ایسنا : وزیر بهداشت گفت: اجازه نمیدهیم که این غرور ملی آسیب ببیند و خواهید دید که در زمینه واکسن کرونا هم کاری کارستان خواهیم کرد. اکنون دنیا قبول کرده است که ما یکی از پیشتازان عرصه واکسنسازی دنیا هستیم.
سعید نمکی: * طوفانی که این بیماری در اوج تحریم برای جمهوری اسلامی ایران برپا کرد، قبل از اینکه اروپاییها و آمریکاییها گرفتارش شوند، فکر کردند که یکی از مواردی که در اوج تحریم، جمهوری اسلامی ایران را در گرفتاریهای متعدد زمین خواهد زد، کروناست و تمام محاسباتشان هم درست بود. زیرا ما ۱.۶ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت داریم، اما به عنوان مثال فرانسه هفت تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد. ما یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری فرمودند، حداکثر ۳۰ درصدش را تا انتهای شهریور دریافت کردیم، در حالی که انگلیسیها ۲۲ میلیارد پوند در عرض چهار ماه خرج کردند و آمریکاییها ۱۱۱ میلیارد دلار فقط در چهار ماه در سلامت خرج کردند. اما به لطف خدا و همت همه در کشور، وفاقی در کشور شکل گرفت که فقط در دفاع مقدس دیدهایم. البته در دفاع مقدس میدانستیم که دشمن از کجا میآید و مسیرها مشخص بود، اما در کرونا نمیدانستیم فردی که کنارمان نشسته است، میتوانند بمب ویروس باشد.
* روزهای اول میدیدم که این بمب ویروسی در گوشههای این سرزمین منفجر میشود و گرفتار عرصهای گسترده هستیم که از قم به اراک، از اراک به کاشان و سپس به گیلان و … میرود. از طرفی ما مملکتی با گستره چندین کشور اروپایی و با تنوع اقلیمی و فرهنگ بسیار بالا داریم. مدیریت این اقلیم پراکنده بسیار دشوار است.
* در چنین شرایطی خدا تفضل فرمود و بندگان پاکیزهاش را مامور کرد که به وزیر بهداشت زنگ بزنند و بگویند که در این شرایط تنها نیستی و این دل من را تسلی میداد. اینکه خداوند یک بندهای را قابل بداند که روزهای سخت مملکش را به او بسپارد و دستش را هم بگیرد، یک موهبتی است. بنابراین بحث مدیریت کرونا مدیریت وزارت بهداشت نیست، بلکه بحث مدیریت نظام جمهوری اسلامی است و با این اقدام به بیرون از مرزها سیگنالی دهیم که درست است که با دست بسته در این اقیانوس تحریم رها شدیم، اما خوب شنا کردیم، امتیاز آوردیم، از شما جلو بودیم. همین اکنون هم پنج به یک از آمریکاییها جلو هستیم.
* من همیشه غصه میخورم که حتی یک شهروند در هرکجای دنیا دچار بیماری و مرگ شود؛ حتی در سرزمینهایی که رهبرانشان ظالمانهترین شیوهها را بر ما تحمیل میکنند و ما را در بدترین شرایط میگذارند که همیشه میگویم بعد از آنچه بر امام حسین (ع) در کربلا روا داشتند، بر هیچ امتی چنین ظلمی را که امروز به ما میکنند، روا نداشتند. در روزهای اول ماسک و لباس را به فلان فرودگاه میآوردیم. دل خوش که شب میرسد، اما ساعت دو بامداد به من خبر میدادند که آمریکاییها اجازه ندادند.
* واکسن آنفلوآنزا را یک ماه و نیم قبل از فرانسه به فرودگاه اسپانیا آوردیم که برای گروههای آسیبپذیر وارد کنیم، اما آمریکاییها اجازه ندادند. حال آمارهایی که پیش بینی کرده بودند در همه جا درست از آب درآمد به جز جمهوری اسلامی؛ این لطف و مرحمت خداوند است.
* ما در این مملکت دو ماهه رمدسیویر و فاویپیراویر را ساختیم. در عرض ۵۶ روز ونتیلاتور و ماسک را به اندازهای تولید کردیم که میتوانستیم صادر کنیم. اجازه نداده و نمیدهیم که این غرور ملی آسیب ببیند و خواهید دید که در زمینه واکسن کرونا هم کاری کارستان خواهیم کرد. اکنون دنیا قبول کرده است که ما یکی از پیشتازان عرصه واکسنسازی دنیا هستیم.
* من روزهای آینده را به شدت روشنتر از امروز میبینم و تردید ندارم که برگهای برنده قابل توجهی برای دنیا داریم که رو خواهیم کرد و این جسارت به دلیل اعتمادی ست که به لطف الهی دارم.
احتمال تامین واکسن کرونا در ایران تا دو ماه آینده
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مورد تدابیر وزارت بهداشت به منظور تامین واکسن کرونا توضیح داد.
دکتر سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به منظور تامین واکسن مورد نیاز مردم کشور، اظهار کرد: ۶ شرکت داخلی در حال انجام مطالعات بر روی تولید واکسن کرونا هستند که مطالعات آزمایشگاهی آن ها به پایان رسیده است و برخی از آن ها در فاز مطالعات حیوانی هستند و برخی درخواست مجوز ورود به فاز مطالعات انسانی را به سازمان غذا و دارو ارائه داده اند.
وی افزود: مطالعات دو شرکت داخلی ظرف هفته آینده وارد فاز انسانی می شوند و امیدواریم در ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۰ بتوانند این واکسن را تولید کنند.
مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه به منظور تامین هرچه سریع تر واکسن کرونا، همزمان با ادامه تولید داخل، مذاکرات با شرکتهای خارجی تولیدکننده انجام شده است، اظهار کرد: پیش بینی می کنیم در صورت تائید واکسن ها و تامین ارز مورد نیاز، ظرف ۲ ماه آینده بتوانیم یک محموله را وارد کنیم.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی توضیح داد: میزان تامین واکسن، به میزان تولید شرکت ها بستگی دارد، از طرفی اولویت این شرکت ها کشور خودشان و در درجه بعدی کواکس است؛ کواکس نیز متعهد شده که واکسن را به کشورهای عضو خود ارائه کند که البته ما نیز عضو کواکس هستیم و از آن طریق هم واکسن تهیه خواهیم کرد، مرحله سوم تامین واکسن نیز قرارداد تجاری است که ما با کشورهای چین، هند و چند کشور اروپایی در حال رایزنی باشیم.
حمید
تاریخ : ۱۵ - آذر - ۱۳۹۹
خداوکیلی در مورد واکسن بجای غرور ملی و درآمد تولید واکسن به فکر سلامتی و زندگی ملت باشید. واکسن خودرو نیست که برای منافع شخصی جلو ورودش را بگیرید.
چقدر زشت است که برای خرید ۲۰ میلیون واکسن بگویند در صورت تامین ارز. اگر برای همه مردم ایران بخواهند واکسن بخرند کم تر از ۲میلیارد دلار میشه.
قاسم شکیب
تاریخ : ۱۵ - آذر - ۱۳۹۹
ما به جوانان خود وپزشکان متعهد خودمان ایمان داریم انشاءالله به یاری خداوند متعال دراین برهه اززمان پیروز خواهیم شد یا حق موفق باشید