نحوه پخت تخم‌مرغ تأثیر غیرمنتظره‌ بر خطر ابتلا به سرطان دارد

نحوه پختن تخم‌مرغ تأثیر غیرمنتظره‌ای بر خطر ابتلا به سرطان دارد.

تخم مرغ

به گفته متخصصان، پختن تخم مرغ در دمای طولانی مدت بیش از ۱۷۶ درجه سانتی گراد می‌تواند باعث آزاد‌ شدن مواد شیمیایی در این ماده غذایی شود که با التهاب و ضخیم شدن شریان‌ها مرتبط هستند.

به گزارش اول فارس ، به نوشته نشریه بریتانیایی دیلی‌میل، این مواد شیمیایی که “اکسی‌استرول ” نامیده می‌شوند، زمانی تشکیل می‌شوند که کلسترول غذایی با حرارت بالا و در مدت زمان طولانی پخته شود.

علاوه بر بیماری قلبی، اکسی‌استرول‌ها با خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان مانند سرطان کولورکتال (سرطان روده بزرگ) و مثانه نیز مرتبط هستند.

تخم مرغ به دلیل مقادیر بالای پروتئین، اسیدهای آمینه و مواد مغذی مفید برای مغز مانند کولین، به کاهش وزن، قدرت عضلانی و سلامت قلب کمک می‌کند. تخم مرغ همچنین سرشار از “کلسترول “HDL است، یک کلسترول “خوب” که به خلاص شدن از شر چربی‌های اضافی بدن و کاهش خطر بیماری قلبی کمک می‌کند.

به گفته متخصصان، وقتی کلسترول HDL بیش از حد گرم می‌شود، “اکسی‌استرول ” ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: احتمال حذف تخم‌مرغ‌های قهوەای از قفسه فروشگاه‌ها در آلمان

بر اساس تحقیقات موسسه ملی سلامت آمریکا، اکسی‌استرول‌ها می‌توانند “استرس اکسیداتیو ” را در بدن افزایش دهند. این مولکول‌های ناپایدار به سلول‌ها و بافت‌ها آسیب می‌رسانند و منجر به التهاب می‌شوند.

همچنین استرس اکسیداتیو به آنتی‌اکسیدان‌های مبارزه‌کننده با بیماری آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

یک بررسی در سال ۲۰۱۸ نشان داد که اکسی‌استرول‌ها خطر ابتلا به سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ و مجرای صفراوی را افزایش می‌دهد.

همچنین ثابت شده است که گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس‌های پخته شده در حرارت بالا، اکسی‌استرول آزاد می‌کنند.

مطالب مرتبط

قیمت فروش مرغ و تخم مرغ در استان فارس اعلام شد

آیا استفاده از مام و دئودورانت باعث سرطان می شود؟

قیمت هرعدد تخم مرغ در خرده فروشی ها چند؟

نظرات