• 10 اسفند 1402
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 135708

نکات طلایی برای تهیه یک عدس پلوی بسیار خوشمزه و لذیذ

عدس پلو یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد.این غذا را در مناسبت های خاص نیز به عنوان نذری صرف می کنند.برای تهیه عدس پلو مجلسی،و یا خوشمزه تر شدن عدس پلو رعایت و انجام برخی نکاتی که در ادامه این مطلب ذکر کرده ایم لازم است.پس تا انتهای این مطلب […]

عدس پلو یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد.این غذا را در مناسبت های خاص نیز به عنوان نذری صرف می کنند.برای تهیه عدس پلو مجلسی،و یا خوشمزه تر شدن عدس پلو رعایت و انجام برخی نکاتی که در ادامه این مطلب ذکر کرده ایم لازم است.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با این نکات طلایی آنشنا شوید.

نکات خوشمزه تر شدن عدس پلو

۱-استفاده از ادویه های مناسب و به اندازه

یکی از نکات تهیه عدس پلو خوشمزه ، استفاده از ادویه‌های خوش‌عطر و بو است. زردچوبه، دارچین و زعفران در صدر انتخاب‌ها هستند، اما می‌توانید با‌توجه‌به ذائقه خود و اهل منزل، تنوع بیشتری به ادویه‌ها بدهید. برای مثال، پودر هل، پودر گل محمدی، زیره و تخم گشنیز هم عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌دهند و سردی عدس و برنج را تعدیل می‌کنند.

۲-استفاده از مخلفات جذاب و خوشمزه
دست شما برای تزئین عدس پلو حسابی باز است و می‌توان این را یکی از رازهای مهم خوشمزه شدن این غذای محبوب دانست. کشمش پای ثابت قضیه است، اما افزودن مقداری خرمای تفت داده شده و پیاز داغ هم غذای شما را جذاب‌تر و خوشمزه‌تر می‌کنند. اگر عدس پلو با گوشت درست کردید، بخشی از روی برنج را هم به مایه گوشتی اختصاص دهید.علاوه بر این‌ها، گردو، زرشک و خلال بادام و پسته هم از مواد دیگری هستند که می‌توانید روی آن‌ها حساب کنید.

افزودن این همه مواد رنگارنگ روی این پلوی ترکیبی و خوش‌عطر، عطر و مزه این غذای پرطرفدار را چند‌برابر خواهد کرد.

۳-میزان عدس

برای تهیه یک عدس پلو خوشمزه، عدس با کیفیت، عدس‌هایی با دانه‌های کوچک و رنگ یکنواخت انتخاب کنید زیرا عدس‌های تازه معمولا طعم بهتری دارند. برای خوشمزگی به میزان عدس به برنج توجه کنید، میزان عدس را بر طبق ذائقه تان میتوانید کم و یا زیاد کنید اما معمولا میزان عدس را نصف برنج در نظر می‌گیرند.

۴-چاشنی عدس پلو

شما می توانید هنگام افزودن ادویه ها مقدار آب لیمو تازه نیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

۵-راز خوش رنگ شدن عدس پلو

از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلو شما خوشرنگ و خوشمزه شود.

نکات خوشمزه تر شدن عدس پلو

۶-تزیین عدس پلو

عدس پلو از آن دسته غذاهایی است که به خاطر داشتن کشمش، خرما و حتی پیاز داغ به خوبی می‌توانید آن را تزیین کنید. برای تزیین عدس پلو می توانید از خلال پسته و خلال بادام نیز استفاده کنید.

۷-عدس پلو با گوشت تکه ای

برای تهیه عدس پلو هم می توانید از گوشت چرخ کرده و هم از گوشت تکه ای استفاده کنید. برای تهیه عدس پلو با گوشت تکه ای ابتدا گوشت را همراه با سیر و پیازوادویه که در روغن تفت خورده و سبک شده‌اند،خوب تفت دهید و بعد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید با مقداری آب خوب بپزد. پس از پخت گوشت، مقداری زعفران دم کرده روی آن‌ها بریزید و بگذارید آب اضافه کامل گرفته شود بعد گوشت را در روغن تفت دهید و به عدس پلو بیافزایید.

۸-عدس پلو با مرغ

برای تهیه عدس پلو با مرغ شما باید مرغتان را با پیاز و مقدار کمی زردچوبه، آب و زعفران دم کرده، نمک، فلفل بپزید و مرغ پخته را ریش‌ریش کنید و در مقداری روغن تفت دهید و کمی زعفران به رویش بریزید تا رنگ طلایی به خود بگیرد، سپس برنج و عدس را پخته و یک لایه برنج بریزید و یک لایه عدس و مرغ ریش‌ریش شده درون قابلمه بریزید تا دم بکشد.

۷-عدس پلو ساده بدون گوشت

شما می توانید عدس پلو را بدون گوشت نیز تهیه کنید. برای این کاربرنج را آبکش کنید و عدس را بپزید و درون یک قابلمه مخلوط عدس و برنج رابریزید تا دم بکشد، برای تهیه عدس پلو ساده می توانید از سویا استفاده نمایید و یا تنها عدس پلو خود را با کمی زعفران، کشمش و پیازداغ تزئین نمایید.

۸-عدس پلو با گوشت قلقلی

می توانید گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی تهیه کنید. برای تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی، مایه گوشت را به قلقلی های کوچک به اندازه فندق تبدیل کرده و یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و قلقلی ها را در روغن به خوبی تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. گوشت قلقلی، کشمش و پیاز داغ را روی عدس پلو بچینید و این غذا را میل کنید.

نکات خوشمزه تر شدن عدس پلو

۹-عدس پلو با زرشک

شما می توانید برای تهیه عدس پلو به گوشت چرخ کرده تان زرشک نیز اضافه کنید. عدس همراه با گوشت سرد و خشک است ولی کشمش دارای طبع گرم و تر است که آن را معتدل می کند. البته بعضی ها به جای کشمش برای روی عدس پلو از زرشک و یا هر دو استفاده می کنند که می تواند در جای خود متنوع باشد.

۱۰-عدس پلو با خرما

استفاده از خرما در تهیه عدس پلو دلخواه است. برای تهیه عدس پلو با خرما، یک تابه را با کمی روغن و کره روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس خرما ها را درسته یا هسته گرفته درون کره و روغن تفت داده و در نهایت عدس پلو را درون دیس ریخته و روی آن را با خرمای تفت داده شده تزیین کنید.

سوالات متداول

بهترین عدس برای خوشمزه شدن عدس پلو چه نوع عدسی است؟

بهتر است در این مورد، از عدس‌های ریز و یکدست با رنگی یکنواخت استفاده شود.

در یک عدس پلوی خوشمزه، مقدار استاندارد برنج و عدس چقدر است؟

معمولا میزان عدس باید نصف برنج یا کمی کمتر از نصف باشد.

برای خوشمزه شدن عدس پلو از چه ادویه‌هایی استفاده کنیم؟

زردچوبه، دارچین، زعفران و فلفل سیاه جزء ادویه‌های مهم این غذا هستند. همچنین می‌توانید بنا بر ذائقه از پودر گل محمدی، هل، زیره و تخم گشنیز هم استفاده کنید.

 

 

مطالب مرتبط

مردم دشت مغان عدس پلو را اینجوری درست می کنند

عدس پلو شکم پر بسیار خوشمزه از اصیل ترین غذاهای ایرانی ، مناسب تمامی مجالس

طرز تهیه عدس‌پلو نذری خوشمزه و لذیذ ایرانی برای نذری

نظرات