مربای به،مربایی بسیار محبوب و خوشمزه است.در پخت این مربا ممکن است مشکلاتی پیش بیاید مثل سیاه شدن آن و یا شکرک زدن مربا و…اما در این مطلب به شما تمام نکات مهمی که باید در پخت این مربا بدانید را بیان کرده ایم.پس تا انتها با ما همراه باشید.
علت سفت شدن مربای به
اگر مربای شما خیلی سفت شده، احتمالا آن را دیر از روی حرارت گاز برداشته اید. میوه به بعد از پخت فرمی ژلاتینی به خود می گیرد و بعد از خنک شدن مربا، شیره بسیار سفت تر می شود ، این مربا را باید رقیق تر از مرباهای دیگر، از روی حرارت گاز بردارید. باید به خاطر داشته باشید که شهد مربا بعد از خنک شدن، غلیظ تر می شود.
برای این منظور لیوانی را پر از آب سرد کرده سپس یک قطره از مربای به را درون آن بیاندازید. اگر قطره مربا به ته لیوان رفت یعنی قوام آمده و باید از روی حرارت برداشته شود اما اگر قطره مربا از هم پاشید یعنی قوام پیدا نکرده است و باید مجددا حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی حرارت بماند. اگر شیره مربای به سفت شده مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید دقایقی بر روی حرارت گاز بماند تا قوام بیاید.
قرمز شدن رنگ مربای به
پس از اینکه ۳۰ دقیقه از پخت مربا گذشت، یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار می دهیم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم. در ادامه یک شعله پخش کن زیر قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم مربا با حرارت بسیار کم به مدت یک تا دو ساعت بپزد.در این مدت ممکن است که شربت مربا کم شود، به همین دلیل باید هر ۳۰ دقیقه یک بار مربا را چک کنیم و در صورتی که شربتش بیش از حد غلیظ شده بود، کمی آب جوش به آن اضافه کنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم تا به رنگ دلخواه برسیم.
تست غلظت مربای به و شکرک نزدن آن
برای اطمینان از رسیدن مربای به به غلظت مناسب، میتوانید روش که گفته شده را انجام دهید. این روش به شما کمک میکند تا به طور دقیق تست کنید که آیا مربای به به غلظت کافی رسیده است یا نه. در ادامه توضیح داده شدهاست:
- بعد از گذشت حدود ۱ ساعت از پخت مربای به، یک قطره از شهد مربا را با یک قاشق خشک و تمیز بردارید و در یک لیوان آب سرد بریزید.
- اگر شهد به ته لیوان برسد و در آب سرد پخش نشود، این نشاندهنده آن است که مربای به به غلظت مناسب رسیده است.
- اگر قطره شهد مربا در آب سرد متلاشی شود، این نشاندهنده است که مربای به هنوز برای غلیظ شدن به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
- در این صورت، میتوانید به مربا ۱۵ تا ۳۰ دقیقه دیگر فرصت دهید و سپس دوباره تست کنید تا به غلظت مناسب برسد.
- با انجام این تست ساده، میتوانید از شکرک شدن مربای به جلوگیری کنید و مطمئن شوید که غلظت آن به مقدار مورد نظر شما رسیده است.
مقدار شکر لازم برای مربای به
مقدار شکر با مقدار به یکی ست یعنی اگر یک کیلوگرم به استفاده می کنید باید از یک کیلوگرم شکر هم استفاده کنید.
علت های شکرک زدن مربا
- شکر بیش از حد : زمانی که میزان شکر مربا بیش از اندازه لازم باشد شیرینی بیش از حد آن به صورت بلورهای شکرک در مربا شکل می گیرد.
- دمای بالا : اگر مربا با دمای بالا پخت شود باعث شکرک زدن آن می شود پس در پخت مربا صبور باشید
- پخت بیش از حد : اگر مربا بیش از حد لازم پخته شود و غلظت و قوام آن از حد لازم بالاتر رود ممکن است باعث تبلور قند مربا و شکرک زدن آن شود
- شکر حل نشده : اگر در پایان پخت اطراف ظرف، قابلمه، ملاقه و… شکر چسبیده باشد و با مربا قاطی شود می تواند باعث شکرک زدن آن شود
- استفاده از کرم تارتار : اگر در تهیه مربای خود از پودر کرم تارتار استفاده کرده باشید ممکن است باعث شکرک زدن آن شود
چرا مربای به سیاه میشود؟
دلیل سیاه شدن مربای به میتواند بی توجهی به نکاتی باشد که درغالب راه حل سیاه شدن مربای به در ادامه لیست شده اند.
- استفاده از ظرف تمیز : قابلمهای که مربا را در آن پخت میکنید باید کاملاً تمیز و بدون هرگونه چربی باشد. این اجازه میدهد که مربای به به درستی پخته شود و رنگ آن حفظ شود.
- تازگی و خشکی شیشهها : شیشههایی که برای نگهداری مربای به انتخاب میکنید باید کاملاً تمیز و خشک باشند. این موارد به حفظ کیفیت و رنگ مربا به کمک میکنند.
- تخلیه مربا در شیشه پس از سرد شدن :ا گر مربای به هنوز داغ است، نباید آن را در شیشه بریزید؛ بلکه صبر کنید تا به حالت سردی برسد و سپس مربای به را در شیشه نگهدارید.
- استفاده از روشها نگهداری صحیح : برای حفظ رنگ و کیفیت مربای به، میتوانید از روشهای حفظی مانند استریل کردن شیشهها و استفاده از درب محکم استفاده کنید.
سوالات متداول
طرز تهیه مربا به رنده شده چگونه است؟
در طرز تهیه مربای به رنده شده میتوانید به را قبل از ریختن در قابلمه با رنده درشت و با پوست خرد کنید و سپس سایر مراحل درست کردن مربا را همانند روشی که ذکر شد انجام دهید.
برای درست کردن مربای به شفاف و براق چه کنیم؟
برای داشتن مربای به براق و شفاف از قابلمه روحی یا همان روی یا قابلمه مسی سفید شده استفاده کنید. جنس قابلمه در براق و شفاف شدن رنگ مربای به و سایر انواع مربا موثر است.
نظرات