علمییادداشت

هفت نکته مفید و کاربردی برای خرید اینترنتی کالا

خرید اینترنتی

اگر قصد دارید امنیت را تا آن‌جا که ممکن است در فرایند خرید برقرار کنید، هفت نکته مفید و کاربردی این حوزه را بدانید.

به گزارش اول فارس ، یکی از مشکلاتی که در همین چند سال، از به‌وجود آمدن پدیده‌ خرید اینترنتی وجود دارد، اطلاع نداشتن کاربران از نکته‌های ریزی است که سبب می‌شود خرید بر خط به منبعی برای سودجویان جهت اخاذی از کاربران تبدیل شود.
اگر قصد دارید امنیت را تا آن‌جا که ممکن است در فرایند خرید برقرار کنید، هفت نکته‌ مفید و کاربردی این حوزه را فرا بگیرید.
۱. استفاده از آخرین نسخه‌ مرورگر
شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ مرورگر‌های اینترنتی با انتشار نسخه‌ جدیدی از محصول خود، قابلیت‌های امنیتی بیشتری به آن اضافه می‌کنند تا فضایی امن‌تر نسبت به نسخه‌های قبلی برای کاربر به وجود آید.
این که شما از کدام مرورگر اینترنتی استفاده می‌کنید، بسیار مهم نیست، مهم این است که از آخرین نسخه‌ آن مرورگر استفاده کنید. البته در بین مرورگر‌های مختلف می‌توان گفت Mozilla Firefox و Goole Chrome بالاترین میزان امنیت برای کاربران را فراهم می‌کنند.
۲. خرید از سایت‌های شناخته‌شده
سایت‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تلفن همراه خود شارژ خریداری کنید، اما تنها تعداد محدودی از آن‌ها از سوی اپراتور‌های تلفن همراه تأیید شده‌اند. همین مورد در حوزه‌های مختلف نیز وجود دارد، پس بهتر است که به آن توجه کرد.
۳. اطلاع از وضعیت امنیت سایت
یکی از پروتکل‌هایی که از آن جهت تبادل اطلاعات به صورت رمزنگاری شده استفاده می‌شود HTTPS نام دارد. فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده از این پروتکل، فرایند خرید را در فضایی امن پیاده‌سازی می‌کنند.
پس اگر برای خرید آنلاین (بر خط) خود به سایتی مراجعه کردید و در نشانی آن خبری از این پروتکل نبود، بلافاصله از خرید خود منصرف شوید. معمولا همه بانک‌های کشور در صفحه‌ پرداخت خود نکاتی را جهت بررسی این وضعیت به کاربر گوشزد کرده‌اند.
رمزدوم کارت، CVV۲ و تاریخ انقضای کارت‌های بانکی خود را در هیچ سایتی ذخیره نکنید.
۴. استفاده از کارت‌های اعتباری
در کشور ما بیشتر بانک‌ها کارت‌های خرید نقدی (debit) ارائه می‌دهند و تعداد محدودی نیز کارت‌های خرید اعتباری (credit) تفاوت این دو کارت در نحوه‌ پرداخت است، به این معنی که در کارت‌های نقدی تا زمانی که پول در حساب نباشد امکان خرید وجود ندارد، اما درباره کارت‌های اعتباری این مورد صادق نیست.
پس اگر کارت اعتباری و نقدی دارید، توصیه می‌شود از کارت اعتباری جهت خرید آنلاین استفاده کنید.
۵. حفاظت از اطلاعات شخصی
اطلاعاتی از جمله رمز دوم کارت، CVV۲ و تاریخ انقضا را نباید در هیچ سایتی ذخیره کنید. حتی اگر در حال وارد کردن این اطلاعات در سایت بانک خود هستید و مرورگر از شما درخواست می‌کند که این اطلاعات را در حافظه‌ خود ذخیره سازد، بهتر این است که شما این کار را نکنید، چرا که به مرور زمان نگهداری این اطلاعات در مرورگر دردسرساز خواهد شد.
۶. گذرواژه امن
هنوز از ۱۲۳۴ یا کلمه‌ password استفاده می‌کنید؟ درست است که به یاد داشتن چنین ترکیب‌های ساده‌ای برای کاربر ساده است، اما به یاد داشته باشید که حدس زدن این موارد برای هکر یا فرد ناشناسی که قصد دارد اطلاعات شما را به سرقت ببرد، بسیار آسان است. پس بهتر است از گذرواژه‌های ترکیبی با طول حداقل ۸ که از حروف کوچک، بزرگ، نماد‌ها و اعداد تشکیل شده‌اند، استفاده کنید.
۷. بررسی حساب بانکی
بهتر است پس از انجام خرید آنلاین، حساب بانکی خود را بررسی کنید تا از میزان مبلغ پرداختی اطمینان حاصل شود. این مورد آخر نسبت به قبلی‌ها خیلی به امنیت ربط ندارد، اما رعایت کردن آن باعث می‌شود که کاربر از تکمیل فرایند خرید اطمینان پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا