نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری؛ معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضائیه و بیژن قاسمزاده؛ بازپرس سابق دادسرای رسانه، امروز بهریاست قاضی بابایی در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد.
طبری، پرنفوذترین چهره سابق قضائی در ۲۰ سال اخیر
«علیاکبر طبریپور» معاون پیشین امور اجرایی و فنی مهندسی حوزه ریاست رئیس سابق قوهقضاییه بود. طبری در ۲۰ سال گذشته، صاحب مناصب مختلفی در حوزههای مالی و رفاهی قوهقضاییه بوده است. او در دوره ریاست آیتالله سید محمود هاشمیشاهرودی، مدیر امور مالی و مدیر امور خدماتی و رفاهی بوده است و در دوره آیتالله صادق آملیلاریجانی با حضور در دفتر رئیس قوهقضاییه، ابتدا مدیرکل امور اجرایی و سپس معاونت اجرایی حوزه ریاست شده است. سیدابراهیم رئیسی هفت روز پس از اینکه بر مسند ریاست قوه قضاییه نشست، طبری را برکنار کرد.
اکبر طبری، دومین چهره قدرتمند قوه قضائیه در دوران ریاست صادق آملی لاریجانی به شمار میرفت. او معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه بود و چنانکه منابع موثق نقل میکنند، کار ویژۀ او در سالهای حضور در قوه، شناسایی پروندههای کلان جاری در دادگاهها بود و سپس تعامل با اصحاب پرونده و تبانی و جابجایی آراء و فسادهای نجومی نجومی نجومی …!
«تسنیم» تیرماه سال گذشته به نقل از سخنگوی قوهقضائیه، اعمال نقوذ در پروندهها و بعضی روابط ناصواب را از دلایل بازداشت اکبر طبری معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوهقضاییه اعلام کرد.
اولین بار نام طبری در پرونده ابر بدهکار بانکی رسول دانیال زاده که تحت عنوان سلطان فولاد شناخته میشود، شنیده شد. دانیال زاده که بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی دارد از نزدیکان طبری شناخته میشود و البته بیشتر معروفیت او به دلیل برجی است که در کامرانیه ساخته و شنیده شده که اکبر طبری در این برج فوق لاکچری سکونت دارد و او این ملک را به عنوان رشوه از دانیال زاده دریافت کرده است.
این معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه که تا پیش از دستگیری نامی از او مطرح نبود و چندان شناخته شده نبود، فسادهای سازمان یافته بسیاری دارد و در تعدادی از پروندههای فساد اقتصادی نام او به چشم میخورد.
اتاق کار او نزدیک دفتر رئیس قوه بود و در دستگاه قضایی چنان نفوذ داشت که طبق یک قانون نانوشته، حرف او در حکم دستور رئیس قوه قضائیه بود! دیدار با اکبر طبری، آرزوی کسانی بود که پروندهای مهم در دستگاه قضایی داشتند و البته او تنها به پروندههایی که برای خود و اطرافیانش آب و نان آنچنانی داشت ورود میکرد. برای او، حضور در قوه قضائیه، نه فرصتی برای عدالتپروری که زمینهای برای کاسبیهای کلان و حرام بود. نمونهاش، پرونده رسول دانیالزاده، ابربدهکار بانکی است که گفته میشود ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی داشت و بازداشت شده بود ولی ناگهان آزاد شد و با رفع ممنوعالخروجیاش، از کشور گریخت. او سازنده یکی از لاکچریترین برجهای تهران بود و بعدها کاشف به عمل آمد که در جریان پروندهاش، پنتهاوس آن را به طبری رشوه داده بود. (دانیالزاده بعدها به ایران بازگردانده شد و در این پرونده محاکمه شد.)
دریافت ویلای لوکس ۴۲۰ میلیاردی در قبال فرار یک متهم اقتصادی
نماینده دادستان در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات اکبر طبری اعلام کرد:
اکبر طبری در طول حدود ۲۰ سال حضور در قوه قضاییه علیرغم این که رابطه استخدامی نداشته و مامور به خدمت بوده، اقدامات مجرمانه وسیعی را رقم زده است. وی با تشکیل گروه مجرمانه و مراودات ناسالم و تبانی با صاحبان پول و ثروت موجب شد تا دفتر وی به عنوان کانونی جهت مراجعه برخی از متهمان برای حل پرونده خود، تبدیل شود. طبری با اعمال نفوذ در پروندههای بستگان، رجال سیاسی و متهمان کلان اقتصادیبا اعمال نفوذ در مراجع قضایی و دستگاههای اجرایی حداکثر سوء استفاده مالی و اداری را به دست آورده است. همچنین بسیاری از مسئولان بانکی که در این پرونده و اقدامات مجرمانه نقش داشتند با اعمال نفوذ اکبر طبری تبرئه شدند و در حال حاضر، این پرونده در دست رسیدگی قرار دارد. رار مصطفی نیاز آذری در قبال رشوهای است که اکبر طبری از او گرفته است که قریب به ۱۵ هزار متر زمین و ۳ طبقه ویلای لوکس به ارزش ۴۲۰ میلیارد ریال در بابلسر است.
بازپرس صادرکننده حکم فیلتر تلگرام و پروند تتلو پای میز محاکمه
بیژن قاسم زاده، که با دستور فیلترینگ تلگرام مشهور شده بود به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده فساد اکبر طبری معاون سابق قوه قضاییه در دادگاه حضور یافت.
مهمرماه سال گذشته «ایرنا» خبری مبنی بر دستگیری بیژن قاسم زاده بازپرس چند پرونده مشهور از جمله پروندههای امیر تتلو، سوشا مکانی و حمید بقایی و صادرکننده دستور فیلتر تلگرام منتشر کرد که سخنگوی قوه قضاییه آن را تایید کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد بازداشت بیژن قاسمزاده و اینکه آیا بازداشت وی به فیلترینگ تلگرام ارتباط دارد یا خیر، گفته بود: بازداشت قاسمزاده بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه را نباید به ماجرای فیلتر تلگرام ارتباط داد. وی در رابطه با پرونده تعدادی از عناصر بازداشت شده در قوه قضائیه، بازداشت شده است. در واقع، بازداشت بیژن قاسمزاده در ارتباط با پروندههای مفاسد اقتصادیِ درونِ قوه قضائیه و پرونده اکبر طبری صورت گرفت.
بیژن قاسمزاده در سال ۹۴ در یک پرونده پرحاشیه، سوشا مکانی، بازیکن فوتبال، را بازداشت کرد.
سال ۹۵، در یک پرونده جنجالی دیگر، بیژن قاسمزاده، امیر تتلو، خواننده زیرزمینی را بازداشت کرد. تتلو به جرم توهین به قاسمزاده که بازپرس پروندهاش بود، بازداشت شد. مدتی بعد، بیژن قاسمزاده در نامهای به تتلو، «از مهربانی و ایثار و گذشت» گفت و اعلام رضایت کرد. این بازپرس در آن نامه، خطاب به تتلو گفته بود: «هرکه بخراشدت جگر به جفا/ همچو کان کریم زر بخشش؛ چون درختان تو سایهگستر باش/ هرکه سنگت زند، ثمر بخشش»!.
بیژن قاسمزاده، بازپرس پرونده حمید بقایی معاون اجرایی دولت احمدینژاد نیز بود. پرونده حمید در تابستان ۹۶، یکی از پروندههای جنجالی قوه قضائیه بود و در نتیجه این پرونده، او به ۱۵ سال حبس محکوم شد. بقایی در آن زمان، سخنانی را به بیژن قاسمزاده نسبت داده بود که قاسمزاده در مصاحبهای آن سخنان را تکذیب کرد.
نزد افکار عمومی، معروفترین اقدامی که بیژن قاسمزاده به آن دست زده بود، فیلترینگ تلگرام است. او در اردیبهشت سال ۹۷ حکم فیلترینگ تلگرام را صادر کرد.
«مهر» به نقل از نماینده دادستان و در قرائت بخشی از کیفرخواست پرونده اتهامات اکبر طبری نوشت: متهم ردیف یازدهم بیژن قاسم زاده آزاد با قرار وثیقه، به تأثیر نفوذ اشخاص دولتی در پرونده وریا مولانایی و تأثیر دادن نفوذ در پرونده حسین حاجی زاده و نادر شریف زاده به مبلغ ۲۸ میلیارد ریال متهم است.
حالا که طبری و قاسمزاده در قالب پروندههای مبارزه با فاسد در درون قوه قضائیه در پیشگاه قانون محاکمه میشوند، باید دید که چه حکمی برای آنان صادر میشود.
واکنش برخی روزنامهنگاران و چهرههای سیاسی در این رابطه را بخوانید:
هیوا یوسفی (روزنامهنگار)
تاجزاده (معاون وزیر کشور دولت اصلاحات)
سهند ایرانهمر (روزنامهنگار)
امیر سیدین (روزنامهنگار)
امیرحسین ثابتی (فعال سیاسی اصولگرا)
مصطفی فقیه (فعال سیاسی و سردبیر سایت انتخاب)
منبع:برترین ها
نظرات