لواشک یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین خوراکی های ایرانی است که با میوه های متنوعی تهیه می شود.در این مطلب نکات و ترفندهایی برای هرچه بهتر شدن لواشک خانگی و سریع تر خشک شدن آن جمع آوری کرده ایم که امیدواریم به کارتان بیاید.پس ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
انتخاب میوه
قطعا میوههای سالم، رسیده و آبدار بهترین نوع انتخاب میوه به شمار میرود. بهتر است از میوههایی که دچار پوسیدگی و تغییر رنگ شده است، استفاده نکنید. زیرا آنزیمهای تخریبگر و باکتریها، درون میوه فعال شده و مواد مغذی میوه را اکسید میکنند. مجموعه این عوامل موجب از دست رفتن طعم مطبوع، رنگ و کیفیت میوه میشود.
نوع میوه
قبل از اقدام به تهیه لواشک به بافت میوه توجه کنید. برخی از میوهها بافتی گوشتیتر دارند و برای تهیه لواشک مناسبتر هستند. بهعنوان مثال میوههایی مانند سیب، آلو، گلابی، هلو و شلیل جزء میوههای گوشتی محسوب میشوند. این میوهها به لواشک حجم میدهند. میوههای گوشتی میتوانند در ترکیب با میوههایی مانند انار، آلبالو، زغال اخته و زرشک که پس از پخت بافت چندانی ندارند استفاده شود تا به آنها بافت و حجم ببخشد و علاوه بر آن طعمهای ترکیبی بینظیری ایجاد کند. برای ترکیب این طعم بهتر است میزان میوههای گوشتی را ۲ برابر میوههای غیرگوشتی در نظر بگیرید.
آمادهسازی
میوهها را با دقت بشویید و شاخه و برگهای اضافی آنها را جدا کنید. در صورت امکان، هستههای آن را نیز جدا کنید و چنانچه میوه پوست ضخیمی دارد حتما آن را پوست بگیرید. در مورد میوههایی که هستههای ریزتری دارند (مانند انار و آلبالو) میتوانید هستهها را هنگام گذراندن از صافی جدا کنید تا از جدا شدن همه آنها مطمئن شوید. اگر میخواهید لواشک شیرینتری داشته باشید به جای اضافه کردن شکر، میوههای شیرین مثل هلو اضافه کنید.
روش پخت
روش پخت میوهها در تمامی انواع میوهها تقریبا یکسان است. میوهها را باید همراه با مقداری آب و نمک روی حرارت ملایم بپزید و پس از نرم شدن کامل، میوهها را از صافی عبور دهید تا پوست و دانههای اضافی از آن جدا و پوره خالص میوه تهیه شود. مجددا پوره میوهها را روی حرارت قرار دهید تا در حد امکان آب آن تبخیر و پوره به حالت غلیظ دربیاید. روش درست جوش دادن میوهها و اندازه نمک در کپک نزدن لواشک تاثیر دارد. قره قروت نیز یکی دیگر از طعم دهنده ها به لواشک میباشد. برای شیرینی بیشتر لواشک هم می توانید از میزان کمی شکر استفاده کنید.
برای سریع خشک شدن لواشک، لواشک رو چی پهن کنیم؟
نکته اول این است که بهتر است لواشک را در سینی ها روحی بریزید. برای راحتی کار ابتدا روی سینی را نایلو بکشید سپس مواد لواشک را روی نایلو بریزید تا پس از خشک شدن به راحتی بتوانید آن را از نایلون سوا کنید.
در صورتی که سینی بزرگ برای خشک کردن لواشک ندارید، میتوانید از این روش استفاده کنید:
- یک سفره یا پارچه را روی زمین یا سطح صافی قرار داده، سپس نایلون را روی آن پهن کنید.
- مواد لواشک را روی نایلون ریخته و به طور یکنواخت پخش کنید. حتماً مطمئن شوید که سطح نایلون در مسیر عبور نیست و هیچ مواد دیگری در آن قرار ندارد. همچنین، اگر مایلید، میتوانید یک توری نیز روی مواد لواشک قرار دهید تا در طول خشک شدن به هوا دسترسی داشته باشد.
- اگر در محیطی محدود مثل آپارتمان هستید، میتوانید از پنکه برای سریعتر خشک شدن لواشک استفاده کنید. این کار باعث میشود هوا به طور مستقیم به مواد لواشک برخورد کرده و فرآیند خشک شدن سرعت بگیرد.
- هنگام ریختن مایه لواشک، به ضخامت مناسب آن توجه کنید. مایه نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک باشد. ضخامت انتخابی شما باعث میشود لواشک به طور مناسب و با کیفیت خشک شود و مانند پلاستیک رفتار نکند.
اگر لواشک را در آفتاب خشک میکنید
هنگامی که لواشک را در محیط آفتابی برای خشک شدن قرار میدهید، میتوانید از توری استفاده کنید تا از نشستن گرد و خاک بر روی لواشکها جلوگیری کنید. اگر گرد و خاک بر روی لواشکها نشسته باشد، پس از اتمام فرآیند خشک شدن، میتوانید اقدام به تمیز کردن آنها کنید. برای انجام این کار، میتوانید از دو روش زیر استفاده کنید:
- پس از خشک شدن لواشکها در محیط آفتابی، آنها را بردارید و با دقت روی طناب یا صفحه سیمی پهن کنید. این کار باعث میشود لواشکها به طور یکنواخت تر خشک شوند و همچنین فرصتی برای هوا خوری داشته باشند.
- با دستمال خیس، لواشکها را به دقت تمیز کنید تا باعث از بین بردن گرد و خاک و همچنین تمیز کردن سطح لواشکها شود.
روش سریع خشک شدن لواشک با فر
برای زودتر خشک شدن لواشک، میتوانید لواشک را داخل فر قرار داده به روش زیر عمل کنید:
- فر را در دمای پایینترین درجه حرارت (معمولاً حدود ۵۰-۶۰ درجه سلسیوس) گرم کنید. این دما باید به اندازهای باشد که لواشک به آرامی خشک شود.
- لواشک را روی سینی یا تختهای غیر چسبنده قرار دهید. مطمئن شوید که مایه لواشک میوای شما به طور یکنواخت و یکدست روی سطح قرار گرفته باشند.
- سینی حاوی لواشکها را درون فر قرار داده و مرتب به آن ها سر بزنید.
- در طول فرآیند خشک شدن، اگر لازم بود سینی را از فر خارج کنید و لواشکها را در صورت نیاز یکدست کنید.
- بررسی کنید که لواشکها به طور کامل خشک شدهاند یا خیر. این باید به نحوی باشد که لواشکها بدون چسبیدگی به دست برداشت شوند و سطح آنها یکنواخت خشک باشد.
نگهداری
لواشکهای خانگی فاقد مواد نگهدارنده صنعتی هستند. بنابراین عمر نگهداری آنها در دمای محیط کوتاهتر است. لواشک باید در ظرف دردار یا کیسه نایلونی در یخچال یا فریزر نگهداری شود تا در طول سال، لذت خوردن میوههای تابستانی را تجربه کنید.
نظرات