هوای شیراز ناسالم است
رییس گروه پایش آلودگی هوا و صدا محیط سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هوای شهرهای شیراز با شاخص ۱۰۰ و اراک ۱۰۷ در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار دارند.
شهرام سپهرنیا افزود: هوای شهرهای زابل با شاخص ۱۷، زنجان ۲۰، بیرجند ۲۲، اردبیل ۲۵، گرگان ۲۵، قزوین ۲۶، سنندج ۲۸، ارومیه ۳۲، رشت ۳۵، ایلام ۳۶، شهرکرد ۳۷، کرمانشاه ۳۷، بجنورد ۴۴ و یزد ۵۰ در شرایط پاک قرار دارند.
وی اظهار داشت: همچنین هوای شهرهای بندرعباس با شاخص ۵۲، بوشهر ۵۶، تبریز ۵۸، کرمان ۵۹، خرم آباد ۶۱، مشهد ۶۴، قم ۷۱، اهواز ۷۲، کرج ۷۷، اصفهان ۷۹، تهران ۸۳ و همدان ۸۹ قابل قبول است.
فریبا گودرزی کارشناس سازمان هواشناسی امروز گفته بود که فردا و پس فردا (دوشنبه و سهشنبه) این هفته در بیشتر مناطق کشور جوی آرام خواهیم داشت که در شهرهای پرجمعیت، صنعتی و کلانشهرها افزایش غلظت آلایندهها را به همراه دارد.
ثبت بیش از ۷ هزار سرطان جدید در استان فارس
زهرا خسروی زادگان کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: سالانه ۷ هزار و ۷۰۰ مورد جدید سرطان در استان فارس به ثبت رسیده که از این تعداد ۴ و هزار و ۲۰۰ نفر از آنها آقایان و مابقی خانم هستند.
او ادامه داد: شایعترین سرطان در مردان به ترتیب پروستات، پوست، مثانه، روده بزرگ و خون، و در زنان به ترتیب سرطان سینه، تیروئید، پوست، روده بزرگ و خون است.
زهرا خسروی افزود: بروز استاندارد شدن سرطان در آقایان ۱۸۸ در ۱۰۰ هزار و در خانمها ۱۵۰ در ۱۰۰ هزار است.
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بیشترین سرطان در مردان پروستات و در زنان سرطان سینه است.
خسروی زادگان، سرطانهای شایع بزرگسالان را شامل سرطان سینه، ریه و روده بزرگ عنوان کرد که به ندرت در کودکان یا نوجوانان نیز اتفاق میافتد.
او گفت: با توجه به اینکه بروز سرطان در همه سنین گزارش شده و سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از این بیماری نسبت به پرهیز از مصرف دخانیات، تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم نیز توصیه دارد.
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به تمام افراد جامعه در هر سنین توصیه کرد: با مشاهده تغییر در خالهای پوستی، ابتلای سرطان در اقوام درجه یک، زخمهای بدون بهبودی، اختلال در بلع یا سوء هاضمه طولانی مدت، استفراغ یا سرفههای خونی و اسهال یا یبوستهای طولانی به پزشک مراجعه داشته باشند.
خسروی زادگان ادامه داد: با افزایش سن خطر ابتلا به بیماری سرطان نیز افزایش مییابد، زیرا فرد در صورتی که با عوامل خطر ساز سرطان در مدت طولانی مواجه شود احتماع وقوع این بیماری در فرد دوچندان خواهد شد.