آشپزی

طرز تهیه نخود فرنگی پلو دلپذیر با مرغ و گوشت

نخود فرنگی پلو، یک غذای محبوب و متنوع است که با برنج، نخود فرنگی و شوید تهیه می‌شود و می‌توان آن را ساده یا همراه با مرغ، گوشت یا تن ماهی سرو کرد؛ این غذا علاوه بر طعم لذیذ، منبع خوبی از فیبر و ویتامین‌ها بوده و برای سلامت بدن مفید است، همچنین امکان تهیه آن با سویا نیز وجود دارد.

 نخود فرنگی پلو

پلوهای مخلوط بسیار محبوب هستند و با مواد اولیه‌ی مختلف تهیه می‌شوند. از انواع سبزیجات گرفته تا حبوبات و گوشت‌ها، هر یک از این مواد می‌توانند در کنار برنج به یک غذای لذیذ تبدیل شوند. نخود فرنگی پلو یک نوع پلوی مخلوط است که می‌توان آن را به تنهایی یا همراه گوشت سرو کرد. در این مقاله از آموزش آشپزی اول فارس قصد داریم طرز تهیه نخود فرنگی پلو را به چند روش متفاوت آموزش دهیم. اگر تابه‌حال این غذا را امتحان نکرده‌اید، ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه نخود فرنگی پلو

برای پخت نخود فرنگی پلو به مواد اولیه‌ی ساده‌ای نیاز دارید که در بیشتر آشپزخانه‌ها پیدا می‌شوند. در ادامه با فهرست مواد لازم و طرز تهیه‌ی این غذا آشنا می‌شوید.

مواد لازم

مواد مورد نیاز مقدار
برنج چهار پیمانه
نخود فرنگی یک‌ونیم پیمانه
شوید خردشده ۳۰۰ گرم
زعفران دم‌کرده به میزان لازم

مراحل تهیه نخودفرنگی پلو

۱. آماده‌ کردن نخودفرنگی

یک قابلمه‌ی پر از آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید آب به جوش بیاید. سپس نخود فرنگی‌های شسته‌شده را به آن اضافه کنید. وقتی نخود فرنگی‌ها در آب جوش نیم‌پز شدند، قابلمه را از روی شعله بردارید و آن‌ها را آبکش کنید.

۲. آماده‌ کردن برنج

یک قابلمه‌ی مناسب را تا نیمه از آب پر کرده و روی شعله‌ی زیاد قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را که از قبل خیس کرده‌اید به همراه یک قاشق چای‌خوری نمک به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید برنج حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی نرم شود.

۳. اضافه کردن نخود فرنگی و شوید

تقریبا پنج دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، نخود فرنگی‌های نیم‌پز و شوید خردشده را به قابلمه اضافه کرده و مواد را به ‌آرامی مخلوط کنید. زمانی که اطراف دانه‌های برنج نرم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

۴. آبکش کردن برنج

در این مرحله از طرز تهیه نخود فرنگی پلو با شوید باید برنج را آبکش کرده و داخل قابلمه مقداری روغن بریزید. ته‌دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار دهید و برنج را به آن اضافه کنید. سپس زعفران دم‌کرده روی برنج بریزید تا رنگ و عطر بی‌نظیری به آن بدهد.

۵. دم کردن برنج

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید. شعله‌پخش‌کن را روی حرارت ملایم بگذارید و قابلمه را روی آن قرار دهید. تقریبا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا پلو کاملا دم بکشد.

تهیه نخودفرنگی پلو

طرز تهیه نخود فرنگی پلو با مرغ

یک عدد پیاز را به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه‌ی مرغ، پیاز، یک عدد چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه را همراه با آب داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مرغ به‌ خوبی بپزد. سپس استخوان‌ها را جدا کرده و گوشت مرغ را ریش‌ریش کنید.

وقتی نخود فرنگی پلو آماده شد، برنج را داخل دیس بریزید و مرغ ریش‌ریش شده را به ‌صورت منظم اطراف آن قرار دهید. در صورت تمایل می‌توانید مرغ را همراه با برنج در قابلمه دم کنید تا طعم‌ها بهتر با هم ترکیب شوند.

طرز تهیه نخود فرنگی پلو با گوشت

نخود فرنگی پلو را می‌‎توان با گوشت خورشتی، گوشت قلقلی یا گوشت چرخ‌کرده درست کرد. برای تهیه‌ی این غذا با گوشت قلقلی ابتدا گوشت، پیاز رنده‌شده، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و به خوبی با دست ورز دهید. سپس مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. سپس کوفته‌ قلقلی‌ها را داخل روغن سرخ کنید. تا زمانی که گوشت به ‌خوبی خودش را نگرفته است، از هم زدن آن بپرهیزید؛ فقط هر چند وقت یکبار کوفته‌ها را جابه‌جا کنید تا نسوزند.

اگر می‌خواهید نخود فرنگی پلو را با گوشت خورشتی سرو کنید، گوشت را همراه با‌ پیاز خردشده، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن مایع روی حرارت تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد به آن کمی رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و بعد از یک دقیقه تفت دادن، روی آن آب جوش بریزید. سپس صبر کنید گوشت کاملا بپزد.

در پایان کار، نخود فرنگی پلو را وسط دیس بریزید و اطراف آن را با کوفته‌ قلقلی یا گوشت خورشتی تزیین کنید.

نکات طرز تهیه نخود فرنگی پلو

برای اینکه پلوی خوشمزه‌تری داشته باشید نکات زیر را رعایت کنید:

  • بهتر است از نخود فرنگی تازه برای تهیه‌ی این غذا استفاده کنید. اگر از نخود فرنگی فریز‌شده استفاده کردید، ابتدا آن را از حالت انجماد خارج کنید.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ نخود فرنگی توصیه می‌شود آب را به جوش بیاورید و سپس نخود فرنگی‌ها را داخل آب در حال جوش بریزید.
  • در راهنمای طرز تهیه‌ی نخود فرنگی پلو به این نکته اشاره شده است که باید از زعفران دم‌کرده غلیظ برای پخت این غذا استفاده کنید. بهتر است زعفران را کاملا پودر کرده و به آن آب جوش و یخ اضافه کنید. در این روش به ازای هر یک قاشق چای‌خوری زعفران به ۲ قاشق غذاخوری آب جوش و ۲ تکه یخ نیاز دارید.
  • برای تهیه‌ی کوفته‌قلقلی می‌توانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید. در صورتی که گوشت گوسفند را انتخاب کردید، کوفته‌ها را کمی بزرگ‌تر بگیرید تا بعد از پخت سایز آن‌ها بیش‌ازحد کوچک نشود.
  • اگر می‌خواهید پلوی شما خوشمزه‌تر باشد، از ته دیگ سیب‌زمینی استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید هویج خرد‌شده و آب‌پز به غذا اضافه کنید.
  • بعضی از افراد نخود فرنگی پلو را بدون شوید می‌پزند. اما اگر قصد دارید از شوید استفاده کنید، شوید تازه و خشک هر ۲ مناسب هستند.
  • به جای آب معمولی می‌توانید از آب مرغ برای پخت برنج استفاده کنید که طعم غذا را به ‌مراتب بهتر می‌کند.
  • نخود فرنگی پلو را می‌توانید با تن ماهی هم سرو کنید. تن ماهی را ۲۰ دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن برنج در کنار آن قرار دهید.
سوالات متداول
خواص نخود فرنگی پلو چیست؟
نخود فرنگی پلو منبع خوب فیبر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین B6 است. این غذا انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. همچنین اگر برای تهیه‌ی آن از گوشت استفاده شود، پروتئین مورد نیاز برای ساخت عضلات را فراهم می‌کند.
چگونه نخود فرنگی پلو با سویا درست کنیم؟
سویا را خیس کنید و بعد از آبکش کردن با پیاز، نمک، ادویه و روغن تفت دهید. سپس به آن رب گوجه‌فرنگی و زعفران اضافه کنید و همراه با آب بپزید. در پایان، نخود فرنگی پلو و سویا را به صورت لایه‌لایه داخل قابلمه بریزید و برنج را دم کنید.
آیا می‌توان نخود فرنگی پلو را به صورت ساده سرو کرد؟
بله، بسته به ذائقه‌ی خود می‌توانید این غذا را به تنهایی بخورید یا آن را همراه با مرغ، گوشت یا تن ماهی سرو کنید. منبع:دیجی کالا مگ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا