چاپ کد خبر: 136709
20 اسفند 1402

نکات مهم و کاربردی برای نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز شب عید

همه ما برای نگهداری و مراقبت از ماهی قرمز شب عید به‌مدت طولانی باید با یک سری اصول و نکات آشنا باشیم.داشتن یک ماهی قرمز سالم برای مدت طولانی شاید جالب باشد.در ادامه این مطلب به شما تمام نکات نگهداری از این موجودات بامزه را می گوییم.

نگهداری ماهی قرمز

ماهی قرمز Goldfish (نام علمی: Carassius auratus auratus)، که به نام‌های ماهی طلایی، ماهی گلی، ماهی حوض نیز خوانده می‌شود، گونه‌ای ماهی از سردهٔ کپورچه‌ها است.این ماهی همه‌چیزخوار است. زیستگاه اصلی آن معمولاً در سیبری و جنوب شرقی آسیا است. اهلی‌سازی آن نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت.

برای نگهداری ماهی قرمز کمترین تعداد ماهی با کوچکترین سایز ممکن را انتخاب کنید

تعداد ماهی بیشتر با سایز بزرگتر به معنای فضای بیشتری است که برای نگهداری ماهی قرمز مورد نیاز است. هنگام خرید، یک ماهی قرمز چابک با رنگ روشن تر انتخاب مناسب تری خواهد بود.

ظرف مناسب نگهداری ماهی قرمز

اولین موضوعی که می تواند به عنوان یک عامل مهم در عمر بیشتر ماهی موثر باشد، محل زندگی آن است. ظروفی که در آنها ماهی فروخته می شود، اغلب کوچک است و نباید اشتباه کرد و ماهی ها را در همان ظروف کوچک نگاه داشت. ماهی ها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب می شود. هر چه سطح مقطع بالای تنگ کوچک تر باشد، اکسیژن کمتری می تواند وارد آب شود. پس سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک برای نگهداری ماهی ها استفاده نکنید.

برای نگهداری ماهی قرمز تنگ ماهی را حداقل هر ۲ هفته یکبار تمیز کنید

هنگام تعویض آب، هر دو هفته یکبار، سنگریزه ها و سطح داخلی تنگ ماهی را بدون استفاده از مواد شوینده شیمیایی بشویید.در صورتی که آب پیش از دو هفته کدر و کثیف شده است بهتر است با توجه به تعداد ماهی ها ومیزان کثیفی ظرف هر هفته یا حتی دو بار در هفته تمیز شود.استفاده از ابعاد استاندارد و تجهیزات مناسب آکواریوم نگهداری از ماهی قرمز را به منظور تعویض مرتب آب و تمیز کردن ظرف، بسیار ساده تر خواهد کرد.

برای نگهداری ماهی قرمز یک روز در میان و تنها برای یک بار به ماهی قرمز غذا دهید

پر خوری بیش از کمبود مواد غذایی منجر به مرگ ماهی قرمز می شود. غذای مخصوص ماهی قرمز را در دو نوع گیاهی و حیوانی خریداری کنید.

شرایط آب مناسب نگهداری ماهی قرمز 

آبی که برای زندگی ماهیان انتخاب می کنیم باید دارای شرایط مناسب باشد. برای اطمینان از خارج شدن کامل موادی مانند کلر باید قبل از عوض کردن آب ماهی ها، آب را به مدت یک شبانه روز در ظرف دهان گشاد نگهداری و سپس مورد استفاده قرارداد. هرگز نباید اجازه داد که ظرف ماهی ها کثیف شود این کار می تواند باعث بیماری، کوتاهی عمر و درنهایت مرگ آنها شود.

نحوه تعویض آب ماهی قرمز 

برای تعویض آب نباید آن را یکدفعه عوض کرد. با آرامش کامل نیمی از آب ظرف را خارج کرده و سپس کم کم آب برداشته شده را با آبی که از روز قبل نگه داشته ایم جایگزین می کنیم. در طول هفته باید ۱ یا ۲ بار آب ظرف ماهی ها را به این صورت تعویض نمود. در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مقدار آب مورد نیاز هرقطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک لیترمنظور شود، و از شن و ماسه‌های رنگی و نیز برای تزئین آکواریوم و تنگ‌های ماهی استفاده نکنید.

نگهداری ماهی قرمز

برای طول عمر ماهی قرمز مقداری سنگریزه تمیز کف تنگ ماهی بریزید

سنگریزه ها علاوه بر زیبایی به خنثی سازی آمونیاک ایجاد شده در آب کمک می کند. پیش از استفاده سنگریزه ها را کاملا زیر شیر آب بشووید.با خرید یک مکنده ارزان قیمت (محل فروش لوازم آکواریوم) پسماند های ایجاد شده را هر ۳ روز یکبار از لابلای سنگریزه ها بیرون بکشید.

دمای محیط برای نگهداری ماهی قرمز

بهترین دما برای زندگی این نوع ماهی ها بین ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای محیط هرگز نباید یکباره تغییر کند.

غذای ماهی قرمز چیست؟

ماهی های قرمز کوچک، حیوانات بسیار سخت جانی هستند و هر چیزی را می خورند. لذا به راحتی می توانید در شرایطی که غذای مناسب در دسترس ندارید از خرده های نان، شیرینی و … به مقدار کم به عنوان غذا به آنها بدهید. اما اگر در نگهداری آنها مبتدی هستید به شما پیشنهاد می شود از غذاهای آماده آنها که ارزان قیمت هم می باشد تهیه کنید. فقط مطمئن باشید که غذایی را که می خرید مربوط به Goldfish می باشد. ماهی های نیز مانند انسان به پروتئین، ویتامین و … برای رشد و زندگی نیاز دارند.

چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم تا بزرگ شود؟

در ارتباط با غذا دادن باید دقت کنید که دادن زیاد غذا به آنها و ماندن آنها در ظرف باعث آلودگی آب شده و برای ماهی ها خطراتی به همراه خواهد داشت. سعی کنید به مقدار بسیار بسیار کم، در سه نوبت غذایی همانند خودتان به آنها غذا دهید و مقدار آن باید به گونه ای باشد که غذای اضافی در آب نماند.

نگهداری ماهی قرمز

نکات بهداشتی:

  • افراد حساس و دارای سوابق آلرژی به هنگام تماس با ماهی از دستکش استفاده کنند.
  • همه افرادی که با ماهی یا آب تنگ تماس دارند باید بلافاصله دست های خود را با آب و صابون به دقت بشویند.
  • از دست زدن کودکان به ماهیان جلوگیری نموده و آموزش بهداشت فردی به آنها در خصوص عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریم ارائه شود. درصورت بروز هرنوع علائم و ناراحتی های پوستی به پزشک مراجعه شود.
  • از رها کردن ماهیان زینتی خود در رودخانه ها، تالاب ها و آب های آزاد جدا خودداری کنید.
  • در صورت بروز هر گونه علایم بیماری یا ناراحتی در ماهی‌ها، ماهی بیمار بلافاصله برای جلوگیری از سرایت بیماری جدا از سایر ماهی‌ها نگهداری شود. نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در یک لیتر آب که یک قاشق نمک هم به آن اضافه شده است، برای برخی از بیماری‌ها می تواند مفید واقع شود.

چکار کنیم ماهی قرمز نمیرد:

به جای نگهداری ماهی در تنگ‌های کوچک و نامناسب لازم است ماهی در ظروف شیشه‌ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ‌های شیشه‌ای مناسبِ بزرگ نگهداری شود تا علاوه بر احساس آزادی و راحتی، از اکسیژن بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهی‌ها فراهم شود.
از قراردادن آکواریوم‌ها و تنگ‌های ماهی درجلوی نورمستقیم آفتاب، کنار شومینه‌ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید.
برای حمل و نقل ماهیان زینتی در بسته بندی های کوچک ( کیسه های پلاستیکی بدین منظور مناسبند) باید دو برابر میزان آب، فضای خالی از هوا وجود داشته باشد. ماهی نباید بیشتر از ۲ ساعت در این شرایط بماند.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار