شرایط نگهداری و تکثیر گل خورشیدی گیاه همیشه سبز و گلدار آپارتمانی
شرایط نگهداری گل خورشیدی شامل نور ملایم و غیر مستقیم خورشید، آبیاری منظم، بستر کاشتی حاوی مخلوطی از خاک باغچه، ماسه و خاک برگ یا خاک جنگلی و رطوبت نسبی محیط میشود. بهترین روش تکثیر گل خورشیدی کاشت پاجوشهای گیاه است.
گل خورشیدی از گیاهان همیشه سبز و گلدار آپارتمانی است که از اسفند تا اواسط بهار به گل میرود و نگهداری از آن میتواند انتخاب خوبی برای علاقهمندان به نگهداری از گیاهان آپارتمانی گلدار باشد.
در این مقاله نحوه تکثیر، کاشت و نگهداری گل خورشیدی در منزل را آموزش میدهیم.
شرایط نگهداری گل خورشیدی
خاک مناسب برای پرورش گل خورشیدی
خاک سبک حاصلخیز با زهکش مناسب برای کاشت و پرورش این گل مناسب است. ترکیبی از خاک معمولی باغچه، خاکبرگ یا خاک جنگلی و ماسه برای کاشت این گل در گلدان توصیه میشود. پیشنهاد میشود انواع خاک گلدانی و بستر کاشت برای گیاهان را نیز در ستاره مطالعه کنید.
نحوه آبیاری گل خورشیدی
نیاز آبی این گل متوسط است و به آبیاری منظم نیاز دارد. بهتر است در فاصله بین دو آبیاری سطح رویی خاک گلدان خشک شده باشد. گل خورشیدی در فصل گلدهی به آبیاری بیشتری نیاز داشته و بهتر است در این دوران بستر کاشت نمناک و نه خیس و غرقابی باشد، ولی در سایر مواقع نیاز آبی گیاه کمتر خواهد بود. بهتر است برای آبیاری این گیاه از آب مقطر یا آب جوشیده سرد که با محیط همدما شده است، استفاده کنید.
دمای مناسب برای نگهداری گل خورشیدی
درجه حرات مناسب برای نگهداری از گل خورشیدی دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. گیاه خورشیدی به سرما و گرمای هوا حساس است و باید آن را در معرض وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندهید.
میزان نور مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی
گل خورشیدی نیاز به نور ملایم و غیر مستقیم آفتاب دارد. بهترین مکان برای نگهداری از این گل در منزل پنجرههای شمالی آپارتمان است.
رطوبت مناسب برای پرورش گل خورشیدی
گل خورشیدی برای رشد مناسب نیاز به رطوبت متوسط محیط دارد و بهتر است گیاه را به طور منظم با آب ولرم بدون املاح و کلر غبارپاشی کنید یا از روش جزیرهای برای مرطوب کردن محیط اطراف گیاه استفاده کنید. رطوبت مناسب محیط برای پرورش این گل ۵۰ تا ۷۰ درصد است.
یکی از راههای مناسب برای نگهداری گل خورشیدی و کمک به رشد بهتر گیاه استفاده از کود کریستالون صورتی موجود در بازار ماهی یک مرتبه به ویژه در دوران گلدهی گیاه است.
مهمترین آفات و بیماریهای گل خورشیدی
بیماریهای شبه ویروسی و لکه برگیهای باکتریایی و قارچی بیماریهای شایع این گل هستند. آفات مکنده و شپشکهای آردآلود نیز ممکن است به گیاه حمله کنند.
زمان و نحوه تعویض گلدان گل خورشیدی
گل خورشیدی دارای ریشههای حساسی است بنابراین بهتر است برای تعویض گلدان تا جایی که فضای گلدان اجازه میدهد سالانه خاک سطحی گلدان را با خاک نو و دارای حاصلخیزی بالا تقویت کنید و تنها زمانی اقدام به تعویض گلدان کنید که ریشههای گیاه از ته گلدان و اطراف آن بیرون زده باشند. به نظر میرسد هر ۳ تا ۵ سال یکبار زمان مناسبی برای تعویض گلدان این گل باشد.
معرفی گیاه گل خورشیدی
گل خورشیدی با نام علمی (Clivia miniata) از گیاهان بومی آفریقای جنوبی، همیشه سبز و گلدار است که از اواخر زمستان تا اواسط بهار به گل میرود. برگهای گل خورشیدی خطی یا نوار مانند به رنگ سبز تیره براق و به طول نیم متر است و ارتفاع این گیاه به حدود ۵۰ سانتیمتر میرسد و ساقه گل دهنده در انتها در حدود ۱۰ تا ۲۰ عدد گل به رنگ نارنجی متمایل به قرمز میدهد. توجه داشته باشید خوردن قسمتهای مختلف گیاه گل خورشیدی توسط کودکان میتواند منجر به شکم درد شود و شیره گیاه نیز ممکن است باعث خارش و ایجاد حساسیتهای پوستی شود.
نحوه تکثیر گل خورشیدی
گل خورشیدی به روش کاشت بذر و کاشت پاجوش قابل تکثیر است. بذر گیاه برای اینکه به گل رود چندین سال طول میکشد، بنابراین بهترین راه برای تکثیر این گل کاشت پاجوشهای گیاه است.
به این منظور یکی از پاجوشهای اطراف ریشه گیاه به طول ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر را با چاقوی باغبانی که قبلا ضدعفونی کردهاید به آرامی جدا کنید و مراقب باشید به تنه اصلی گیاه آسیب نرسد.
پاجوش جدا شده بایستی دارای حداقل ۳ تا ۴ برگ باشد، سپس آن را در گلدانی با قطر دهانه ۱۱ تا ۱۳ سانتیمتر، حاوی کمپوست با پایه پیت قراردهید و تا زمان ایجاد ریشههای جدید بستر کاشت را مرطوب حفظ کنید و گلدان را در محلی با دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه قرار دهید.
سخن پایانی
تجربه نگهداری از گل خورشیدی در منزل بسیار دلنشین است، هر چند این گل قیمت نسبتا گرانی دارد، ولی برگهای دائمی، همیشه سبز و گلهای زیبای آن به ویژه در نورزو به خوبی میتواند زینتبخش خانه شما باشد. شما به راحتی میتوانید این گل زیبا را در اتاق یا راهروهای منزل و محل کارتان قرار دهید