد شود. بنابراین بهتر است همواره تلاش کنید غذاهای چرب را در این ظروف سرو نکنید.این نکته را نیز در نظر داشته باشید که بلافاصله بعد از اتمام غذا، باقی مانده های غذا را از روی ظروف پاک کنید و نگذارید مدت زمان زیادی غذا بر روی ظروف باقی بماند.
برخی نکات برای تمیز کردن و مراقبت از ظروف چوبی:
۱. شستشو
ظرف چوبی خود را با دست با آب گرم و صابون بشویید. یک دستمال یا یک اسفنج نرم بردارید و چند قطره صابون ظرفشویی ملایم روی آن بریزید. پارچه یا اسفنج را با آب داغ خیس کنید و ظرف را از داخل و خارج کاملاً پاک کنید.
ظرف را در آب غوطه ور یا خیس نکنید. سعی کنید ظرف چوبی را در حدود پنج ثانیه بشویید نه اینکه بگذارید زیر آب بماند.
۲. خشک کردن
ظرف چوبی را با یک حوله تمیز خشک کنید. تمام ظرف را با یک حوله تمیز و خشک پاک کنید تا تا جایی که میتوانید رطوبت آن را بگیرید.
از آنجایی که چوب به راحتی آب را در خود نگه میدارد، نمیتوانید آن را با حوله کاملا خشک کنید. اما تا جایی که ممکن است آب سطحآن را بگیرید.
ظرف چوبی را در یک قفسه ظرف خشک کن قرار دهید تا خشک شود.
ممکن است لازم باشد اجازه دهید ظرف چوبی شما یک شب بماند تا کاملا خشک شود.
در صورت خیس بودن و داشتن رطوبت نباید ظرف چوبی را در کابینت قرار دهید، زیرا ممکن است از خشک شدن کامل آن جلوگیری کند و باعث خراب شدن ظرف یا ایجاد کپک شود.
۳. ضدعفونی
ظرفهای چوبی را با نمک و لیمو تمیز کنید. هر چند وقت یکبار، لازم است برای تمیز کردن ظرفهای چوبی خود از چیزی قویتر از آب و صابون استفاده کنید.
مقداری نمک درشت (دانه درشت) داخل ظرف بریزید. یک لیمو را از وسط نصف کنید و کمی روی ظرف بمالید و سپس با یک شستشوی سریع با آب و صابون کار را تمام کنید.
آب لیمو معمولاً به عنوان یک ضد عفونی کننده استفاده میشود و نمک کمی ساییدگی روی سطح ظرف ایجاد میکند. و ترکیب این دو باعث تمیزی بیشتر ظرف خواهد شد.
همچنین میتوانید:
ظرفهای چوبی را با سرکه و آب ضد عفونی کنید. سه قاشق غذاخوری سرکه سفید را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید.
یک پارچه شستشو را به مخلوط آغشته کنید و تمام سطح ظرفها را با محلول آغشته کنید. اجازه دهید سرکه به مدت پنج دقیقه بماند، سپس آن را مانند قبل بشویید.
۴. نگهداری
واضح است که شستشوی مداوم ظروفچوبی حتی در صورتی که با دقت انجام شود پس از گذشت مدتی باعث از بین رفتن سطح بیرونی چوب یا به اصطلاح ساییدگی آن میشود.
اگر سطح چوب پوسته پوسته باشد تمیز کردن ظروف چوبی بسیار سختتر میشود و ذرات ریز مواد خوراکی در منافذ چوب باقی میماند.
برای جلوگیری ازپوسته پوسته شدن چوب بهتر است:
مرحله ۱ : صیقلی کردن ظروف
به کمک یک سنباده ریز سطح ظرف را صیقل بدهید و کاری کنید که هیچ گونه کثیفی بر روی آن باقی نماند و آن را برای روغن کاری آماده کنید.
مرحله ۲ : روغن مالی ظروف
روغنهای گیاهی مخصوص چوب وجود دارد که ساختاری سالم و طبیعی داشته و بدون سرب هستند. سپس به کمک یک قلمو سطح ظروف چوبی تان را به این روغن آغشته کنید.
ظروفچوبی را به مدت لازم در فضای باز اتاق قرار دهید تا روغن وارد بافت چوب شود. این روغن کاری از ظروف چوبی در برابر آلودگیهای مثل گرد و غبار غذاهای چرب محافظت میکند. باعث کمتر شدن شکنندگی احتمال پوست پوسته شدن ظروف چوبی در اثر فشار اسکاج میشود. و همچنین خاصیت ضد آب داشته و از پوسیدگی ظروف چوبی آشپزخانه جلوگیری میکند.
نظرات