خبر اولیادداشت

نکات طلایی برای شستشوی لباس های جین با دست و ماشین لباسشویی ، مراقبت و اتو زدن آنها

نکات طلایی برای شستشوی لباس های جین با دست و ماشین لباسشویی

یکی از مشکلات رایج لباس‌های جین این است که بعد از مدتی استفاده متوجه می‌شوید که لباس شما کم‌کم رنگ و لعاب اصلی خودش را از دست می‌دهد و کم‌رنگ می‌شود. به هر حال بعد از مدتی استفاده، هر لباسی کهنه و رنگ‌ورو رفته می‌شود ولی با در نظر گرفتن چند نکته می‌توانید دوام لباس‌های خود را بیشتر کنید و راه‌های مراقبت از لباس جین را یاد بگیرید.

لباس‌های جین را باید چند وقت یک بار بشوییم؟

نکات طلایی برای شستشوی لباس های جین با دست و ماشین لباسشویی

اولین نکته‌ای که در مورد مراقبت از لباس جین باید بدانید این است که جین و ماشین لباس‌شویی زیاد با هم رابطه‌ی خوبی ندارند. این ویژگی به خاطر فرایند تولید این پارچه است. در این فرایند رشته‌های پنبه با رنگی که ویژگی خاص لباس‌های جین است، ترکیب می‌شوند. به همین دلیل با هر بار شست‌وشو، متوجه می‌شویم که کمی از رنگ لباس رفته است.

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای حفظ لباس‌های جین خود انجام دهید این است که آن‌ها را کمتر بشویید و تا جایی که می‌شود مراقب باشید که کثیف نشوند. معمولا یک یا دو بار در ماه، شست‌وشوی لباس جین کافی است البته آن هم در شرایطی که لباس‌ها کثیف شده باشند یا بوی بدی گرفته باشند.

غیر از دفعات شستن لباس، نحوه‌ی شست‌وشوی آن هم اهمیت دارد. در ادامه در مورد شست‌وشوی لباس جین با ماشین و با دست بیشتر بخوانید.

نکاتی درباره شست‌وشوی لباس جین در ماشین لباس‌شویی

یکی از بهترین روش‌های مراقبت از لباس جین شست‌وشوی صحیح آن است. توصیه می‌شود که تا جایی که امکان دارد لباس‌های جین را با دست بشویید. اما همیشه این کار امکان‌پذیر نیست و به دلیل کمبود وقت مجبوریم از ماشین لباس‌شویی استفاده کنیم.

ماشین لباس‌شویی بیشتر از شست‌وشو با دست، لباس‌ها را در معرض خراب شدن قرار می‌دهد. اما با رعایت چند نکته می توانید عمر لباس‌های خود را بیشتر کنید.

آماده کردن لباس قبل از شستن

قبل از اینکه لباس جین را داخل ماشین لباس‌شویی بیندازید، باید آن را آماده کنید. مطمئن شوید که جیب‌های آن را خالی کرده‌اید. اگر لباس شما دکمه یا زیپی دارد، آن را ببندید. لباس‌های جین را به پشت برگردانید و سپس داخل ماشین لباس‌شویی بیندازید. با این کارها، میزان فرسایش لباس بر اثر تماس مواد شوینده و برخورد با ماشین‌ لباس‌شویی کم می‌شود.

زمانی لباس را بشویید که به اندازه‌ی کافی لباس داخل ماشین باشند. چون وقتی لباس کمی داخل ماشین لباسشویی هست، برخورد لباس به دیواره‌ها و در ماشین لباسشویی بیشتر می‌شود.

از کدام برنامه‌ی شست‌وشو استفاده کنیم؟

ماشین‌های لباسشویی برنامه‌های متعددی برای شست‌وشو دارند و گاهی سردرگم می‌شویم که برای شست‌وشوی لباس باید از کدام برنامه استفاده کنیم. اگر به برچسب‌های روی لباس‌ها و خصوصا لباس‌های جین توجه کنید، معمولا توصیه‌های لازم برای شست‌وشو روی آن نوشته شده است.

برای بعضی لباس‌ها باید از دمای حداکثر ۴۰ درجه استفاده کنید و برای بعضی لباس‌های دیگر حداکثر دمای ۳۰ درجه. دمای آب ماشین لباس‌شویی را می‌توانید قبل از شروع شست‌وشو تنظیم کنید. روی بعضی از لباس‌ها نوشته شده که فقط با آب سرد بشویید.

در مجموع بهترین توصیه‌ای که می‌توان برای لباس‌های جین کرد این است که آن را در آب سرد بشویید. پس اگر قرار است در ماشین لباسشویی فقط لباس جین بیاندازید، بهترین انتخاب این است که آن را کلا با آب سرد بشویید. در غیر این صورت اگر لباس‌های دیگر هم داخل ماشین لباسشویی هست، از دمای حداکثر ۳۰ درجه استفاده کنید.

مقدار استفاده از مواد شوینده هم اهمیت دارد. بهتر است که به‌جای پودر لباسشویی از مایع لباسشویی استفاده کنید. معمولا یک قاشق از این مایع برای شستن لباس کافی است. برعکس آن چه که در ظاهر به نظر می‌رسد، استفاده‌ی زیاد از مواد شوینده به جای اینکه لباس‌ها را تمیزتر کند، باعث آسیب زدن به لباس می‌شود.

برای شست‌وشوی لباس از برنامه‌ای استفاده کنید که مدت زمان کوتاه‌تری دارد. بهتر است تعداد دفعات چرخش ماشین برای مرحله‌ی آبگیری آن بسیار کم باشد. حتی اگر امکان دارد بهتر است که از مرحله‌ی آب‌گیری لباس صرف نظر کنید. چرخش زیاد لباس داخل ماشین لباس‌شویی، سرعت خراب شدن و کهنه شدن آن را بیشتر می‌کند.

چطور لباس جین را با دست بشوییم؟

نکات طلایی برای شستشوی لباس های جین با دست و ماشین لباسشویی

همان‌طور که قبلا هم گفتیم، بهترین راه برای شستن لباس‌های جین برای اینکه مدت بیشتری دوام بیاورند و ظاهر زیبای خود را حفظ کنند، شستن آن‌ها با دست است.

شستن لباس با دست، در ابتدا سخت به نظر می‌رسد ولی لازم نیست ساعت‌ها وقت خود را صرف شستن و ساییدن لباس‌ها کنید. باید روش درست شستن لباس را یاد بگیرید. برای شستن لباس جین با دست این مراحل را طی کنید:

  • درست مثل شست‌وشوی لباس با ماشین، لباس‌ها را به پشت برگردانید تا اصطکاک روی لباس با دست و لگن و مواد شوینده کمتر شود. سپس لباس را در آب ولرم خیس کنید. می‌توانید از لگن یا وان حمام استفاده کنید. مقداری مواد شوینده‌ی مایع به آب اضافه کنید. اجازه دهید که لباس برای مدت یک ساعت در آب ولرم بماند.
  • بعد از یک ساعت لباس را به آرامی بشویید و آب بکشید. هیچ وقت لباس‌های خود را نچلانید. برای گرفتن آب لباس باید از روش‌های دیگری استفاده کنید. چلاندن لباس باعث چروک شدن بیش از حد و خراب شدن بافت پارچه می‌شود.

نکاتی درباره شستن لباس جین

در مراحل شست‌وشو نکاتی وجود دارد که نباید نادیده بگیرید و در صورت فراموش کردن این نکته‌ها، لباس شما خیلی زود رنگ خود را از دست می‌دهد. برای اینکه رنگ لباس‌های جین شما برای مدت بیشتری دوام بیاورد حتما به این نکته‌ها توجه کنید:

  • موقع شستن لباس جین چه با دست چه با ماشین لباسشویی باید تلاش کنید تا جایی که امکان‌پذیر است، لباس‌ها چروک نشوند.
  • لباس‌های جین را با لباس‌های دیگر نشویید به خصوص اگر رنگ‌های تیره دارند یا اولین بار است که آن‌ها را می‌شویید.
  • لباس‌های جین خود را نشویید مگر تا زمانی که بوی بدی گرفته باشند یا آلودگی‌ها و لک‌های واضح داشته باشند.
  • به‌جای استفاده از نرم‌کننده‌های پارچه، یک فنجان سرکه‌ی سفید داخل ماشین لباسشویی بریزید. این ماده همان تاثیر نرم‌کنندگی را برای لباس دارد در حالی که باعث خراب شدن رنگ لباس هم نمی‌شود.

اتو زدن و خشک کردن لباس

برای مراقبت از لباس جین، اتو کردن و خشک کردن لباس هم به اندازه‌ی شستن آن اهمیت دارد. برای اینکه لباس‌های جین خود را کاملا درست و اصولی، بشویید و خشک‌ و تمیز تحویل بگیرید، این نکات را هم به خاطر داشته باشید:

از هر روشی که در آن لباس‌ها برای خشک شدن چلانده می‌شوند یا می‌چرخند، اجتناب کنید. در نتیجه بهتر است که حالت آب‌گیری ماشین لباسشویی هم برای خشک کردن آن‌ها استفاده نکنید. بهترین روش برای خشک کردن لباس جین با وزش باد و قرار دادن در معرض هوای تازه است.

دستگاه خشک‌کن یا برنامه‌های آبگیری ماشین لباسشویی، باعث چروک شدن لباس شما می‌شود. اگر مجبورید از دستگاه خشک‌کن استفاده کنید، حتما لباس را پشت‌ورو کنید و از کمترین میزان چرخش و حرارت برای خشک کردن استفاده کنید.

برای اینکه لباس ها را آویزان کنید تا خشک شوند، حتما گیره‌ها را به قسمت کمربند شلوار بزنید و از کمر آویزان کنید. بهتر است که لباس در معرض نور مستقیم نباشد چون باعث پریدن رنگ آن می‌شود.

در مورد اتو کردن هم باید دقت کنید که لباس را حتما از پشت پارچه اتو بزنید. کمترین دمای اتو را برای اتو کردن لباس‌های جین انتخاب کنید.

برای اینکه کمتر از اتو استفاده کنید، قبل از آویزان کردن لباس برای خشک کردن، تا جایی که می‌توانید آن را بتکانید. با این کار بیشتر چروک آن از بین می‌رود.

مراقبت از لباس جین با نگهداری صحیح در کمد

نکات طلایی برای شستشوی لباس های جین با دست و ماشین لباسشویی

اگر می‌خواهید تمام زحمات شما برای شستن و اتو کردن لباس جین هدر نرود، به نحوه‌ی نگهداری آن در کمد هم توجه کنید.

برای آویزان کردن لباس در کمد از آویزهایی که شکل S دارند استفاده کنید. از آویزهایی که کلیپس و گیره دارند استفاده نکنید چون جای آن‌ها روی لباس می‌ماند.

اگر فضای کافی دارید بهتر است که لباس‌های جین را تا شده، داخل شلف نگهداری کنید.

جمع‌بندی

لباس‌های جین خیلی زود رنگشان را از دست می‌دهند و کهنه به نظر می‌رسند. با رعایت چند نکته می‌توانید عمر آن‌ها را بیشتر کنید. موقع شستن تا جایی که می‌توانید از حرارت بالای آب، چلاندن و ضربه زدن به لباس اجتناب کنید. برای مراقبت از لباس جین همیشه لباس را پشت و رو کنید تا مواد شوینده و حرارت، مستقیما با روی پارچه در تماس نباشد. با این راهکارها برای مدت بیشتری می‌توانید لباس جین محبوب خود را بپوشید.منبع: lookiero

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا