قارچ یکی از خوشمزه ترین پروتئین های گیاهی است که می تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد.قارچ در غذاهای بسیاری کاربرد دارد برای همین سالم بودن قارج اهمیت بالایی دارد.در ادامه این مطلب نکات تشخیص قارچ فاسد و خراب را معرفی می کنیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
کلاهک بسته
قارچ مرغوب دارای کلاهک بسته است یعنی شکاف و تیغههای زیر آن قابل مشاهده نیست. اگر تیغههای زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد نشانه کهنگی قارچ است.
وجود پوشش لزج روی قارچ
باید به قسمت بالای قارچ هم نگاهی بیندازید، اگر متوجه شدید که این قسمت خیلی نرم شده و به راحتی فرو می رود یا گودال هایی در آن ایجاد شده است و حالت لزج و چسبناک دارد؛ یعنی باید قارچ ها را دور بیندازید که احتمالاً در چنین حالتی باکتری و کپک به داخل آن نفوذ کرده است.
همچنین زمانی که روی قارچ کپک مشاهده کردید یا احساس کردید پوشش آن لزج شده است نیز باید مستقیماً آن ها را دور بریزید؛ چرا که دیگر این قارچ ها برای استفاده شما مفید نیستند. حتی اگر کپک یا پوشش لزج آن ها را جدا کنید باز هم قارچ سالمی نخواهد بود و ممکن است شما را به شدت بیمار کند. پس از علائم فاسد شدن قارچ می توان به وجود پوشش لزج اشاره کرد.
ساقه کوتاه
قارچ مرغوب دارای کلاهک بزرگ و ساقه کوتاه است، قارچ های دارای کلاهک کوچک و ساقه بلند جزو نامرغوب ترین ها بوده و اگر پایه قارچ کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.
بافت سفت و محکم
بافت قارچ خوب سفت و محکم است پس قارچی را بخرید که بدون لکه و محکم بوده و سطح کلاهک آن لیز و چسبناک نباشد. بافت قارچ کهنه استحکام زیادی نداشته و شل و پوک خواهد شد.
دادن بوی ترش یا بوی ماهی
همانند هر مواد غذایی دیگری توجه به بوی مواد غذایی می تواند برای تعیین سلامت آن ها کارایی داشته باشد. هنگامی که از قارچ بوی نامطبوعی احساس کردید بهتر است که آن ها را دور بیندازید. قارچ های سالم بوی به خصوصی ندارند، پس وقتی قارچ بوی تند یا بوی ماهی بدهند ناسالم هستند. اگر متوجه شدید که بوی قارچ حالت ترشی گرفته است که شبیه به بوی آمونیاک هم هست، یعنی فاسد شده است. این قارچ ها را نباید بخورید، چرا که نه تنها طعم خوبی ندارند، بلکه آسیب زننده هم است.
پس اگر در یخچال را باز کردید و متوجه بوی بد و تند قارچ شدید، یعنی که خراب شده است. اگر قارچ کپک زده در داخل یخچال بماند ممکن است پس از مدتی مواد موجود در یخچال را آلوده کرده و کپک بین مواد غذایی گسترش پیدا کند.
عاری از چین و چروک
قارچ مرغوب دارای چین و چروک نیست پس اگر متوجه خشکی قارچ ها شدهاید یا دیدید که مقداری چروک روی آنها ایجاد شده، یعنی قارچ خراب یا کهنه است.
رنگ یکنواخت
هنگام خرید قارچ دقت کنید که رنگ آن یکنواخت باشد، توجه نمایید که رنگ قارچ، سلامت قارچ را تایید یا رد نمی کند. گاهی قارچهای بیش از حد سفید رنگ حاوی موادشیمیایی هستند که در پروسه تولید برای سفید شدن قارچ بکار رفته است.
تیره شدن زیر کلاهک قارچ
به زیر کلاهک قارچ نگاه کنید که می تواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت یا خراب بودن قارچ به شما بدهد و اگر متوجه شدید که این قسمت خیلی تیره شده، به معنای این است که فاسد شدنِ قارچ شروع شده است و در نتیجه ریسک نکنید و آن ها را دور بیندازید.
بدون لک
قارچ مرغوب بدون لکه می باشد، برخی از لکه های موجود بر روی قارچ به خاطر فعل و انفعالات موجودات ریز باکتریایی در سطح قارچ به وجود می آید که البته با گرم کردن و پختن قارچ، از بین می روند.
وزن سنگین
قارچهای سالم و باکیفیت توپر و سنگین تر هستند، قارچ های کهنه به دلیل از دست دادن آب درون خود وزن کمی دارند پس اگر قارچی وزن کمی داشته باشد و به اصطلاح تو خالی و سبک باشد، احتمالا کیفیت لازم را ندارد.
بوی خاکی و شیرین
قارچ خوب و با کیفیت بوی خاکی و شیرینی دارد اما قارچ کهنه بوی نامطبوعی چون بوی ترش یا بوی ماهی می دهد. این قارچ ها را نباید بخورید، چرا که نه تنها طعم خوبی ندارند، بلکه آسیب زننده هم است
نظرات