نخل راپیس در شرایط مناسب میتواند بسیار خوب و در داخل خانه پرورش داده شود. اگر خواهان خرید این نخل زیبای کوچک هستید، این بخش از اول فارس به شما در مراقبت از گیاهتان کمک خواهد کرد.
آب
نخل راپیس به آب متوسط نیاز دارد و پس از استقرار تا حدودی نسبت به خشکسالی مقاوم است. در بهار و تابستان، زمانی که بیشتر رشد فعال نخل انجام و سطح خاک خشک شد، آبیاری را انجام دهید. در پاییز و زمستان، آبیاری را زمانی انجام دهید که تا ۲ اینچ بالای خاک خشک است.
نور
مکانی که نور خورشید مستقیما به آنجا می تابد برای نخل راپیس ایده آل نیست. آفتاب بدون فیلتر می تواند باعث سوختگی برگ ها شود. زمانی که نخل راپیس در فضای باز رشد می کنند، نور کم را دوست دارند و حتی می توانند یک مکان تا حدودی سایه را تحمل کنند. نخل راپیس باید در جایی قرار بگیرند که بتوانند نور غیر مستقیم روشن را در نزدیکی پنجره دریافت کنند.
دما و رطوبت
علاوه بر نور، یکی دیگر از عواملی که نخل راپیس را برای رشد در داخل خانه ایده آل می کند دمای معمولی اتاق بین ۶۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت است. در ماه های سردتر، مطمئن شوید که نخل راپیس در دمای بالای ۵۵ درجه فارنهایت باقی می ماند، زیرا دما سردتر می تواند به گیاه آسیب برساند. گیاه خود را در برابر بادهای سرد و همچنین هوای گرم که می تواند آن را خشک کند، محافظت کنید. نخل رطوبت ۵۰ درصد یا بالاتر را ترجیح می دهد. کمبود آبیاری موجب خشکیدگی نوک و حاشیه برگها و افتادگی برگها می شود اما زیاده روی در آبیاری موجب پوسیدگی ریشه ها خواهد شد. می توانید به طور مرتب نخل را با آب اسپری کنید یا گلدان را روی سینی سنگریزه پر از آب قرار دهید، سپس مطمئن شوید که گلدان مستقیماً در آب قرار نگرفته است زیرا باعث پوسیدگی ریشه می شود.
خاک
خاک لومی زهکشی خوبی دارد و برای نخل راپیس بهترین گزینه است. خاک گلدانی که مخصوص نخل ها است هم، برای این گیاه به خوبی عمل می کند. خاک گلدان بنفشه آفریقایی نیز مناسب است.
کود
نخل راپیس فقط در طول فصل رشد نیاز به کو دارد بنابراین از حدود اواسط فروردین تا شهریور، نخل را ماهانه با کود مایع رقیق شده گیاهان آپارتمانی تغذیه کنید.
گلدان مناسب و تعویض گلدان نخل راپیس
نخل راپیس گلدان کوچک را دوست ندارد پس باید در ابتدا، گلدانی را انتخاب کنید که کمی بزرگتر از اندازه ریشه باشد و از کافی بودن سوراخهای زهکشی اطمینان حاصل کنید.
برنامه ریزی کنید نخل راپیس را یک سال در میان در فصل بهار داخل گلدانی بزرگتر قرار دهید. برای انجام این کار، به آرامی گیاه را از گلدان بیرون بیاورید و تا حد امکان ریشه را دست نخورده نگه دارید سپس، نخل را در گلدان جدید قرار دهید و اطراف آن را با خاک گلدانی تازه پر و سپس آبیاری کنید.
هرس
نخل راپیس نیازی به هرس زیادی ندارد پس باید از هرس شاخههایی که فقط کمی قهوهای شده اند (اغلب به دلیل آب یا نور ناکافی ایجاد می شود) خود داری کنید زیرا همچنان میتواند از مواد مغذی آنها استفاده کند. با این حال، اگر کل شاخه تغییر رنگ داده یا مرده است، می توانید آن را هرس کنید.
تکثیر
برای تقسیم گیاه را ابتدا از گلدان در آورده و با کمک یک وسیله تیز همانند قیچی باغبانی توده ریشه را تقسیم کنید و هر قسمت را در گلدانی جداگانه بکارید. بعد از تقسیم تعداد برگهای هر گیاه را کم کنید تا از میزان از دست دهی آب و در نتیجه استرس بیشتر جلوگیری شود. حتماً برگ های پهن گیاه را غبارروبی کنید تا نخل راپیس سرزنده و سالم به نظر برسد.
مشکلات نخل راپیس:
باوجود مقاومت بالای نخل راپیس در آسیب مداوم دچار بیماری میشود. درمان این گیاه صبر و حوصله زیادی میطلبد.
علت خشکی حاشیه برگ:
بیماری قارچی باعث سوختگی حاشیه برگ میشود. برای مبارزه با این بیماری از سموم قارچکش استفاده کنید.
علت قهوهای شدن تدریجی برگ:
گرمای شدید و آبیاری نادرست موجب قهوهای شدن برگها به مرور زمان میشود. گیاه را به مکانی با دمای معتدل منتقل کنید. نحوه آبیاری اصلاح شود.
علت زرد شدن برگ:
نخل راپیس نسبت به افراط و تفریط در آبیاری حساس است. با دقت در نحوه آبیاری، بررسی زهکش و جنس خاک این مشکل را رفع کنید.
علت خشک شدن نوک برگ:
کمبود رطوبت علت اصلی این عارضه است. عواملی مثل گرمای شدید و وجود جریان هوای گرم موجب تشدید آن میشوند. با استفاده از غبارپاشی روزانه از پیشرفت این مشکل جلوگیری کنید.
علت وجود لکههای قهوهای با حاشیه زرد روی برگ:
نشانه وجود بیماری قارچی است. از سم قارچکش مانکوزب طبق دستور نوشته شده روی بستهبندی در سه نوبت استفاده کنید.
علت شل شدن تنه و نرمشدگی ساقه:
در اثر آبیاری زیاد، آلودگی خاک و گرمای شدید ریشهها پوسیده میشوند. علاوه بر تعویض گلدان و شستوشوی ریشهها خاک را با قارچکش کاربندازیم ضدعفونی کنید.
علت پژمردگی برگها:
نارسایی ریشه و کمبود رطوبت علت آن است. در اثر نامناسب بودن خاک و آبیاری زیاد ریشهها دچار خفگی میشوند. گیاه را از گلدان خارج کرده، ریشه را شستوشو دهید. نخل را در خاک سبک و گلدانی متناسب با سایز گیاه بکارید. غبارپاشی روزانه و کنترل آبیاری برای کنترل عارضه ضروری است.
آفات نخل راپیس:
آفات رایج بین گیاهان آپارتمانی در این گیاه دیده میشود . مهمترین نکته، تشخیص بهموقع و کنترل سریع آفات است.
وجود لکههای برجسته سفید رنگ و پنبهای روی شاخه و برگ گیاه: شپشک آردآلود عامل این عارضه است. برگها را با محلول سم دیازینون سمپاشی کنید.
علت وجود تارعنکبوت بین شاخهها: کنه قرمز یا کنه عنکبوتی عامل اینه عارضه است. گیاه را با استفاده از سموم کنه کش موجود در بازار سمپاشی کنید.
وجود پولکهای پهن، برجسته و قهوهای زیر برگها: سپردار قهوهای آفتی با نیش مکنده است. برای مبارزه با این آفت باید از سموم نفوذی مثل کنفیدور استفاده شود. سموم نفوذی را در فرم آبیاری مصرف کنید.
نظرات