برچسبهای روی بستهبندی موادغذا، در واقع اصلیترین وسیله تبادل اطلاعات ما بین تولیدکننده و فروشنده با خریدار و مصرف کننده میباشد.
مردم برای داشتن امنیت غذایی به نشانگر رنگی درج شده بر روی بستههای مواد غذایی توجه کنند.
به گزارش اول فارس ، امروزه درج نشانگر رنگی بر روی بسته بندیهای مواد غذایی به مصرف کننده کمک می کند تا با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی خود، انتخاب آگاهانه داشته باشد، هدف اصلی از درج نشانگر رنگی، اصلاح الگوی مصرف و ارتقای سطح سلامت جامعه است.
همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند. برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود.
تعیین میزان سهم فرآورده مواد غذایی، بیانگر مقدار مصرف آن ها در هر نوبت از روز است و بر اساس مقادیر متداول مصرف جامعه تعیین میشود، خاطرنشان کرد: گزارش میزان شاخصهای انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس (در هر سهم فرآورده غذایی) توسط نشانگر رنگی انجام میشود.
رنگ قرمز، بیانگر میزان زیاد؛ رنگ زرد(نارنجی) بیانگر میزان متوسط و رنگ سبز، بیانگر میزان اندک این شاخصها در محصول غذایی است.
مردم بیشتر از مواد غذایی استفاده کنند که شاخصهای مذکور در آنها دارای رنگ سبز یا زرد هستند.
باید میزان مصرف و یا تعداد وعدههای مصرف محصولات غذایی دارای شاخصهای قرمز را کاهش داد، زیرا در ابتلا به بیماریهای ناشی از رژیم غذایی نامناسب نقش دارند.
طبق مفاد ماده ۱۱ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، کماکان بر روی بسته بندی کلیه فرآوردههای غذایی و آشامیدنی، درج مواردی نظیر نام فرآورده و نام تجاری محصول، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت، شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی، وزن فرآورده و مواد تشکیل دهنده آن، نام و نشانی تولید کننده، شرایط نگهداری و دستورالعمل آماده سازی و مصرف اجباری است.
نظرات