به گزارش اول فارس، محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۲۵ هزار و ۲۵۰ تا ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان است.
وی افزود: علی رغم کاهش قیمت مرغ، اما مرغ قطعه بندی در مغازههای سطح شهر با نرخ هر کیلو ۳۵ هزار تومان عرضه میشود.
کمالی سروستانی ادامه داد: سازمان دامپزشکی، کشتارگاهها را دسته بندی کرده که بر مبنای آن قیمت مرغ متفاوت است. به عنوان مثال مرغ a+ به علت فقدان آنتی بیوتیک با نرخهای بالاتری عرضه میشود، اما چیزی به اسم مرغ ارگانیک نداریم.
این مقام مسئول ظرفیت کارخانههای جوجه کشی نسبت به ماههای اخیر را مناسب اعلامکرد و گفت: بازار مرغ به نهادههای دامیبستگی دارد به طوریکه با تامین نهاده ها، بازار مرغ به تعادل میرسد، در غیر این صورت ملتهب میشود.
کمالی سروستانی در واکنش به عرضه مرغ بسته بندی ۱.۸۰۰ گرمی با نرخ ۹۸ هزار تومان در فروشگاهها بیان کرد: اگرچه مسئولیت گرانفروشی فروشگاهها با اتحادیه نیست، اما این مسائل باید توسط دستگاههای نظارتی کنترل شود چرا که عرضه هر کیلو مرغ با نرخ ۴۶ تا ۴۷ هزار تومان مورد تایید ما نیست.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به موجودی نهادههای دامی، مرغداران در تلاشند تا کمبودی در عرضه ایجاد نشود، اما اگر نهاده به دست مرغدار نرسد بدون تردید بازار دچار بحران میشود.
وی با اشاره به اینکه نرخ مصوب مرغ با واقعیت تولید اختلاف معناداری دارد، بیان کرد: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار تجدید نظری در قیمت مرغ نداشته باشند، مرغدار تمایلی به جوجه ریزی ندارد.
کمالی سروستانی بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو ذرت در بازار آزاد با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۶ هزار تومان است.
این مقام مسئول از کاهش ۳۰۰ تومانی قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار و ۱۰۰ تا ۲ هزار و ۲۵۰ تومان است که با نرخ مصوب اختلاف دارد.
وی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی واحدهای مرغداری بیان کرد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی در مهر ماه نسبت به ماه قبل کاهش یافته است که انتظار میرود در آبان به اهداف برنامه برسیم چرا که در مهرماه به دلیل وضعیت نامناسب تامین نهاده دامی و حذف گلههای مادر از چرخه تولید به دلیل پایین بودن نرخ جوجه، تولید کاهش یافته است که انتظار میرود در آبان به ۱۱۰ میلیون قطعه برسیم.
این مقام مسئول از کمبود عرضه مرغ در بازار خبر داد و گفت: با توجه به عدم تامین به موقع نهاده دامی مورد نیاز مرغداران، عرضه نسبت به تقاضا همخوانی ندارد که اینامر در افزایش قیمت تاثیر گذار بوده است.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر ساماندهی بازارگاه نهاده دامی بر بازار مرغ بیان کرد: ساماندهی بازارگاه نهاده دامی در ارتباط با مرغ گوشتی نتایج مثبتی نداشته است چرا که واحدهای مرغداری کنار هم با ظرفیت مساوی، به یکی نهاده تعلق نگرفته یا میزان عرضه متفاوت بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تولید مرغ ۶۰ هزار تن نسبت به گذشته کاهش یافته است، گفت: نبود کیفیت مناسب نهادههای دامیموجب شده که مرغ به رشد نهایی خود نرسد.
کمالی سروستانی ادامه داد: بنابر آمار مرغداران در سه ماهه نخست سال به ازای فروش هر کیلو مرغ ۳ تا ۴ هزار تومان و پس از آن حدود یک هزار تومان متحمل زیان شده اند که امیدواریم اینمعضل مرتفع شود
نظرات