چاپ      کد خبر: 148474
15 تیر 1403

نکات بسیار مهم در شست و شوی سبزیجات که دانستن آنها ضروری است

شستن و ضد عفونی کردن سبزیجات برای سلامتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که نباید به سادگی از آن گذر کرد.به همین منظور دانستن نکاتی برای شست و شو بهتر سبزیجات لازم است که در ادامه این مطلب به این نکات مهم می پردازیم.

نکات مهم شست و شوی سبزیجات

۱-شیرآلات و سینک ظرفشویی باید کاملاً تمیز باشد

وقتی که می‌ خواهید سبزیجات و میوه ها را بشویید و بسته بندی کنید، حتما باید دقت کنید که لوازم آشپزخانه هم باید کاملاً تمیز باشند. شیرآلات و کابینت‌ های آشپزخانه و سینک ظرفشویی، چاقو و هر وسیله ای که با میوه و سبزیجات برخورد دارد، باید کاملاً تمیز باشد، زیرا میوه و سبزیجات مستعد جذب آلودگی ها هستند و آن ها را سریع به خودشان می گیرند.

۲-شست و شوی بهتر سبزیجات با سرکه

برای ضدعفونی کردن سبزی ها و حذف انواع باکتری ها و حشراتی که روی سطوح آنها باقی مانده اند، می توانید آنها را با سرکه سفید بشویید. به این ترتیب که در کاسه ای تا نیمه سرکه بریزید و بقیه آن را از آب پر کنید و سبزی ها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این محلول قرار دهید و سپس با آب بشویید به این ترتیب بیشتر عوامل آلودگی از سطوح سبزی حذف خواهند شد.

۳-خشک کردن را فراموش نکنید

قبل از قرار دادنشان داخل یخچال، فراموش نکنید تا آنها را خشک کنید. قطعاً باید بعد از شستن میوه ها آنها را خشک کنید؛ زیرا اگر میوه و سبزیجات به اندازه کافی خشک نشوند و بعد آن ها را نگهداری کنید، احتمال ایجاد قارچ و باکتری به خاطر رطوبت روی آن ها زیاد است که به شما و بدن تان آسیب وارد می کند.

نکات مهم شست و شوی سبزیجات

۴-هر محصول را از دیگری جدا کنید

وقتی که می‌ خواهید سبزیجات یا میوه‌ ها را شستشو دهید، باید میوه های مختلف را دسته بندی کنید و هر کدام را در کنار یکدیگر قرار دهید. در مورد سبزیجات برگدار و غیر برگدار و انواع مختلف سبزیجات هم باید همین کار را کنید و آن ها را جداگانه شستشو دهید.

۵-بیرونی ترین لایه سبزیجات را جدا کنید

سبزیجات برگدار مانند کاهو و کلم یک لایه بیرونی دارند که در معرض هوا قرار می‌ گیرند. همین لایه ممکن است روی پوست سیب زمینی و پیاز هم وجود داشته باشد که ما هنگام غذا درست کردن، این لایه را برمی داریم اما در مورد سبزیجات برگدار این چنین نیست؛ بنابراین هنگام شستشوی سبزیجات باید خیلی دقت کنید و لایه سطحی آن را خوب شستشو دهید.

۶-مایع ظرفشویی در شستن سبزیجات لزومی ندارد

لزومی ندارد سبزی هایی مانند گوجه فرنگی، بادمجان، کدو سبز، فلفل دلمه ای و… را با مایع ظرفشویی بشویید. شستشوی این سبزی ها با آب پر فشار و دست کشیدن روی سطحشان کافی است.

۷-قبل از پروسه تمیز کاری دستان تان را بشویید

مهم‌ ترین پیشنهادی که می توانیم به شما ارائه دهیم، این است قبل از این که شروع به شستن میوه ها و سبزیجات کنید، حتما با دست تمیز این کار را انجام دهید و به اندازه ۲۰ ثانیه دست تان را با آب گرم و صابون شستشو دهید و بعد به سراغ کار بروید.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار