خانواده

نحوه مراقبت و تکثیر گیاه خفن و زیبای دیفن باخیا

گیاه دیفن باخیا گیاهی بسیار زیبا و محبوب است. نام دیگر این گیاه، عصای بی عقلی است! زیرا اگر خورده شود، به علت شیره سمی داخل آن ، ممکنه که فرد قدرت تکلم خود را از دست بدهد.
دیفن باخیا از خانواده بزرگ گیاهان Araceae است. به اتفاق گیاهانی مانند آگلونما، اسپاتی فیلوم و فیلودندرون این خانواده را تشکیل داده است.

گیاه دیفن باخیا

چگونه نگهداری از دیفن باخیا بعنوان گیاهی آپارتمانی بسیار مهم است.گیاه دیفن باخیا ا گیاهان آپارتمانی بسیار محبوب است چرا که نگهداری اش آسان بوده و همچنین در ساخت اکسیژن و تصفیه هوا بسیار مفید است.با ما همراه باشید تا شما را با،علت های رشد نکردن، روش تکثیر و به طور کلی طریقه نگهداری از گیاه دیفن باخیا آشنا کنیم.

نگهداری از گیاه دیفن باخیا

در روش نگهداری از گل دیفن باخیا همانند سایر گیاهان باید به عواملی چون نور، میزان آبیاری، دما ، رطوبت ، خاک و تغذیه توجه کرد.

نور 
در بین شرایط نگهداری از گل دیفن باخیا نور عامل مهمی است.دیفن باخیا به نور زیادی احتیاج ندارد بلکه به نور غیر مستقیم نیاز دارد و در فضایی نور- سایه به خوبی رشد می‌کند البته در صورت دریافت نور کامل خورشید نیز رشد نسبتا خوبی خواهد داشت و حتی بعضی از انواع دیفن باخیا تحت تاثیر نورهای مصنوعی نیز رشد می‌کنند اما به طورکلی نور کامل خورشید موجب تیره و کدر شدن برگهای دیفن باخیا می‌شود.نور بیش از حد و شدید می‌تواند باعث سوختن و زرد شدن برگ‌های دیفن باخیا شود. نور بسیار کم هم باعث بی رنگ شدن، رشد علفی و از بین رفتن کلروفیل برگ‌های گیاه دیفن باخیا می‌شود. علاوه براین این گیاه همانند سایر گیاهان آپارتمانی به طرف نور رشد کرده و خم می شود، از این رو بایستی بطور مرتب مکان گلدان را تغییر داد تا به میزان کافی نور به تمام بخش های گیاه بتابد. این کار مانع از رشد یکطرفه برگ های گیاه به سمت نور خواهد شد.

آبیاری
درنحوه ی نگهداری از گل دیفن باخیا آبیاری فاکتور مهمی است.هرگز نمی‌توان گفت یک گیاه دیفن باخیا دقیقا چقدر به آب نیاز دارد.در مورد آبیاری دیفن باخیا توصیه می‌شود ابتدا آن را به خوبی آبیاری کنید و بعد بین هر بار آبیاری فرصت دهید گیاه کاملا خشکی را احساس کند، به دلیل اینکه گیاه به آبیاری بیش از حد حساس هست خشکی کامل سطح رویه خاک به میزان ۲ سانتی متر ضروری می باشد. هیچ زمان دقیقی برای تشخیص روز آبیاری دیفن باخیا وجود ندارد. شرایط آب و هوایی، فصلی که در آن هستید، نوع خاک، میزان نور دریافتی، میزان رطوبت و مکان گیاه یک الگوی آبیاری صحیح برای دیفن باخیا خلق می کند.

خاک
در نحوه ی نگهداری از گل دیفن باخیادر نظر داشته باشید اگر دیفن باخیا را در باغچه کاشته اید، در انتخاب ترکیب نهایی خاک آزاد هستید اما اگر دیفن باخیای آپارتمانی دارید، حتما برای آن از خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید .بهتر است که گیاه در خاکی با زهکشی بالا کاشته شود. همچنین می توانید ترکیب ایده‌آل را خودتان بسازید : دو قسمت خزه ذغال سنگ و یک قسمت پرلیت.خاک گلدان مخصوص گل بنفشه هم برای گیاه دیفن باخیا مناسب است.بعلاوه حفظ رطوبت خاک در نحوه نگهداری گیاه نقش مهمی دارد ولی بدین معنی نیست که همیشه خیس باشد بلکه رطوبت کم برای گیاه کفایت می کند. اگر هم جزء کسانی هستید که با نگهداری از گیاه دیفن باخیا در خاک مشکل دارید بهترین راهکار نگهداری گیاه در آب می باشد، چونکه این گیاه شبیه سایر گیاهان که در آب می توانند رشد کنند، قادر به رشد در آب بوده و بدون هیچ مشکلی به حیات خود ادامه می دهد. اما باید خاطر نشان کرد که میزان رشد گیاه در خاک بیشتر خواهد بود.

رطوبت
گیاه دیفن باخیا به محیطی گرم و مرطوب علاقه دارد. تهیه کردن محیطی گرم برای این گیاه نکته‌ای مهم است زیرا هوای سرد باعث می‌شود که دیفن باخیا آسیب ببنید و برگ‌های آن بریزد. همچنین برای رشد بهتر گیاه بهتر است محیط نگهداری آن را مرطوب نگه دارید. این کار را می‌توانید به کمک یک اسپری آب، دستگاه بخور یا قرار دادن آن در محیطی مانند آشپزخانه یا حمام انجام دهید.
هیچ‌گاه این گیاه را در نزدیکی وسایل گرمایشی قرار ندهید زیرا خشک شدن هوای محیط باعث آسیب رسیدن به گیاه می‌شود.

نگهداری گیاه دیفن باخیا

 کوددهی
اگر دوست دارید، دیفن باخیا شما خوب رشد کند، نکات تقویتی گل دیفن باخیا را فراموش نکنید. شما می توانید به راحتی یک بار در میان پس از آبیاری گیاه، به آن کمیکود مایع اضافه کنید. توجه داشته باشید هرگز در زمستان به گیاه کود ندهید، در زمستان آبیاری به تنهایی برای گیاه کافی است. یک کود متعادل حلال در آب را می توان در حین آبیاری گیاهدیفن باخیا به خاک اضافه کرد.بهترین کود برای این گیاه کودهای تقویت کننده NPK و کود نیتروژن بالا می باشد.

 گلدان 
بهترین زمان برای تغییر خاک و یا انتقال گیاه دیفن باخیا به گلدان جدید فصل بهارو دو سال یکبار است. در این کار زیاده روی نکنید و گلدانی با حفره های زهکشی متعدد انتخاب کنید. هنگامی که گیاه را به گلدان جدید منتقل کرده و یا خاک آن را عوض کردید، از کود جامد که مواد مغذی اش را به ارامی رها میکند در طولانی مدت استفاده کنید.بعلاوه در شرایطی که نمی توانید گلدان گیاه را تعویض کنید راهکار مناسب تعویض خاک سطحی گلدان با خاک جدید می باشد.

دما 
بهترین رشد دیفن باخیا در تمام طول سال بازه دمایی بین ۱۵ الی ۲۴ درجه سانتی‌گراد است. اگر دمای هوا بالا رفت غبارپاشی گیاه الزامی است. در طرز نگهداری از گیاه دیفن باخیا دقت کنید که هیچ‌گاه این گیاه را در نزدیکی وسایل گرمایشی نگذاریدزیرا سبب می شود برگهای گیاه فرم لوله ای پیدا کنند و همچنین منجر به ریزش برگ ها خواهد شدهوخشک شدن هوای محیط باعث آسیب رسیدن به گیاه می‌شود.البته لوله شدن و ریزش برگهای پیرتر امری طبیعی است در این حالتروی گیاه برگ های جدید رشد خواهد کرد.رشد این گیاه در دمای زیر ۱۵ درجه آرام‌تر می شود.برخی از انواع دیفن باخیا در دمای زیر ۱۰ درجه سرمازده میشوندو برگهای ناحیه پائین گیاه کمرنگ خواهد شد.

فواید تمیز کردن برگ های گیاه دیفن باخیا
اگر از دیفن باخیا در آپارتمان خود نگهداری می کنید حتما این سوال برایتان پیش آمده که تمیز کردن برگ ها در نگهداری از گیاه چه نقشی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به این نکته که گیاهان از سطح برگ هایشان تنفس می کنند در شرایطی که روی برگ ها گرد و غبار باشد منجر به بسته شدن روزنه های تنفسی شده و گیاه به تدریج از بین خواهد رفت. به همین دلیل لازم است که برگ های گیاه با پارچه مرطوب و به آهستگی تمیز شوند.در حین کار باید مراقب بود تا برگ ها آسیب نبینند.

علت رشد نکردن گل دیفن باخیا
دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است باعث زرد شدن برگ‌ها یا ساقه‌های دیفن باخیا شود. از علت های رشد نکردن دیفن باخیا می توان به  آب‌دهی زیاد، دمای پایین و نور بیش از حد از جمله دلایل زرد شدن و رشد نکردنگل دیفن باخیااشاره کرد. برای جلوگیری از این مشکل باید هر زمان که چند سانت بالایی خاک گیاه خشک شد اقوام به آبیاری مجدد بکنید. گیاه را در محیطی با دمای بین ۱۵ الی ۲۳ درجه نگهداری کنید و مراقب باشید که هیچ‌گاه دیفن باخیا را معرض نور شدید خورشید قرار ندهید زیرا ممکن است باعث آفتاب‌سوختگی در گیاه شود.

نحوه نگهداری گیاه دیفن باخیا

تکثیر دیفن باخیا
روش های زیادی برای تکثیر دیفن باخیا ابلق وجود دارد که در بین انها میشود به قلمه زدن، تکثیر از طریق پاجوش و ریشه دواندن در آب اشاره کرد.

تکثیر دیفن باخیا به روش قلمه زدن
بهترین زمان قلمه زدن برای دیفن باخیا ابلق ابتدای تابستان است. ابتدا ساقه گیاه دیفن باخیا از مکانی که به برگ ها متصل می شود بریده می شود. روی ساقه گیاه دیفن باخیادایره های کوچکی وجود دارد که مانند جوش به بیرون زده اند و قابلیت جوانه زنی و ریشه دادن دارند. ساقه از قسمت ریشه چندین تکه می شود به نحوی که هر قسمت از قلمه دارای یک جوانه مطلوب باشد. هر چه قلمه به ریشه نزدیک تر باشد عمل ریشه دادن هم زودتر رخ میدهد. پس از یک روز قرارگیری در هوای آزاد و خشک شدن شیره، زمان کاشت آن در گلدانی مناسب فرا می رسد .

تکثیر دیفن باخیا ابلق با قلمه زنی در آب
در این روش قلمه های تهیه شده از دیفن باخیا ابلق در آب قرار داده می شوند تا ریشه دهند و سپس به گلدان منتقل می شوند.

تکثیر دیفن باخیا ابلق از طریق پاجوش
بر روی  ساقه اصلی گیاه دیفن باخیا ابلق پاجوش هایی وجود دارند که دارای ریشه هستند. با جدا کردن این پاجوش ها  از ساقه مادر و قرار دادن آن در خاک می توان اقدام به تکثیر نمود. پاجوش ها باید به اندازه کافی رشد کرده باشند تا بتوان آنها را ها جدا کرد و کاشت.

اگر این ۱۰ نشانه در بدن تان است کمبود ید دارید

آنچه قبل از خرید زمین زراعی و باغی و تغییر کاربری اراضی باید بدانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا