گل و گیاه

نحوه کاشت و پرورش گیاه کراسولا در منزل

نگهداری گیاه کراسولا

نگهداری از این گیاه برای حفظ طراوت انها بسیار راحت است و نگهداری آن در منزل هیچ مشقتی ندارد.راهکارهای زیر را دنبال کنید تا بتوانید مدت زیادی این گیاه را در منزل نگه دارید.

چگونه از گیاه کراسولا نگه داری کنیم؟

زمانی که این گیاهان را خریداری می کنیم، احتمالا نوع لوزی شکل، صاف، کراسولا اوواتا را خریداری کنیم. گیاهان یشمی قاشقی انواع دیگری از این گیاهان هستند که برگ های آنها لوله ای است و حدود ۲ تا ۳ سانت ارتفاع دارد و شکل آنها شبیه قاشق است و این گیاهان به عنوان گیاهان خانگی فروخته می شوند و برگ های آنها یا گود و یا صاف هستند و اگر از این گیاه در محیط بیرون خانه و در باغچه نگه داری می کنید، باید توجه زیادی نسبت به آن داشته باشید چرا که کمی مراقبت از آن با داخل منزل متفاوت است.

گیاه کراسولا را در کجا پرورش دهیم؟

فرض کنید که این گیاهان خانگی هستند و احتمالا می خواهید که روشن ترین آنها را در منزل نگه داری کنید، آن ها را می توان در برابر نور مستقیم خورشید زیر شیشه قرار داد و هیچ آفتاب سوختگی در آن به وجود نخواهد آمد و فقط کافی است که در منزل کمی نور طبیعی وجود داشته باشد و می توانید آنها را در این محیط پرورش دهید و این گیاهان همچنین می توانند در برابر سرما مقاوم باشند.

دمای پایین در نیمه شب تا ۶۵ درجه فارنهایت نیز برای این گیاهان قابل تحمل است و می توانید آن را در بالکن نیز نگهداری کنید و همچننی می توانید این گیاه را چند روز در بیرون از منزل قرار دهید زیرا نور آفتاب در بیرون شدیدتر است و چند روز بعد آن را به داخل منزل ببرید چرا که قرار گرفتن در معرض نور خوشید هنگام صبح باعث می شود که این گیاه در محیط بیرون مقاوم تر از قبل شود.

چگونه گیاه کراسولا را از برگ یا ساقه کوتاه کنیم؟

کراسولا گیاه یشم را به راحتی می توان از قسمت ساقه یا برگ برش داد که در این قسمت چگونگی انجام این کار وجود دارد:

یک برگ از گیاه یا مقداری از ساقه را برش دهید، باید حداقل دو جفت برگ آن را بچینید و هنگام برش و کوتاه کردن برگ و ساقه، چند روز آن را در محل گرم قرار دهید و باید این گیاه را به اندازه کافی مرطوب نگه دارید اما آن را خیس نکنید و سپس برگ را جدا کنید و آن را به طور افقی روی خاک قرار دهید و مقداری خاک را روی برگ بریزید و اگر مقداری از ساقه را بریده اید، آن را به صورت ایستاده روی خاک بگذارید و حال این گیاه را در محیط روشن و بدون نور مستقیم قرار ندهید و به آن آب هم ندهید. یک یا دو هفته بعد این برگ ها و ساقه های بریده شده کم کم جوانه می زنند و هر چند روز یک بار گیاه را چک کنید و اگر ریشه نزده بود، باز آن را در همین خاک قرار دهید.

نگهداری گیاه کراسولا

زمانی که این گیاه ریشه زد، آن را به طور کامل و عمیق آب دهید و می توانید برای این کار از آب پاش هم استفاده کنید تا ریشه های گیاه بیش از حد آب نخورند و مراقب باشید که خاک های رویی و سطحی بیش از حد خیس نشوند تا ریشه های گیاه جای تنفس و رشد را به اندازه کافی داشته باشند و در نهایت اجازه دهید که بین آب دادن ها کمی خاک خشک شود و آن را از نور مستقیم خورشید دور نگهدارید.

چگونه گیاه کراسولا را درون گلدان قرار دهیم؟

باید این گیاه را درون خاکی قرار دهیم که به راحتی آب را به درون بکشد مثلا می توانید این گیاه را همراه با کاکتوس بکارید و مقداری خاک ارگانیک را در اطراف آن اضافه کنید.

به این صورت که:

خاک ارگانیک را در یک قسمت گلدان و خزه ها را در طرف دیگر بریزید و در سه قسمت گلدان شن بریزید و به یاد داشته باشید که باید از گلدان های سنگین استفاده کنید تا گیاه درون گلدان نلغزد و ثابت بماند.

شرایط نگهداری گیاه کراسولا

۱-آبیاری کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای به خشکی علاقه داشته و نسبت به آن مقاومت خوبی دارد، برای آبیاری باید اجازه داد تا سطح خاک به عمق ۲ الی ۳ سانتی متری خشک شود. به آبیاری زیاد حساس است و برگ‌های آن زرد شده و می‌ریزد و همچنین ریشه‌ها پوسیده و ساقه گیاه حالت گندیدگی پیدا می کند، به همین علت از آبیاری بیش از حد بپرهیزید، آب آبیاری حاوی املاح سخت نباشد و بهتر است چند ساعت در محیط نگهداری شود تا کلر آن از بین برود. در زمستان هنگامی که گیاه دوره خواب را سپری می‌کند به هیچ‌ وجه به گیاه آب اضافی ندهید و فقط به میزان کم برای جلوگیری از خشکی (مثلا در ماه ۱ الی ۲ مرتبه) گیاه را آبیاری کنید.

۲-نور مورد نیاز کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای علاقه زیادی به نور دارد و روزانه به ۳ الی ۸ ساعت نور آفتاب احتیاج داشته و اگر نور برایش فراهم نشود رشد علفی پیدا می‌کند(باریک شدن)، برگ‌ها می‌ریزند، فاصله بین برگ‌ها زیاد شده و گیاه کم پشت می‌شود، در تابستان گیاه را در مقابل آفتاب داغ ظهر قرار ندهید چون باعث سوختگی و خرابی گیاه می‌شود، می‌توانید در فصل تابستان نور خورشید را فیلتر کنید تا به گیاه آسیب وارد نشود، منظور از نور فیلتر شده یعنی اگر آفتاب شدید باشد باید با توری یا شیشه مات کن از شدت نور کاست.

آفتاب ملایم مناسب گل خرفه ای است از قرار دادن در معرض تابش آفتاب خودداری کنید

۳-دمای مناسب پرورش کراسولا خرفه‌ای

کراسولا خرفه‌ای دمای بالایی را تحمل می‌کند اما رشد آن کم یا متوقف می‌شود. بهترین دما برای رشد آن ۲۰ الی ۲۸ درجه می‌باشد. حداقل دمایی که می‌تواند تحمل کند ۳۸ درجه بوده و در دمای بالاتر از آن احتمال خرابی گیاه وجود دارد. در زمستان دمای قابل تحمل ۷ درجه بوده و دمای پایین‌تر باعث یخزدگی می‌شود و گیاه از بین می‌رود. بهترین دما برای نگهداری از گیاه در زمستان ۱۰ الی ۱۴ درجه است که به گلدهی و رشد بیشتر در فصل رشد کمک می‌کند.

۴-خاک مناسب کراسولا خرفه‌ای

این گیاه در مورد خاک حساس نبوده و در هر خاکی که مواد مغذی آن خوب و کافی باشد رشد می‌کند. بهترین خاک برای کراسولا خاکی است که زهکشی خوبی داشته باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری کند. برای بهتر شدن کیفیت خاک از لحاظ مواد مغذی مورد نیاز گیاه می‌توانید به خاک مقداری ورمی کمپوست یا کود پوسیده گاوی اضافه کنید.

۵- رطوبت

این گیاه به رطوبت زیاد نیاز ندارد و اگر به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد گیاه از بین می‌رود، البته گیاه را ماهی یک‌بار شست و شو دهید تا برگ‌ها و ساقه‌ها تمیز باشند که عمل فتوسنتز به راحتی برای گیاه صورت بگیرد، شستن گیاه را در جای سایه به دور از نور خورشید انجام دهید و گیاه را در معرض هوای تازه قرار بدهید تا زود خشک شود.

۶-کوددهی کراسولا خرفه‌ای

برای رشد بهتر و مطلوب گیاه بهتر است مواد غذایی برای گیاه فراهم شود. برای این کار از کودهای ارگانیک مثل کود npk، کود ورمی کمپوست، کود دامی و… در ترکیب خاک استفاده کنید به این منظور سالی یک‌بار در فصل بهار خاک گلدان را عوض کرده و در ترکیب خاک جدید از این کودها استفاده کنید. اگر هم از کودهای شیمیایی استفاده می‌کنید سعی کنید نصف دوز توصیه شده توسط شرکت سازنده را استفاده کنید تا آسیبی به گیاه وارد نشود.

نگهداری گیاه کراسولا

۷-آفت و بیماری های گل خرفه ای

آفت و بیماری‌های کراسولا خرفه‌ای : نگهداری از گیاه کراسولا کار سختی نیست ولی این ساکولنت نیز مانند سایر گیاهان دچار بعضی آفت‌ها و بیمارها می‌شود که در ادامه این مقاله به برخی از مشکلات آن می‌پردازیم. از عمده مشکلات کراسولا خرفه‌ای می‌توان به ریزش برگ‌ها، زرد شدن برگ‌ها، وجود حشرات بر روی تنه و برگ‌ها ی گیاه، پوسیدگی و سایر مشکلات اشاره کرد.

۸-بیمارهای قارچی

رطوبت بالای خاک همراه با خاک نامناسب می‌تواند باعث رشد بیماری‌های قارچی  و پوسیدگی کراسولا شود، حتماً در آبیاری این گیاه دقت کنید و از آبیاری بیش از حد خودداری نماید، خاک باید دارای تخلخل بالایی باشد تا آب در آن باقی نماند، سفیدک پودری نیز بیماری قارچی دیگری است که می‌تواند بر روی برگها و ساقه‌ها لکه‌های سفید رنگ ایجاد کند. دلیل اصلی زرد شدن و ریزش برگ ها میتواند بیماری های قارچی باشد، به محض مشاهده لکه های برگی و زرد شدن برگها از سموم قارچکش هم به صورت آبیاری و به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاه استفاده کنید.

۹-شپشک آردآلود

شپشک آرد آلود و شپشک سپردار از آفت‌های این گیاه هستند. برای مبارزه با این آفت از سموم حشره کش مخصوص شپشک استفاده کنید. برای مطالعه مقاله کامل شپشک آردآلود اینجا کلید کنید.

۱۱-بیمارهای ویروسی

بیماری ویروسی وجود دارد که با نام حلقه سیاه شناخته می‌شود و بر روی قسمت‌های زیرین برگ‌ها حلقه‌های سیاه رنگی ایجاد می‌کند. درمان بیماری‌های ویروسی کار دشواری است ولی می‌توان از طریق جدا کردن و از بین بردن برگ‌های آلوده از گسترش بیماری جلوگیری کرد.

آیا دوستتان عاشق گیاه کراسولا شما شده است؟

این گیاه را به راحتی می توان قلمه زد و تنها کافیست که از ساقه و برگ های قسمت پایین برش دهید. فقط بهتر است که به دوستان خود یادآور شوید که خاک را مرطوب نگه دارند تا ریشه های آن خشک نشوند و حتی می توانید تنها یک برگ از این گیاه را از کسی بگیرید و در خاک گلدان قرار دهید تا کم کم جوانه بزند.

گل های گیاه کراسولا چگونه است؟

هرجایی که از شکوفه یا گل این گیاه در شبکه های اجتماعی پست می شود، هزاران کامنت دریافت می شود که چرا گیاه ما شکوفه نمی دهد.

البته که در مناطق شمالی هم اگر گیاهان را در خانه نگه داریم، باز هم به ندرت شاهد شکوفه زدن آنها خواهیم بود، مگر این که شرایط داخل خانه را کاملا مثل بیرون فراهم کنید تا گیاه توانایی شکوفه زدن را داشته باشد و مثلا این که کمی محیط خانه را خنک تر کنید، نور کافی را به آن برسانید و گاهی اوقات اجازه دهید که کمی خاک خشک شود.

نگهداری گیاه کراسولا

چگونگی مقابله با آفت های گیاه کراسولا ( یشم)

این گیاهان با مراقبت های کافی می توانند رشد سالمی داشته باشند.

گیاهان یشم در این شرایط معمولا آفت نمی زنند و تنها مشکل موجود این است که ممکن است در صورت وجود عنکبوت در منزل به برگ های آنها آسیب برسد و برای اینکه از نیش حشرات در این گیاهان جلوگیری کنید، می توانید کمی الکل به برگ های آن بزنید و بعد اینکه چند هفته به طور مرتب این کار را انجام دادید، خواهید دید که حشرات دیگر دور و بر گیاه نخواهند بود.

روغن نئم نیز در کنترل آفت های گیاهی بسیار موثر است و زمانی که گیاهان در اثر حمله حشرات قرار می گیرند، می توانیم از روغن نئم استفاده کنیم و از این حشرات خلاص شویم.

صابون های ارگانیک و اسپری هایی نیز برای این منظور وجود دارند و البته گیاهان یشم به اسپری ها حساس هستند که خطر آنها بیش از حشرات و آفت هاست.

سایر نکات درباره گیاه کراسولا:

برای اینکه گیاه را مجبور به گل دادن کنیم، باید ریشه های آن را در گلدان کوچک قرار دهیم و زیر گلدان را مرطوب نگه داریم.
دماهای خنک تر نیز در زمستان باعث شکوفه زدن گیاه می شود.

گیاهان یشم به گیاهان پول معروفند و علاوه بر طول عمر این گیاهان و ظاهر زیبای آن می توانید آن را به عنوان یک هدیه به دوستان تقدیم کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا