پخت یک مربای خوشمزه می تواند برخی از مشکلات را به همراه داشته باشد،و شاید سخت باشد اما برای پختن یک مربای فوق العاده عالی و حرفه ای دانستن نکاتی واجب است که می تواند کار شما را نیز آسان کند.برای دانستن این نکات طلایی با ما همراه باشید.
نکات مهم برای پخت مربا
پختن مربا در خانه کار سختی است و برای پختن مربا و بدون کپک باید برخی نکات را بدانیم.
۱-جدا کردن دانهها و پوست
قبل از هرچیز باید دقت کنید که میوههایی که برای تهیه مربا انتخاب میکنید سالم و تازه و بدون لک و کرمزدگی باشند. اگر میوههای شما ارگانیک هستند، میتوانید پوست آنها را برای تهیه مربای خود نگه دارید. در غیر اینصورت، بهتر است آنها را پوست بکنید.
پس از پوست کندن، میوهها را در آب سرد بشویید و سپس به قطعات کوچک ببرید تا برای پخت آماده شوند. شما همچنین باید بخشهایی را که خراب یا آسیب دیدهاند بردارید؛ در مورد دانهها، نیازی برای برداشتن آنها نیست.
دانه سیب، مرکبات یا توت غنی از پستین هستند که ضخیمکننده طبیعی است پس برای هضم بهتر دانهها، یک ترفند ساده وجود دارد، اول تمشک یا سایر انواع توتها را فریز کنید و سپس آنها را برای تهیه مربا بردارید؛ این مرحله دانهها را می شکند و آنها را کمتر سفت و سخت میکند. در این صورت شما کمتر متوجه سختی آنها میشوید.
۲-استفاده از شیشه های استریلیزه
از ظرف های خود باید کاملا اطمینان داشته باشید که داری طول عمر خوبی هستند. برای انجام این کار، ظرف های شیشه ای را در آب جوش حداقل ۱۰ دقیقه خیس کنید. ظرف ها را در آب بگذارید تا خنک شوند. سپس می توانید شیشه ها را با یک چنگال یا یک وسیله ای بردارید (همچنین برای جلوگیری از آلودگی مجدد استریل می شوند).
بطری های شیشه ای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید به همین ترتیب برای درب ها نیز همین کار را ادامه دهید، زیرا آنها تمایل دارند سریع تر تیره شوند.
۳-انتخاب ظرف مناسب برای پخت مربا
تجربه ثابت کرده است که ظرف مورد نظر برای پخت مربا مهم است و شما انواع مرباها به جز مربای به که باید داخل ظرف مسی پخته شود را باید داخل ظرف لعابی یا تفلون درست کرد.
۴-شکر
برای تعیین مقدار مناسب شکر برای حفاظت مناسب از مربایتان، بهتر است قبل از افزودن شکر، میزان میوه را وزن کنید بر این اساس، مقدار متناسب مورد نیازتان را اضافه کنید. اگر قصد دارید مربایتان را سریع تر بخورید، می توانید مقدار کمی از شکر را به منظور حفظ طعم اسیدیته میوه ها کاهش دهید.
اما در این مورد، مربا زمان کمی کمتری خواهد ماند. به طور کلی، توصیه می شود برای یک کیلو میوه، یک کیلو شکر را اضافه کنید، اما اگر میوه شما بسیار شیرین بود، می توانید این مقدار را کاهش دهید که اغلب ۷۰۰ گرم شکر برای هر کیلوگرم میوه مناسب خواهد بود.
۵- درب ظرف را هنگام پخت مربا نگذارید
هنگام پخت مرباها به جز مربای به نباید درب ظرف را بگذاریم چرا که باعث می شود رنگ مربا تغییر کند.
۶-نکات زمان مناسب اضافه کردن اسانس در پخت مربا را بدانید
اسانسی که برای معطر کردن مربا استفاده می شود باید در اواخر پختن مربا به محتویات افزوده شود تا عطر مورد نظر شما را حفظ کند.
۷- کپک زدگی مربا را رفع کنید
اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به چند دلیل است یا آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده یا شکر آن کم بوده که باید در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و اجازه دهید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
۸- مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم
بهترین کار این است که مربا را بعد از آنکه پخته شد یک شب نگه داریم، سپس آن را داخل شیشه بریزیم چراکه بعد از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. دقت داشته باشید که مربا را بعد از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشه ی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.
۹- جلوی شکرک زدن مربا رو بگیرید
دلیل اینکه مربا شکرک زده جوشیدن زیاد است که برای رفع آن باید مقداری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک رفع شود.
۱۰-به قوام شربت مربا دقت کنید
قوام شربت مربا بسیار مهم است و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده کمی از شربت را با قاشق بر می داریم و اجازه می دهیم تا سرد شود، اگر شربت حالت کشدار مانند عسل بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام آن خوب است.
نظرات