هر آنچه که باید درباره نگهداری گل اشرفی بدانید

افرادی عاشق پرورش گل و گیاه هستند داشتن اطلاعات کافی درمورد نگهداری و چگونه پرورش دادن آنها حتما بکارشان می آید و عمر گیاهان آنان را افزایش می دهد. در این مقاله به معرفی گل اشرفی پرداخته‌ایم، نحوه نگهداری و پرورش آن را شرح داده ایم.تا انتها همراه ما باشید. گیاه‌شناسی گل اشرفی گل اشرفی که […]

افرادی عاشق پرورش گل و گیاه هستند داشتن اطلاعات کافی درمورد نگهداری و چگونه پرورش دادن آنها حتما بکارشان می آید و عمر گیاهان آنان را افزایش می دهد. در این مقاله به معرفی گل اشرفی پرداخته‌ایم، نحوه نگهداری و پرورش آن را شرح داده ایم.تا انتها همراه ما باشید.

نگهداری گل اشرفی

گیاه‌شناسی گل اشرفی
گل اشرفی که به نام‌های اشرفی پرپر، شاه اشرفی و کورئوپسیس نیز شناخته می‌شود، بیشتر در فضای سبز و حاشیه باغ و باغچه‌ها کاشته می‌شود. گل‌های این گیاه به رنگ زرد، نارنجی روشن، قرمز و صورتی است و سرعت رشد متوسطی دارد. گونه‌های این گیاه یکساله تا چند ساله هستند و از اوایل خرداد تا شروع یخبندان به گل می‌روند. ساقه‌های گیاه نازک، برگ‌ها سبز و باریک و گل‌های مینایی شکل و زرد درخشان آن روی دمگل طویلی قرار داشته و مناسب گل شاخه بریده نیز هست. شاخه‌های بریده این گیاه را یک هفته تا ۱۰ روز در گلدان می‌توان نگهداری کرد.

نحوه پرورش گل اشرفی در گلدان و شرایط نگهداری

 نور:

گیاه و گل اشرفی می‌تواند، شرایط نیمه سایه را نیز تحمل کند، اما بهترین فضا برای رشد آن در محیط‌های نورانی است. البته آفتاب مداوم نیز گیاه را دچار آسیب نمی‌کند ولی نباید میزان آن در روزهای گرم مانند تابستان، زیاد باشد چرا که در اینصورت به گیاه آسیب خواهد زد. در این شرایط بهتر است آن را در سایه قرار دهید. البته اشرفی سرمای زیاد را هم دوست ندارد و در این شرایط احتمالا به زودی از بین خواهد رفت.

خاک: 

خاک سبک حاصلخیز (خاک رسی شنی) همراه با کود آلی و هوموس در ترکیب با ماسه و سنگریزه بهترین بستر کاشت برای پرورش گل اشرفی است. همچنین ترکیبی از خاک باغچه، خاکبرگ و کود آلی نیز برای کاشت گیاه مناسب است.

آبیاری:

نیاز آبی این گیاه متوسط است و به آبیاری منظم و مستمر نیاز دارد. در محیط آپارتمان دوبار آبیاری در هفته برای گیاه کافی است. به طورکلی برای تشخیص زمان آبیاری گیاه، می‌توانید هنگامی که دو سانتیمتری سطح خاک خشک شده است، آن را را آبیاری کنید. زیرا خیس بودن خاک و رطوبت بیش از حد، سبب توسعه بیماری‌های قارچی و پوسیدگی ریشه می‌شود.

دما: 

این گیاه در برابر دمای زیاد و گرمای محیط مقاوم است، ولی در تابستان لازم است آن را در سایه نگهداری کنید.

کوددهی:

کوددهی نیز بهتر است در فصل بهار انجام شده و معمولا با عمق ۵ سانتیمتر باشد. این کود را باید با خاک بستر ترکیب کنید و گیاه را در داخل آن بکارید. پس از بهار دیگر نیازی به کوددهی در زمان رشد نخواهید داشت. کود زیاد باعث آسیب رسیدن به گیاه خواهد شد.

آفات و بیماری:

گل اشرفی گیاهی مقاوم است و تاکنون آفات و بیماری خاصی برای این گونه گزارش نشده است.

نگهداری گل اشرفی

نحوه تکثیر گل اشرفی
شاه اشرفی به دو روش کاشت بذر و تقسیم بوته تکثیر می‌شود. مراحل تکثیر این گیاه به شرح زیر است:
۱) کاشت بذر
ساده‌ترین و مهمترین شیوه تکثیر این گل در گلدان، کاشت بذر گیاه است. بذر گیاه خیلی زود جوانه زده و در مدت کوتاهی به گل می‌رود.

۱- بذر گیاه را از مراکز فروش گل و گیاه تهیه کنید و آن را در گلدانی حاوی بستر کاشت مناسب در عمق ۱۵ سانتیمتری بکارید.

۲- گلدان را کاملا آبیاری کرده و در مکانی گرم، مرطوب و در برابر نور خورشید قرار دهید. توجه داشته باشید تا هنگام جوانه زدن و استقرار کامل گیاه بهتر است همواره سطح بستر کاشت مرطوب و نه خیس باشد، ولی بعد از آن از میزان آبیاری کم کنید.

۳- بعد از گذشت ۴ تا ۶ هفته جوانه‌های گیاه مشاهده خواهند شد.

۲) تقسیم بوته
گیاه اشرفی را به روش تقسیم بوته نیز می‌توان تکثیر کرد. به ویژه اگر گل شما به تدریج ضعیف شده و بیش از سه سال است که آن را دارید، بهترین راه تقسیم بوته‌های گیاه و کاشت آن‌ها در گلدانی جدید است.
۱- برای خارج کردن گل از گلدان میتوانید از بیلچه کمک بگیرید یا با زدن ضربه به کف وکناره‌های گلدان آن را از دیواره گلدان جدا کنید به طوریکه کمترین آسیب به ریشه‌های گیاه برسد.
۲- خاک چسبیده به اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و در این مرحله نیز مواظب باشید به ریشه‌ها آسیبی نرسانید.
۳- گیاه را بر اساس اندازه و تعداد برگ‌ها به دو تا سه بوته تقسیم کنید و هر بوته را در گلدانی دیگر به صورت جداگانه بکارید.
۴- به مدت چند هفته و تا هنگامی که گیاهان جدید در گلدان مستقر شوند و به شرایط عادت کنند، به طور منظم گل را آبیاری کنید.

 

 سوالات پر تکرار در مورد گیاه اشرفی

گل اشرفی نماد چیست؟
نماد خاصی در مورد این گیاه عنوان نشده است.

گل اشرفی معنی چه چیزی را می‌دهد؟
در میان معانی اعلام شده برای گل اشرافی می‌توانیم به گل همیشه بهار اشاره کنیم.

روش های تکثیر گل اشرافی چیست؟
روش های تکثیر این گیاه از طریق تقسیم بوته و کاشت بذر است.

سخن پایانی
انتخاب کاشت و پرورش گل اشرفی در گلدان و در محیط آپارتمان یا محل کار همان گلی است که شما می‌خواهید، گلی با گلبرگ‌های درشت و زیبا، جان سخت، مقاوم به خشکی با رشد سریع که بدون دردسر شما را علاقه‌مند به باغبانی و نگهداری از گیاهان می‌کند.

 

مطالب مرتبط

نظرات