نحوه نگهداری طولانی مدت صحیح میگو در یخچال و فریزر

میگو یکی از وعده های خوشمزه دریایی است که خواص بسیاری برای بدن دارد.برای تهیه میگو حتما باید به تازه بودن آن توجه کنید که یکی از نشانه های تازه بودن آن داشتن بدنه سفت و محکم و پوستی عاری از لکه های سیاه و زرد است.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا […]

میگو یکی از وعده های خوشمزه دریایی است که خواص بسیاری برای بدن دارد.برای تهیه میگو حتما باید به تازه بودن آن توجه کنید که یکی از نشانه های تازه بودن آن داشتن بدنه سفت و محکم و پوستی عاری از لکه های سیاه و زرد است.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بهترین شیوه نگهداری میگو در یخچال و فریزر را توضیح دهیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

نگهداری میگو

نحوه نگهداری صحیح میگو

روش های صحیح و اصولی فریز و نگهداری میگو را در این قسمت توضیح داده ایم:

پوست میگو را از گوشت آن جدا کنید:

اگر قبل از انجماد پوست میگو را جدا کنید بهتراست. اگر این کار را انجام نداده اید قبل از پخت دم ،سر آن را با دقت جدا کنید.
از رها کردن میگو پخته شده بیش از ۲ ساعت بر روی پیشخوان خودداری کنید اگر وقت ندارید همه میگوها را بلافاصله تمیز کنید، آن ها را داخل یخچال قرار دهید.
می توانید رگ بزرگ پشت کمر میگو را جدا کنید، اما برای منجمد کردن آن ضروری نیست.

میگوها را حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید:

قابلمه را پر از آب کرده و بجوشانید، سپس میگوهای خود را درون آب بریزید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا هر گونه باکتری یا پوسته باقی مانده از بین بروند.

این جدا از مرحله پخت میگو است و وقتی انجام می شود که می خواهید آن را فریز کنید زیرا جوشاندن میگو پخته شده آن را از باکتری های مضر محافظت می کند.

میگوهای پخته شده را روی کاغذ پخت قرار دهید و داخل فریزر بگذارید:

میگوها را از قابلمه خارج کنید و به طور یکنواخت روی کاغذ پخت قرار دهید و آنها را تا زمانی که سفت و محکم شوند داخل فریزر قرار دهید. این امر باعث می شود تا میگوهای پخته شده به بهترین شکل جداگانه نگهداری شوند.

میگوها را بعد از جوشاندن طی ۱-۲ روز فریز کنید تا از خراب شدن آنها جلوگیری کنید.اگر فضای کافی برای نگه داشتن ورق های پخت داخل یخچال برای طولانی مدت ندارید، نگران نباشید بعد از یخ زدن آنها را داخل ظروف کوچکتر نگهداری کنید.

میگوها را داخل کیسه های بزرگ فریزر بسته بندی کنید:

وقتی میگو را فریز می کنید ، ورقه های پخت را از فریزر خارج کرده و آنها را به داخل کیسه های وکیوم منتقل کنید هنگام بستن کیسه ها قبل از قرار دادن آنها داخل فریزر ، تا آنجا که ممکن است هوا را خارج کنید.

قبل از قرار دادن آنها داخل فریزر ، کیسه ها را با برچسب تاریخ بزنید. به این ترتیب ، می دانید چه مدت تا زمان انقضا فرصت دارید.

میگوهای فریز شده را به مدت ۳-۶ ماه نگهدارید:

میگوهای یخ زده تا حدود ۶ ماه باقی می ماند اما پس از ۳ ماه ، سعی کنید در اسرع وقت میگوها را مصرف کنید.تا زمانی که میگو منجمد است منقضی نمی شود اما ممکن است دچار سوختگی فریزری شوند.

نگهداری میگو

فریز کردن میگو خام

شما می توانید میگوها را به صورت خام هم فریز کنید:

قبل از منجمد شدن سرهای میگو را جدا کنید:

سر میگو را با دست های خود بکنید یا آنها را با چاقو خرد کنید. برخلاف فریز کردن میگوهای پخته شده ، پوسته یا رگه ها آنها را از بین نبرید. میگوی خام به این شکل بهتر باقی می ماند.

برای جلوگیری از فساد، میگوهای خام را بیش از ۲ ساعت روی پیشخوان نگذارید. اگرچه می توانید پوسته های میگو را برای صرفه جویی در فضا جدا کنید اما ممکن است تازگی خود را از دست بدهند.

میگو را با آب جاری بشویید:

میگو را داخل کاسه ای بریزید و آن ها را زیر شیر آب قرار دهید و به طور کامل آبکشی کنید و هر گونه آلودگی قابل مشاهده را از بین ببرید. رطوبت میگو قبل از فریز کردن باعث ایجاد یک لعاب سرد می شود که به تازگی بیشتر میگو کمک می کند.

میگو ها را داخل ظروف محکم بسته بندی کنید:

میگوها را از سینک خارج کنید و داخل ظروف بسته بندی کنید ، تا جایی که ممکن است فضای کمی بین میگوها وجود داشته باشد تا هوای کمتری داخل ظرف باشد. میگو خام را می توانید حداقل ۱ تا ۲ روز داخل یخچال نگهدارید.

محلول آب نمک را داخل ظرف بریزید:

محلول آب نمک را با ۲ قاشق سوپ خوری نمک و آب درست کنید ظرف میگو را حدود یک اینچ با آب نمک پر کنید و آن را داخل فریزر قرار دهید تا زمانی که آب نمک یخ بزند، ظرف را در جایی که می تواند عمودی باقی بماند رها کنید تا از ریختن آن جلوگیری شود. برچسب تاریخ بر روی ظروف بزنید تا به شما یاد آوری کند چقدر زمان انقضا دارید.

میگو خام منجمد را می توانید به مدت ۳ تا ۶ ماه نگه دارید:

هر دو میگو خام و پخته شده می توانند به مدت ۶ ماه منجمد نگهداری شوند با این حال، هنگامی که به سه ماه می رسد، برنامه ای برای استفاده سریع میگو داشته باشید.

نگهداری میگو

استفاده از میگوهای منجمد

  • میگوهای خام یا پخته ای که منجمد کردید به این صورت استفاده کنید:
  • میگو یخ زده را داخل آبکش بریزید تا ذوب شود.میگو را از بسته بندی به داخل آبکش انتقال دهید و یک بشقاب برای جمع آوری آب زیر آن قرار دهید اجازه دهید میگوها با دمای اتاق ذوب شوند این کار سالم تر است و حدود ۲ ساعت زمان می برد.
  • برای تسریع در روند ذوب میگو را زیر آب بگیرید.اگر لازم است میگو را به سرعت آب کنید، آب ولرم را روی میگوها بریزید تا به طور کامل ذوب شوند.
  • در عرض ۱ تا ۲ روز، میگو ذوب شده را بپزید یا داخل یخچال قرار دهید.می توانید میگو را به مدت ۲ روز در یخچال بعد از ذوب نگهدارید. در صورت امکان، قبل از پختن میگو را فورا ذوب کنید.
  • از انجماد دوباره میگو اجتناب کنید، چون انجام این کار مکرر طعم میگو را خراب می کند.

آیا می‌توان میگوی پخته شده را در یخچال نگهداری کرد؟

اگر مقداری از میگوی پخته شده از یک وعده غذایی دارید، می‌توانید آن را به سادگی در یخچال نگهداری کنید، جایی که به مدت ۳ تا ۴ روز خوب باقی می‌ماند. با این حال، به عنوان یک قانون مهم، باید سعی کنید از مصرف بیش از ۴ روز بعد از پخت میگو خودداری کنید. در حین گرم کردن مجدد میگو، آن را بیش از حد نپزید تا در مدت زمان نگهداری میگو در یخچال سالم بماند.

چگونه بفهمیم میگو خراب شده است؟

اگر مطمئن نیستید که میگوهایتان هنوز برای خوردن خوب هستند یا نه، باید به بررسی دو ویژگی‌ آنها اقدام کنید. توجه کنید که بزرگ ترین ویژگی میگوها بافت و بوی آنهاست. اگر متوجه شدید که میگوها لزج شده اند و شروع به لیز خوردن در اطراف بسته بندی کرده اند، احتمال خراب شدن آنها زیاد است و باید فوراً بیرون ریخته شوند. میگوی بد همچنین بوی تند و فوق العاده ناخوشایندی را که بسیار شبیه به آمونیاک است منتشر می‌کند.

بوی بد و بافت دو چیز اصلی هستند که باید به آنها توجه کنید. اما چند علامت وجود دارند که می‌توانند در میگوهایی ظاهر شوند که مدت زیادی در یخچال نگهداری شده اند. نقاط سیاه، چشم‌های خشک یا منقبض شده و رنگ توخالی همگی نشانه‌هایی هستند که اعلام می‌کنند که میگوها نیز خراب شده اند. بنابراین قبل از اینکه تصمیم بگیرید میگوها را بجوشانید، آنها را کاملاً بررسی کنید، آن هم برای اینکه بتوانید غذای سالم نوش جان کنید.

اگر میگوی خراب بخورید چه اتفاقی می‌افتد؟

میگوی فاسد شده می‌تواند عوارض جانبی بسیار مضر و ناخوشایندی داشته باشد، به همین دلیل است که شما باید قبل از شروع به تهیه آنها به عنوان بخشی از یک وعده غذایی، برای اطمینان از بی خطر بودن و خوراکی بودن آنها نهایت دقت را داشته باشید. تهوع، استفراغ، اسهال، تب و درد شکم تنها تعدادی از عوارضی هستند که مصرف میگوی بد به همراه دارد. اما اگر برای مدت طولانی از تاریخ آن گذشته باشد، حتی می‌تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود. علائم معمولاً بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف ظاهر می‌شوند.

مطالب مرتبط

طرز تهیه پاستا میگو به روش رستوران های معروف

طرز تهیه میگو کنجدی خوشمزه و متفاوت

۸ کار غلط حین پخت میگو که نباید انجام دهید

نظرات