این گزارش تصویری سفری است به جهان ایرانی و همسایگانش در پیش از تاریخ. هنوز خط اختراع نشده. حدود ۶ هزار سال پیش. بشر دارد راه تکامل را طی میکند؛ آن هم در اینجا؛ سرزمینی بین خاورمیانه در غرب، شبهقاره هندوستان در شرق و استپهای روسیه و بخشهای جنوبی آسیای مرکزی در شمال و آبهای خلیجفارس در جنوب. در آن زمان هنوز راههای دریایی کشف نشده بودند و جغرافیای این سرزمین، موقعیت آن را در جهان باستان منحصربهفرد میکرد.
این دوران؛ یکی از بزنگاههای تاریخ است. زمانی که ایران را به عنوان مرکز تمدنها میشناسند. اما سوال این است؛ مردم این سرزمین چه راه درازی را طی کردند تا به اینجا برسند؟ آنها نه تنها رویاهای خودشان، رویاهای مردم جهان را محقق کردند. انقلاب کشاورزی و نوسنگی را از پس هزارهها به اوج رساندند و پا به انقلاب جدیدی گذاشتند.
ایران وارد دومین انقلاب جهانی میشود. باستانشناسان تا امروز محوطههای باستانی اندکی از این سرزمین را کاوش کردند. هنوز اسرار بسیاری در میان لایههای خاک مدفون مانده است اما سیدمنصور سیدسجادی با همین دادهها در کتاب جهان ایرانی از گامبهگام راهی که ما تا رسیدن به این انقلاب طی کردیم را میگوید.
دولتشهرهای کهن در مستطیل فرضی جهان ایرانی یکی یکی جان گرفتند؛ دیگر روشهای زندگی داشت به شهرهای امروزی نزدیک نزدیکتر میشد، اما هنوز با وقایع ترسناکی چون زلزله، سیل و رعدوبرق و … روبهرو بودیم. اتفاقاتی که از آنها سر در نمیآوردیم و با این مکافاتهای بزرگ باید دستوپنجه هم نرم میکردیم.
ایرانیها حلقههای زیست جمعی را یکی به یکی به هم پیوند دادند تا به مدل و الگوی جهانیگری برسند. راز آنچه که همواره به آن افتخار میکنیم بیپایه و اساس نیست. در پس این هزارهها شکل گرفته است؛ بنیانهای فرهنگ ایرانی. این ما بودیم که این دولتشهرهای ابتدایی را به امپراتوریهای بزرگی چون هخامنشیان تبدیل کردیم.
امروز بسیاری از این دولت- شهرها ویران شدند و امپراتوریها از هم پاشیدند اما نیولی ایرانشناس شهیر ایتالیایی معتقد است: این سرزمین از زمانهای بسیار دور، از ایجاد سازماندهیهای بزرگ دولتی در خاورمیانه باستان و مصر گرفته تا جنبشها و حرکتهای بزرگ هلنیستی، سرزمینهای جهان را به یکدیگر پیوند داده و نقش مهم آن در جهان فراموش نشدنی است. ایران تا به امروز ثابت کرده با وجود همه دشواریها، جنگها، بیماریها و خشکسالیها و .. ریشههایش را از دست نداده و چون ققنوس هر بار از خاکستر خود برخاسته است.”عصر ایران”
همه نوشته ها سعی دارند باب میلشان نظر بدهند من کاری ندارم
زمان حال و آینده محم است
پول ملی ما
اقتصاد ما
فاصله بین ثروتمندان و فقرا
وضعیت کار
جایگاه سیاسی کشور درجهان
روابط بین لمللی
بر فرض مثال ی زمانی امپراطور بودیم که چی الان باید به چی افتخار کنیم
برو یکم تاریخ بخون ببین زمان هخامنشیان ۴۴/۵ درصد جمعیت جهانی که ۱۲۰ میلیون نفر بود رو داشت یعنی حکمرانی بر نصف دنیا هر وقت یک حکومتی به دلخواه شما آقای بهلول همچین کاری کرد بعد بیا حرف بزن در ضمن اشکانیان هم چند صد سال با روم جنگید و همچنین ساسانیان و هیچ کدوم یک وجب خاک هم ندادن و حتی خاک هم گرفتن و صفویه هم در برابر عثمانی جدا شدن خاک از دوره ی قاجار اصلش بود دوره ی پهلوی هم سازمان ملل فقط بحرین رو جدا کرد اما برید مطالعه کنید بخش های مختلفی هم هست که او دو پادشاه از بقیه ی کشور ها گرفت یکیش در مورد اروند رود هست
……………….
یه چیز دیگه یکم تاریخ بخونه آقا بهلول ببین غیر از دوره ی قاجار که خاک داده یه بحرین که از ایران بین الملل جدا کرد………………
آقا ی بهلول دری وری نگو اشکانیان چند صد سال با روم جنگیدن اونها هم یه وجب خاک ندادن بعضی جاها خاک هم گرفتن
اول ایران بعد فارس
ازبکستان ترکمنستان افغانستان جز مناطق همیشگی امپراطوری های بیشتر ایران بوده ولی انگل.یس روباه و غرب و روسیه جدا کردن ، همین چشم بربری ها ایرانی اصیل بودن . و امیدوارم روزی دوباره سرزمین های شمال شرقی ضمیمه ایران بشه
اگر تاریخ رو نخوندید لطفا کسی نظر چرت ندهد همین حقوق بشر که دنیا از آن تبعیت میکند و قبولش دارند را مدیون ایران باستان هستیم
گذشته در گذشته بود،وتموم. الان چی هستیم
ایران قدرتمند بود اما تا زمان ورودچنگجویان… به ایران از آن زمان تا به امروز همه مردم ایران تحت حکومت …. بود
اگر وجود داشتن از خاک ایران محافظت میکردن همگی فاسد و بی خاصیت بودن.ایران به این بزرگی رو چند کشور کردن.
هشت سال تمام دنیا رو سر ایران خراب شد نتونستن یه وجب خاک ایران رو غصب کنن به برکت داشتن رهبری کبیر و جانفشانی شهدا.
امپراطوری جمهوری اسلامی تا بیخ گوش صهیونیستها رفته.
این علم پا برجاست.
اصالت خریدنی نیست