به گزارش اول فارس، سعید نمکی نخستین گزارش بیماری کووید -۱۹ در سال ۱۴۰۰ را از رصدخانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد و گفت: گرچه تلخ کامی موج جدید کووید ۱۹ ذائقه همه ما را گرفتار کرده است، ولی باز هم امیدوارم سالی بهتر از این روزها داشته باشیم. قبل از پایان سال ۹۹ با شکل های مختلف خدمت مردم عزیز و مسئولان محترم پیش بینی هایی را از شیوه های مختلف و عملکردها و عواقب آن با زبانهای مختلف بیان کردم؛ گاهی با تهدید، گاهی با تمنا و التماس و گاهی با قسم دادن به این که خواهش میکنیم مردم رعایت کنند، سفر نروند و گرفتاری جدید برای کشور ایجاد نکنند.
نمکی با بیان اینکه موج سوم کرونا با تلاش بی وقفه همکاران مان توانستیم مهار کنیم؛ گفت: با اینکه بیش از یک ماه ویروس جهش یافته کرونا ما را در خوزستان گرفتار کرده بود، اما با لطف خدا توانستیم مرگها را در محدوده ۵۰ تا ۶۰ مرگ در روز نگه داریم.
وی گفت: بارها هشدار داریم که اگر توجه نشود و دقت نکنیم فروردین و بهار بسیار سختی را خواهیم داشتیم و این خصیصه نگاه کارشناسی است وقتی هوا را آفتابی می بینید و کارشناسان هواشناسی هشدار می دهند مراقب باشید در سفر به شمال گرفتار برف می شوید باید به پیش بینی های کارشناسانه احترام گذاشت.
نمکی بیان کرد: ما پیشبینی این ایام را میکردیم. برآوردمان این بود که اگر بتوانیم با اجرای طرح تشدید بیماریابی در قالب طرح شهید سلیمانی از ۲۵ اسفند ماه تا ۱۸ فروردین عمل کنیم و خانه به خانه دنبال موارد مبتلا به کرونا بگردیم، شعلههای کوچک را خاموش کنیم، از پیوستن آنها به هم جلوگیری کنیم و اگر کشور را در آتش شدیدی از بیماری کرونا بینیم، میتوانیم مطمئن شویم که بهار آرامتری خواهیم داشت.
وزیر بهداشت گفت: هشدار دادیم که اگر جمعیت سیال و جابجا شونده داشته باشیم که قابل دسترسی نباشند و بتوانند بیماری را از نقاط گرفتار به نقاط غیرگرفتار یا کمتر گرفتار، آن هم با مولفه بسیار تاثیر گذار مانند ویروس جهش یافته انگلیسی منتقل کنند، بهاری بسیار سخت و شاید تابستانی متعاقب آن سختتر داشته باشیم.
نمکی با بیان اینکه به دلایل مختلف عرایض ما مورد توجه قرار نگرفت، کالبدشکافی این بی توجهی مشکلی را از کشور حل نمیکند و دردی را در این روزهای سخت درمان نمیکند، گفت: منحنی بیماری کرونا را میبینیند و بر این اساس در کل کشور متاسفانه آمار بستریها رو به فزونی است و در بسیاری از شهرها مسئولان دانشگاهها که شبانه روز با آنها در تماسم، احساس سخت و سنگینی از بار بیماری دارند و در مواردی کمبود امکاناتی ممکن است پاسخگو نباشد. در زمینه بیماران سرپایی یک خیز شتابنده عمودی داریم.
عامل موج چهارم کرونا از زبان وزیر بهداشت
وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه امروز در زمینه بیماران بستری میبینیم ناشی از صفهای طولانی مردم برای خرید مرغ و…در شب عید است و بعد از آن دورهمیها و شروع آثار سفرها و جایجایی است و ما هفته آینده منتظر یک خیز سنگینتر از موارد بستری کرونا در کشور هستیم.
وزیر بهداشت بیان کرد: متاسفانه هنوز جا دارد تا شیب تندتر بیماری کرونا را ببینیم. تقریبا همه استانهای ما متاسفانه در یک خیز شتابنده بی وقفه دارند جلو می روند و برای همکاران من که ۱۴ ماه است که شبانه روز تلاش کردند و خیزهای مختلفی را مهار کرند، بسیار روزهای سختی است. من پیش از نوروز اعلام کردم که تابآوری مردم اهمیت دارد، اما تابآوری کادر بهداشت و درمان کشور که یک روز خوش در طول ۱۴ ماه نداشتند، بسیار مهمتر است و شاید دلایل بی توجهی این باشد که وقتی کودکی لباس خود را کثیف میکند میگوید مادر لباسم را میشورد و تمیز میشود یا فرزندی به نحوی رانندگی میکند که نگران آسیب به خودرو نیست چرا که پدرش همیشه آماده است تا خرابیها را برطرف کند و هزینه آن را بپردازد.
وی بیان کرد: این کادر سلامت بی صدا و آرام چند خیز پشت سر هم را با تمام مضایق مادی و تحریمهایی که این مدت به مملکت تحمیل شد، اداره کردند و نفسشان درنیامد و عدهای گفتند که اگر موج چهارمی هم آمد اینها این بار را خواهند کشید، اما متوجه نشدند که این موج چهارم خیز بسیار سنگینتری است.
نقشه رنگ بندی کرونایی کشور به سمت سیاهی خواهد رفت
وزیر بهداشت با اشاره به تغییر سریع رنگ شهرها از ابتدای سال گفت: نقشه ایران در ۲۶ اسفند ماه، درست در پیش از التماسهای بنده، نقشهای سرشار از نقاط زرد و آبی و خوزستان قرمز میبینیم، اما در ۱۸ فروردین نقاط قرمز فراوان، نقاط آبی بسیار نایاب و لکههای نارنجی و زرد متناوب را میبینید و برآورد ما این است که هفته آتی و جاری این نقشه قرمزتر شده است و حتی به سمت سیاهی خواهد رفت.
نمکی گفت: ۲۵۸ مرگ طی شبانه روزی گذشته در کشور داشتیم و برای من به عنوان متولی نظام سلامت این تعداد بسیار سهمگین بود که متاسفانه در طول کمتر از دو تا سه هفته به ۵ برابر مرگها نزدیک شدیم. بسیار ثقل و سنگین است. در کشور ۴۷ شهر قرمز ما به ۲۵۷ شهر و شهرهای پرخطرهای نارنجی از ۱۲۶ به ۱۲۹ شهر افزایش پیدا کرد و همینطور شهرهای زرد و آبی کم شده است که با این وضعیت به سمت شرایط بدتری میرویم.
وی گفت: رعایت دستورالعملها به ۵۸ درصد رسیده است و این موضوع ارتباط مستقیم با تعداد ابتلا، بستری و مرگ و میر کرونا دارد. بر این اساس هرچقدر که اجرای دستورالعملها و اعمال آنها کمتر میشود، میزان ابتلا، بستری و مرگ ومیر کرونا بالا میرود.
نمکی اظهار کرد: امروز ما دچار یک گرفتاری جد شدهایم و وارد موج سهمگینی شدیم که به ترتیب این موج ما را از موجهای قبلی گرفتارتر میکند و به همین دلیل باید با رویکرد جدید مسائل را حل کنیم. قرار ما بر این نیست که به دلیل عدم همراهی عدهای، مردم را در این شرایط سخت تنها بگذاریم. بنده خودم را مکلف میدانم که مشکلات مردم عزیز را در این شرایط سخت حل کنم و این آرامش را به هموطنانم بدهم که در اوج گرفتاری ما و همکاران خسته و نفس بریدهمان باز هم با تمام توان و قدرت و امکانات در خدمت شما هستیم.
نمکی بیان کرد: همه روسای دانشگاههای علوم پزشکی، استانداران محترم و همه کسانی که دستاندرکار نظارت بر اعمال دستورالعملها هستند، قضیه را جدی بگیرند و با هر پروتکلشکنی مقابله کنند و اجازه ندهند پروتکل شکنها کار را برای مدیریت این مرحله سخت و سنگینتر کند.
خواهش وزیر بهداشت از مردم در موج چهارم کرونا
وی گفت: دوم اینکه از مردم میخواهم که در رعایت دستورالعملها همراهی بیشتری کنند. ما مراکز سرپایی ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته را در کشور فعال کردیم. مردم به این مراکز مراجعه کنند. اگر علائمی دارند، بی توجهی نکنند. امروز باید قبول کنیم که هر عطسه و سرماخوردگی کروناست، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. مردم اگر علائم داشتند به این مراکز مراجعه کنند.
وی گفت: به همکارانم در دانشگاهها ابلاغ کردم که تختهای بیشتری را آماده کنند. مردم عزیز هم نگران نباشند، همانطور که در سه پیک قبلی با اینکه ارتفاع پیک و میزان گرفتاری به مراتب کمتر بود، اما بازهم نخواهیم گذاشت که بدون تخت رها شود و در هیچ گوشهای از این مملکت بیماری بدون تخت نماند و خوشبختانه رییس جمهور و سازمان برنامه و بودجه و… پیگیر هستند که به ما کمک کنند تا بتوانیم در روزهای آینده تعداد قابل توجهی تخت که آماده کرده بودیم و منتظر تزریق منابع بودیم، اضافه شوند تا مردم از این امکانات هم استفاده کنند.
وی گفت: انشاالله این ایام را هم با همراهی و همت همه سپری میکنیم همچنین از نیروهای مسلح، بخش خصوصی و همه دستگاههایی که امکان کمک دارند تقاضا داریم که ما را تنها نگذارند و بتوانیم این مرحله را به خوبی سپری کنیم. از همه افراد اهل دل و کسانی که نزد خدا قرب و عزت و نفس گرمی دارند، تقاضا داریم که ما را برای عبور از این موج سهمگین دعا کنند.
بهنام
تاریخ : ۲۳ - فروردین - ۱۴۰۰
شما که میدونستیدچرا تعطیلات عید راهارابازگذاشتید. بایدسختگیری بیشتری میکردید. خدابهمون رحم کند.سختی این کار روی دوش کادر درمان هست. خسته نباشید