به گزارش اول فارس ، صادق ضیائیان، مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه امشب در شرق گیلان، ارتفاعات مازندران، ارتفاعات البرز مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، سمنان، تهران، مرکزی، همدان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بارش پراکنده رخ میدهد، گفت: امشب بارشها، رگبار، رعدوبرق و وزش باد به جنوب فارس، ارتفاعات کرمان، برخی نقاط هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان میرسد.
وی اظهار کرد: از اواخر روز سهشنبه سامانه بارشی جدید از شمال غرب وارد کشور میشود و به تدریج آذربایجانشرقی، آذربایجان غربی و شمال کردستان را در بر میگیرد.
او توضیح داد: از امشب تا پنجشنبه در نیمه غربی، دامنههای جنوبی البرز، برخی نقاط جنوب، نوار شرقی و شمالشرق و روز جمعه در نوار شرقی و برخی نقاط مرکز، باد و گردوخاک پیشبینی شده است.
همچنین پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در گزارشی اعلام کرد که جدیدترین نقشههای پیشبینی فصلی بارش کشور برای نیمه دوم مهرماه تا نیمه اول اسفند سال ۱۴۰۳ ارائه شده است. این تحلیل نشان میدهد که بارشها در برخی مناطق کشور با کاهش قابل توجهی روبهرو خواهد بود.
براساس این گزارش، بارشها در بازه زمانی نیمه مهر تا نیمه آبان ۱۴۰۳ (اکتبر ۲۰۲۴) در غرب، شمالغرب و دو سوی دامنههای البرز مرکزی و غربی کمتر از نرمال پیشبینی شده است. همچنین برای سایر مناطق، بارش در محدوده نرمال خواهد بود، اما بارش نرمال در بخشهای عمدهای از جنوب و شرق کشور قابل توجه نیست. احتمال وقوع بارشهای فراتر از نرمال در این دوره در اکثر مناطق کشور، جز مناطق محدودی در کوههای زاگرس میانی و شمالشرق کشور، کمتر از ۲۰ درصد خواهد بود.
در ادامه، از نیمه آبان تا نیمه آذر ۱۴۰۳ (نوامبر ۲۰۲۴)، میانگین بارش کشور نیز کاهش مییابد و پیشبینی میشود که این کاهش بارش عمدتاً برای زاگرس میانی و جنوبی باشد. البته برای نوار شمالی و بخشهایی از جنوب شرق و مرکز کشور این کاهش بارش چندان قابل توجه نخواهد بود. احتمال وقوع بارشهای بیش از نرمال در این دوره نیز حدود ۲۰ درصد یا کمتر از آن برآورد شده است.
نیمه آذر تا نیمه دی ۱۴۰۳ (دسامبر ۲۰۲۴) وضعیت بهتری برای بارشها پیشبینی میشود؛ زیرا میانگین بارش کشور در این ماه نسبت به ماه پیش از آن بهبود مییابد و برای اکثر مناطق کشور در محدوده نرمال پیشبینی شده است. تنها بارشهای استانهای غربی همچنان متمایل به کمتر از نرمال خواهد بود.
از نیمه دی تا نیمه بهمن ۱۴۰۳ (ژانویه ۲۰۲۵) انتظار میرود بارشها در زاگرس میانی و جنوبی گرایش به کمتر از نرمال داشته باشد، اما سایر مناطق کشور در محدوده نرمال خواهند بود. در این مدت نیز احتمال وقوع بارشهای فراتر از نرمال در اکثر مناطق کشور برابر با نرمال بلندمدت خواهد بود.