نکات لازم در نگهداری کاکتوس توپی (اچینو گروزنی)

نکات لازم در نگهداری کاکتوس توپی (اچینو گروزنی)

کاکتوس توپی گیاهی است که باید حداقل چند ساعت در روز از نور خورشید بهره مند شود.

درجه حرارت سرد را دوست ندارند و بنابراین در بهار بهتر است تنها زمانی که دمای بالای ۱۵ درجه سانتی گراد می‌باشد آن را در خارج از ساختمان قرار دهیم.این گیاه بخاطر حفاظت خود در برابر آفتاب سوزان صحرا به سمت جنوب و جنوب غربی متمایل می‌شود که از آن به عنوان قطب نمای طبیعی صحرانوردی یاد می‌شود.نگهداری کاکتوس اچینو گروزنی (توپ طلایی) در محیط خانه به راحتی امکان پذیر است همچنین تکثیر کاکتوس توپی از طریق بذر و پاجوش انجام می‌گیرد.برای آشنایی با شیوه نگهداری این گیاه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شرایط نگهداری کاکتوس توپی (اچینو گروزنی)

نور 

کاکتوس های توپی ساعات صبح و بعد از ظهر از نور مستقیم خورشید استفاده می کنند ، اما باید در گرمترین ساعات روز در سایه جزئی نگه داشته شوند.اگر حیاط یا باغ شما نمی تواند هردو را به خود اختصاص دهد ، کاشت کاکتوس خود را در گلدان در نظر بگیرید که می توانید در هنگام ظهر به یک مکان سایه دار منتقل کنید.

اگر کاکتوس خود را در فضای داخلی می کارید و آن را برای آفتاب در آستانه پنجره قرار داده اید ، حتماً آن را بطور دوره ای بچرخانید تا از رشد یکنواخت اطمینان حاصل کنید.

خاک

مانند بسیاری از کاکتوس ها ، کاکتوس های توپی ترکیبی از هوا و خاک خشک را ترجیح می دهند. زهکشی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

بنابراین اگر ترجیح می دهید یک مخلوط مناسب خریداری کنید مخلوط کاکتوس یا ساکولنت گزینه مناسب می باشد همچنین می توانید به خاک گلدان خود شن و ماسه درشت ، پرلیت یا پوکه جهت هوادهی خاک اضافه کنید. به طور کلی ، سطح pH خاک برای کاکتوس توپی خیلی مهم نیست ، اما در مخلوط کمی اسیدی با pH بین ۶.۱ تا ۶.۵ بهترین رشد را می کند.

آبیاری

کاکتوس های توپی مقاومت به خشکی دارند اما در فصل رشد آب را دوست دارند. در ماه های بهار و تابستان آب منظم تأمین کنید ، اما فقط در شرایطی که خاک در اثر لمس خشک است آبیاری کنید.هنگام آب دادن ، خاک را کاملاً خیس کنید.

در زمستان کاکتوس خاموش می شود و به آب بسیار کمی احتیاج دارد ، بنابراین می توانید آبیاری کامل را قطع کنید و اجازه دهید خاک بین دو آبیاری تقریبا خشک شود ، اما اجازه ندهید که کاملا خشک شود. اگر در ظرفی کاشته شده ، مطمئن شوید که در ته گلدان چندین سوراخ وجود دارد تا به زهکشی کمک کند.

نگهداری کاکتوس توپی

دما و رطوبت

کاکتوس های توپی که به طبیعت خود متصل هستند ، شرایط گرم و بیابانی را ترجیح می دهند. همانطور که گفته شد ، آنها می توانند در دمای زیر انجماد تا ۶- درجه سانتیگراد زنده بمانند ، اگرچه توصیه نمی شود که آنها برای مدت طولانی در این دما قرار بگیرند.

گرمای خشک عامل اصلی نگهداری هر گونه کاکتوس است و کاکتوس های توپی در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت زیاد چه از طریق آبیاری و چه به صورت رطوبت خوب عمل نخواهند کرد. بنابراین ، اسپریت کردن آنها یا افزایش رطوبت در محیط آنها ضروری نیست.

کود

در طول فصل رشد ، با مخلوط کود کاکتوس کود دهید و در دوره خواب زمستان ، تغذیه را به حالت تعلیق درآورید.

 گل دهی کاکتوس توپی

هر یک از کاکتوس‌ها زمان گل دهی خاص خود را دارند ولی به طور کلی بیشتر آن‌ها در بهار و تابستان گلدهی دارند. البته ناگفته نماند که کاکتوس‌ها بسیار کم گل می‌دهند و حتی برای دیدن گل برخی از آن‌ها باید سال‌ها صبر کرد اما در کاکتوس‌های معمولی پس از بلوغ گیاه که ۲ تا ۳ سال طول می‌کشد کاکتوس‌ها به گل برسند.

پس از اینکه گیاه بالغ شد برای گل دهی بایستی نیاز سرمایی آن برطرف شود. به طور مثال برای کاکتوس‌های معمولی در اواخر تابستان گلدان‌ها را به فضای بیرون منزل و یا محل‌هایی که دمای کمتری دارند منتقل و فاصله آبیاری آن را زیاد گردد.

با سرد شدن تدریجی هوا فاصله آبیاری را به مقدار ۲۰ و یا ۳۰ روز یکبار افزایش یافته و کود دهی را به طور کامل قطع گردد. با این روش گیاه به خواب رفته و در بهار سال بعد با انرژی بسیار زیادی رشد خود را آغاز نموده و به گل می‌رود. البته با شروع رشد بایستی آبیاری و کوددهی نیز به طور مرتب انجام گیرد.
رنگ گلها از زردکم رنگ تا زرد طلایی و گاه صورتی دگرگونی دارد.

تکثیر کاکتوس توپی

تکثیر کاکتوس توپی از طریق کاشت بذر و پاجوش انجام می‌گیرد. هنگامی که قطر این گیاه دایره‌ای شکل به مقدار ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر و همزمان نور دهی کافی باشد، کاکتوس اچینو شروع به گل‌ دهی می‌کند.

لازم به ذکر است این کاکتوس برای گل دادن به محیط گرمی نیاز دارد بنابریان بایستی نور غیر مستقیم برای آن‌ها فراهم شود تا گل دهد و گل‌ها به بذر تبدیل شوند. بذرها در دمای ۲۵ درجه جوانه می‌زنند البته شرط اول بذر گیری این است که کاکتوس در فصل زمستان در محیط سرد قرار گرفته باشد تا انرژی لازم برای رشد و گل دهی را داشته باشد.

گل‌ها بعد از مدتی تبدیل به غلاف‌هایی مملو از بذر شده و خشک شده می‌ریزد که باید آن‌ها را جمع آوری کرد و با کمی پیچ و تاب دادن از هم باز شده و بذرهای درونش آشکار می‌شود. دانه‌ها به رنگ قهوه‌ای‌ مایل به قرمز یا رنگ کهربایی مایل به قرمز می‌باشد. این بذرها در این هنگام آماده کاشت می‌باشند.

کاشت بذر در فروردین تا اردیبهشت درون ظروف سرپوشیده ویژه بذرکاری انجام می‌شود.نزدیک ۶ ماه پس از کشت بذر خزانه‌ها برای جابجایی به گلدان‌های کوچک آماده هستند
پس از کاشته شدن در گلدان ۵ سال به درازا می‌کشد تا قطر آن‌ها به ۱۵ تا ۱۸ سانتیمتر برسد.علاوه بر بذر زیاد کردن اچینوکاکتوس، این کاکتوس بوسیله گیاهچه‌های کوچکی که کنار بوته مادر ایجاد می‌شود نیز تکثیر می‌گردد.

 

مطالب مرتبط

علت رشد نکردن گل مرجان و زرد شدن برگ ها چیست؟

آشنایی با مشکلات و بیماری های گیاه یوکا و راه درمان آنها

مزایای باورنکردنی آبیاری گیاهان با یخ!

نظرات