از چالشهایی که در تهیه زرشک برای روی برنج و غذا ممکن است به وجود آید، شیوه تهیه و تفت دادن زرشک است. برای رسیدن به زرشکی پفکی و خوشمزه، همیشه باید به کوچک ترین جزئیات توجه نمایید. در ادامه، روش صحیح و مواد لازم برای تهیه زرشک پلو را برای شما توضیح میدهیم.
آشنایی با زرشک مناسب غذاهای مجلسی
یکی از نکات اساسی برای حفظ رنگ زرشک در زرشک پلو، استفاده از زرشکهای تازه و تر است. زرشکهای باز بهترین تاثیر رنگی را به غذا میدهند و رنگ خوشرنگ آن را تضمین میکنند.در صورتی که قصد دارید زرشک را برای مدت طولانی نگه دارید، بهتر است آن را در فریزر قرار داده تا رنگ زرشک حفظ شود و از خشک شدن و تیره شدن جلوگیری شود.زرشک با رنگ قرمز روشن و جذاب، به عنوان یک نشانهی خوب رنگی محسوب میشود، بنابراین توصیه میشود که زرشکهایی با رنگ کمرنگ و تیره را برای آمادهسازی زرشک پلو انتخاب ننمایید.
تفت دادن زرشک
مواد لازم
زرشک : یک پیمانه ( مقدار زرشک دلخواه است، می توانید برای هر نفر ۲ تا ۳ قاشق در نظر بگیرید)
شکر : به میزان دلخواه
مخلوط روغن و کره : ۲ قاشق غذاخوری
آب یا گلاب : یک قاشق
طرز تهیه
۱-هنگام استفاده از زرشک در تهیه زرشک پلو، اگر از زرشک تازه استفاده میکنید، در ابتدا آن را تمیز کرده و شسته کنید؛ سپس آن را در آبکش قرار دهید تا آب آن خوب زده شود.در صورتی که از زرشک خشک استفاده میکنید،
۲-آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار داده و اجازه دهید تا برگها و سنگریزهها جدا شوند؛ سپس آن را باز شسته و در آبکش قرار دهید.
۳-برای تفت دادن زرشک، آن را در یک ظرف قرار داده و با استفاده از یک قاشق آب (که فقط برای حل شکر استفاده میشود)، کره و روغن را اضافه کنید و آن را گرم کنید. اما بهیاد داشته باشید که زرشک بیش از حد داغ نشود.
۴-پس از آن، شکر را به زرشک اضافه کرده و سریعاً شعله را خاموش کنید. چند لحظه بگذارید تا شکر و آب به طور یکنواخت به زرشکها بچسبد و آنها پف بگیرند. سپس زرشک را روی برنج بریزید.
نکات مهم در تهیه زرشک
از زرشک تازه استفاده کنید
از زرشکهای تازه برای تهیه زرشک پلو استفاده نمایید و زرشکهایی با رنگ کمرنگ و تیره را برای آمادهسازی زرشک پلو انتخاب ننمایید، بهتر است زرشکی را انتخاب کنید که رنگ روشن قرمز داشته باشد.
زرشک را زیاد تفت ندهید
زمان تفت دادن زرشک بسیار حیاتی است و زرشک نیاز به سرخ شدن زیاد ندارد. زرشک ها را تا زمانی که به رنگ زرد تیره تغییر کرده و پف میکنند، تفت دهید و اجازه ندهید زرشکها بسوزند.
زرشک را فریز کنید
برای اینکه زرشکتان خوش رنگ بماند، زرشک را به مدت طولانی بیرون از یخچال نگه ندارید بلکه در صورتی که قصد دارید زرشک را برای مدت طولانی نگه دارید، بهتر است آن را در فریزر قرار داده تا رنگ زرشک حفظ شود و از خشک شدن و تیره شدن جلوگیری شود.
به زرشک گلاب بیافزایید
افزودن گلاب به زرشک پس از تفت دادن، به آن عطر و طعم خاصی میبخشد. وقتی زرشک ها را کمی تفت دادید و پف کردند حرارت زیر آن را خاموش کرده و یک قاشق گلاب یا آب جوش روی آن بریزید تا خشک نشود و پفکی بماند.
به زرشک زعفران نیافزایید
بسیاری از افراد توصیه می کنند که برای اینکه زرشک قرمز و درخشان باشد، بعد از تفت دادن به آن زعفران نیافزایید، بلکه زعفران را جدا با برنج مخلوط کرده و بعد زرشک را روی آن بریزید تا عطر و رنگ زعفران و قرمزی و درخشانی زرشک حفظ شود.
زرشک را با قاشق هم نزنید
هنگام تفت دادن زرشک بهتر است که از قاشق برای هم زدن زرشک استفاده نکنید و خود ظرف را تکان دهید زیرا هم زدن با قاشق به زرشک آسیب می رساند.
خلال پرتقال زرشک را خوشمزه تر می کند
پوست پرتقال دارای بوی فوق العاده ای است و طعم خوبی به زرشک پلو با مرغ می بخشد. پوست پرتقال ها را می توانید خشک و به مدت یک سال در فریزر نگهداری کنید. خلال پرتقال زرشک را خوشمزه می کند پس می توانید خلال پرتقال را چند بار بجوشانید تا تلخی آن برود و به زرشک ها اضافه کنید.
به زرشک آب نیافزایید
برخی از افراد هنگام تفت دادن زرشک به آن آب می افزایند اما این کار اشتباه است پس هنگام تفت دادن زرشکهای تازه نیازی به آب نیست.
زمان تفت زرشک حرارت را کم کنید
برای تفت دادن زرشک دقت کنید که زرشکها خشک و تلخ نشده و رنگ آنها به سیاهی تغییر نکند پس باید روغن خیلی داغ نباشد و زرشک زیاد حرارت نبیند.
زرشک را با کره تفت دهید
از کره یا روغن می توانید برای تفت دادن زرشک استفاده کنید؛ این کار باعث میشود زرشک شفافتر و خوشمزهتر شود. شما میتوانید از کره یا ترکیبی از کره و روغن بهره ببرید.
زرشک را قبل از فریز بشویید
پیشنهاد میکنیم قبل از فریز کردن، زرشک را خوب بشویید تا زمان مصرف راحت تر باشید. اگر می خواهید قبل از استفاده زرشک آن را بشویید حتما بگذارید آب زرشک درون آبکش برود و زرشک مقداری خشک شود.
به زرشک شکر اضافه کنید
حتما شما هم درمورد تفت دادن زرشک با شکر شنیده اید؛ می توانید مقدار شکر به زرشک بیافزایید، اضافه کردن شکر، زرشک را شیرین و پفکی خواهد کرد.
زرشک خشک را خیس دهید
اگر از زرشک خشک استفاده میکنید، باید آن را به مدت حدود ۱۵ دقیقه در آب سرد خیس کرده تا نرم شود، سپس بشویید و آبکشی نمایید.
مراقب باشید رنگ زرشک تیره نشود
اگر لازم شد زرشک را مجددا گرم،نمایید مراقب باشید رنگش تیره نشود، زرشکی که رنگ تیره داشته باشد غذای شما را بدطعم و رنگ خواهد کرد.
خواص زرشک
زرشک دارای خواص درمانی و غذایی بسیاری است. همیشه در طب سنتی مردم را به استفاده از زرشک ترغیب میکردند. ولی دلیل آن چیست؟ در ادامه به تفصیل بررسی خواهیم کرد.
۱- زرشک برای مبارزه با عفونتها و التهابها استفاده میشود.
تحقیقات پزشکی بسیاری این حقیقت را ثابت کرده است. زرشک خاصیت ضد التهابی قوی دارد. این مواد غذایی ضد باکتری و ضد قارچ است. شما با مصرف زرشک بدن خود را از بروز عفونت های شدید حفظ میکنید. به همین دلیل است که زرشک برای درمان عفونت مثانه، دستگاه گوارش هم بسیار توصیه میشود.
در زمان سرماخوردگی یا آنفلونزای فصلی هم یکی از توصیههای غذایی به فرد بیمار این است که نوشیدنی زیاد مصرف کند. حالا اگر این نوشیدنی خاصیت ضد التهاب هم داشته باشد که دیگر نور علی نور میشود. از همین رو است که آب زرشک در دوران سرماخوردگی به کمک شما میآید و در بهبود علایمی چون گلودرد، گرفتگی بینی، درمان سینوزیت و غیره نقش به سزایی دارد.
۲- زرشک، مشکلات گوارشی را درمان میکند.
اینکه بگوییم فقط و فقط با مصرف زرشک این مشکل برطرف میشود، ادعای سنگینی است. ولی همانطور که در بخش قبل هم اشاره کردیم، زرشک در درمان التهابهای گوارشی بسیار کمک کننده است. حتی میتوان گفت نسبت به آنتی بیوتیکها تاثیر بیشتری دارد. زرشک هضم و گوارش غذا را بهبود می دهد، دردها را کم میکند و احتمال بیماریهای گوارشی را به حداقل ممکن میرساند.
۳- زرشک، اسهال را درمان میکند.
به تازگی در مطالعات ثابت شده است که ماده بربرینی موجود در زرشک برای درمان انواع عفونتهای باکتریایی، ویروسها، قارچها و انگلها بسیار مفید است. از آن جایی که اسهال هم عموما بر اثر وجود یکی از این موجودات ناشناخته در دستگاه گوارش رخ میدهد، می توان به راحتی ادعا کرد که مصرف زرشک اسهال را کاملا درمان میکند.
۴- زرشک به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
این مورد هم جز موارد معروف در حمد و ثنای زرشک است! احتمالا شما هم این را شنیدهاید که زرشک کلسترول خون را کاهش میدهد، خون را رقیق می کند و فشار خون را کم می کند. خب این یک افسانه نیست. واقعیت دارد. مصرف زرشک باعث میشود احتمال بیماری ها وسکته های قلبی کاهش یابد.
نظرات