گوشت مرغ برای هیچ شخصی، منع مصرف ندارد و تقریبا به تمامی گروههای سنی توصیه میشود. در هنگام تهیه گوشت مرغ باید به موارد خاصی توجه نمود که قصور از آن میتواند تبعات بهداشتی بدی را به همراه داشته باشد در این بخش به شما میگوییم چگونه یک مرغ سالم انتخاب کنید و مدت نگهداری مرغ در یخچال چقدر است.
راهنمای خرید مرغ سالم
اگر در زمان خرید مرغ از خودتان میپرسید که «از کجا بفهمیم مرغ خراب شده؟» باید جواب شما را با ذکر این نکته بدهیم که تشخیص سلامت و تازگی مرغ بسیار آسان است. رنگ مرغ سالم روشن است و کوچکترین تغییر رنگی نشانهی ناسالم بودن آن است. پس به راحتی میتوانید با یک نگاه کردن تازگی آن را تشخیص دهید. البته نکات دیگری هم وجود دارند که با توجه به آنها میتوانید یک مرغ تازه و سالم بخرید. با بررسی و کنترل نکاتی که در این بخش میخوانید میتوانید مطمئن باشید که با علائم مرغ خراب آشنا هستید و میتوانید تازهترین و سالمترین مرغ را از فروشگاه بخرید.برای اینکه بتوانید یک مرغ سالم و غیر فاسد تهیه کنید نکات زیر را رعایت نمایید:
مرغ ذبح شده بخرید
به قسمت برش گردن مرغ دقت کنید، اگر ملتهب و برجسته نیست یعنی مرغ قبل از ذبح شدن مرده بوده است. پس بهتر است آن را نخرید چون از سلامت کامل آن اطلاعی ندارید.
به تاریخ تولید آن توجه کنید
هنگام خرید مرغ، به تاریخ تولید آن دقت کنید. اگر بیش از ۷۲ ساعت از تولید مرغ گذشته باشد، آن را نخرید زیرا مرغ دیگر طبیعی یا ارگانیک نیست. مرغ خام و یا پخته شده بهتر است تا قبل از تاریخ انقضاء مصرف شود.
تغییر رنگ
تغییر رنگ مرغ نشانهی خراب و کهنه بودن آن است. تغییر رنگ به سبز نشانهی رشد میکروبها در بافت مرغ است. پس اگر حتی یک نقطهی سبز هم در مرغ میبینید از خرید آن خودداری کنید.
مرغ محلی را از آشنای مزرعه دار بخرید
تمام مرغهایی که ما مصرف میکنیم با هورمونها و داروهای مختلف پرورش پیدا کرده اند که بخش زیادی از این مواد در پوست و کبد یا همان جگر مرغ ذخیره میشوند. پس بهتر است اگر امکان خرید مرغ ارگانیک دارید، از فرد قابل اعتمادی این مرغ را تهیه کنید.
وضعیت سطح بافت
اگر سطح بافت مرغ لزج و چسبنده است نباید آن را بخرید. مرغ تازه به هیچ وجه به دست نمیچسبد و مایعات لزج روی آن وجود ندارد. پس اگر با دست زدن به روی مرغ مایعات لزج به دست شما چسبید باید بدانید که آن مرغ فاسد است.
وضعیت بستهبندی
اگر در بستهی مرغ مایعات اضافی جمع شده است از خرید آن خودداری کنید. این مایعات یا به دلیل آبی است که قبل از بستهبندی به بافت مرغ وارد شده یا به دلیل شروع فرآیند فساد مرغ است.
مرغهایی که بو میدهند را نخرید
هنگام خرید مرغ را بو کنید و از خرید مرغهایی که بوی اسیدی شبیه آمونیاک میدهد، خودداری کنید.
پوست مرغ نباید پارگی داشته باشد
پوست مرغ باید به طور یکنواخت روی گوشت کشیده شده باشد و پارگی یا علائم غیر معمول نداشته باشد. رنگ پوست مرغ باید یکنواخت و روشن باشد و زیر پوست آن نباید اثر خونریزی دیده شود.
با خون مردگی مرغ چه کنیم؟
در برخی قسمتهای مرغ، خون مردگی دیده میشود که بر اثر وارد آمدن ضربه فیزیکی به مرغ ایجاد شده است یا نوعی آلودگی است که تنها در یک بخش از گوشت مرغ بروز کرده است. اگر در قسمتی از مرغ خون مردگی مشاهده نمودید، آن قسمت را ببرید و دور بیندازید و بدانید خون مردگی قابل خوردن نیست، پس تنها به شستن خون مردگی اکتفا نکنید.
مدت نگهداری مرغ در یخچال
در پاسخ به سوالی که از نمناک داشتید باید بگوییم مرغ خام میتواند در یخچال حدود ۱ – ۲ روز سالم بماند و مرغ پخته شده میتواند در یخچال حدود ۳ – ۴ روز بماند.
ذخیره مرغ در یخچال سبب کاهش رشد باکتریها میشود زیرا باکتریها در دماهای کمتر از ۴۰ درجه فارنهایت (۴ درجه سانتیگراد) آهستهتر رشد میکنند. برای اینکه مرغ خام را به مدت طولانی تری نگهداری نمایید، بهتر است آن را در فریزر خود ذخیره کنید.
قطعات مرغ خام را تا ۹ ماه میتوان در فریزر نگهداری نمود اما مرغ پخته شده را میتوان در فریزر برای ۲-۶ ماه ذخیره کرد.
برای این که سرمای فریزر روی مرغ اثر نگذارد، آن را سفت و محکم در پوششهای مخصوص فریزر یا فویل بپوشانید و یا در ظرفهای فریزری که هوا در آن نفوذ نمی کند، بگذارید.
خطرات خوردن مرغ خراب شده
خوردن مرغ خراب شده میتواند ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش میدهد. باکتریها مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و… باعث ایجاد مسمومیت میشوند. وقتی شما مرغ تازه را کاملاً میپزید این باکتریها از بین میروند اما باید از پختن و خوردن مرغ خراب شده اجتناب کنید.
گرم کردن و یا پختن میتواند باکتریهای سطحی را از بین ببرد اما با پختن برخی از سموم تولید شده توسط باکتری از بین نمی رود که این سموم میتواند مسمومیت غذایی ایجاد کند.
علائم مسمومیت غذایی عبارتند از:تب بالا (بیش از ۱۰۱.۵ درجه فارنهایت یا ۳۸.۶ درجه سانتیگراد)، لرز، تهوع، استفراغ، اسهال، مدفوع خونی و کم آبی بدن.
حتی گاهی مسمومیت شدید مواد غذایی میتواند منجر به مرگ نیز شود. اگر مرغی تهیه کرده اید که شک دارید سالم است یا خیر، آن را کنار بگذارید و نخورید.
می توان پوست مرغ را مصرف نمود؟
اگر از ارگانیک بودن مرغ مطمئنید، میتوانید بدون کندن پوست مرغ آن را مصرف کنید اما اگر از ارگانیک بودن مرغ مطمئن نیستید، پوست را جدا کنید و دور بیندازید زیرا در پوست مرغ آلودگی و چربیهای زیادی وجود دارد که میتواند محل تجمع آلودگی هم باشد.
نظرات