هزینه عقد محضری بر عهده داماد است یا عروس؟

هنگامی که طرفین عقد ازدواج، اعم از ازدواج دائم یا ازدواج موقت، قصد ثبت آن را داشته باشند، باید با داشتن مدارک مورد نظر قانون‌گذار، به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق یا همان محضر، مراجعه نموده و با پرداخت هزینه عقد محضری، اقدام به ثبت آن نمایند. بدون پرداخت هزینه عقد محضری توسط مسئول پرداخت […]

هنگامی که طرفین عقد ازدواج، اعم از ازدواج دائم یا ازدواج موقت، قصد ثبت آن را داشته باشند، باید با داشتن مدارک مورد نظر قانون‌گذار، به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق یا همان محضر، مراجعه نموده و با پرداخت هزینه عقد محضری، اقدام به ثبت آن نمایند.

ازدواج

بدون پرداخت هزینه عقد محضری توسط مسئول پرداخت آن ثبت عقد دائم و موقت ممکن نخواهد بود. از این رو در این مطلب از مجله دلتا قصد داریم بگوییم که مسئول پرداخت هزینه عقد محضری در سال ۱۴۰۱، چه کسی است؟

هزینه عقد محضری با کیست؟

عقد دائم و عقد موقت ازدواج از جمله عقود پیش‌بینی شده در قانون مدنی هستند که به آن‌ها، عقود تشریفاتی نیز می‌گویند و سبب ایجاد رابطه زوجیت، میان طرفین عقد می‌گردند. در واقع این امر از جمله آثار حقوقی این عقود است. همچنین، این عقود به قدری اهمیت داشته که در شرع مقدس بسیار بر آن توصیه شده و زنان و مردان را به آن تشویق می‌کند.

پس از عقد نکاح دائم طرفین حقوق و تکالیفی در قبال یکدیگر پیدا کرده و مرد موظف است برخی از هزینه‌ها نظیر هزینه نفقه زن را بپردازد. در واقع این امر تکلیف قانونی وی است. در مقابل زن نیز باید از او تمکین عام و خاص نماید. پرداخت این هزینه، در ازدواج موقت، درصورتی‌که شرط شود نیز وجود خواهد داشت.

اما هزینه صیغه موقت یا عقد دائم صرفا مربوط به بعد ازدواج نبوده و پیش از عقد ازدواج نیز باید هزینه‌هایی پرداخت گردد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها هزینه عقد محضری و ثبت واقعه ازدواج است. سوالی که در این خصوص، مطرح می‌شود، آن است که پرداخت هزینه عقد محضری با کیست؟ یا به عبارتی، چه کسی باید، قیمت محضر برای ازدواج دائم یا موقت را بپردازد؟

در پاسخ این سوال که مسئول پرداخت قیمت محضر برای ازدواج دائم یا موقت کیست؟ باید گفت، قانون‌گذار در این خصوص شخص خاصی را پیش‌بینی و معین نکرده است. برای این موضوع باید به عرف رجوع کرد که عرف، پرداخت این هزینه را بر عهده مرد می‌داند اما طرفین، می‌توانند بر مسئول پرداخت آن توافق کرده یا آن را بالمناصفه یعنی به‌صورت نصف نصف، بپردازند.

نظر 1

مطالب مرتبط

گزارشی عجیب از کاهش ۵۰ درصدی ازدواج در نی‌ریز

خبرهای یواشکی عبدی از ثبت ناخوش احوال

۱۰ ویژگی مردان بالای ۴۰ سال مجرد که خودشان هم نمی دانند

نظرات

  • خدای عادل

    تاریخ : ۷ - شهریور - ۱۴۰۱

    قانون نصف نصف را فقط یک پسر شرور با پدری گداصفت رواج داده که خدا خودش به خدمت هر دوتای آنها درست وحسابی می رسه زن گرفتی باید کور شی تمام مخارجشو بپردازی وگرنه می تونی تغییر جنسیت بدهی و زن شی همین .


  • امیر

    تاریخ : ۱۹ - مرداد - ۱۴۰۱

    عامو. زن کجا بوده تابرسیم هزینه عقد ۰۹۳۰—۶۰۹۰ زنش پیدابشه هزینش میدیم


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۹ - مرداد - ۱۴۰۱

    عالی شد .مهریه که هرچی دولت گفت .هزینه محضر هم عروس بده.جهزیه هم که باید تمام و کمال تا چوب گربه زنی و پرده و لوسار پدر هروس بده .دخترها هم که حتما باید درس بخوانند و شاغل باشن و در خرج خونه ور آینده به همسر کمک کنند به قول اون …که گفت اصلا حقوق رو بدهند دو دستی به شوهر و از ایشون یک تومن یک تومن با خواهش و گدایی بگیرن .هر زنی هم دست کم باید ۵ تا بچه به دنیا بیاره .دیگه از این بهتر چی میخوهید زود زود شوهر کنید تا نگفتن مردها مهریه دارن بدویو بدوید


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۹ - مرداد - ۱۴۰۱

    طبق عرف و شرع کلیه این هزینه‌ها به عهده مرد است. چرا مردم را به شک و تردید دچار میکنید. غ