وضعیت بانک‌های استان فارس در مصرف منابع جذب شده + نمودار

به گزارش اول فارس به نقل از تسنیم، براساس گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری که بانک مرکزی منتشر کرده است مانده کل سپرده‌های بانکی کشور در پایان مهرماه امسال بیش ۱۸ هزار و ۳۶۹ هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۸.۲ […]

ناخن خشکی بانک‌های فارس در مصرف منابع جذب شده + نمودار

به گزارش اول فارس به نقل از تسنیم، براساس گزارش وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری که بانک مرکزی منتشر کرده است مانده کل سپرده‌های بانکی کشور در پایان مهرماه امسال بیش ۱۸ هزار و ۳۶۹ هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۸.۲ درصد افزایش داشته است.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۰ هزار  و ۲۱۶ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ۵۰ هزار میلیارد ریال  است.

یکی از دلایل بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده‌ها در استان تهران استقرار دفاتر مرکزی بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران است و عمده فعالیت‌های بانکی آنها از طریق شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری استان تهران انجام می‌شود.

13971028144414345164039010

استان تهران رتبه نخست جذب سپرده‌های بانکی را دارد اما به دلیل بالا بودن رقم سپرده‌های این استان در نمودار قید نشده است.

رشد ۲۸.۶ درصدی سپرده‌های بانکی فارس

استان فارس با بیش از ۷۸۲ هزار میلیارد ریال سپرده رتبه چهارم جذب سپرده‌های بانکی را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده است و به همراه استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان پنج استان اول در جذب سپرده هستند. میزان سپرده‌های بانکی استان فارس در مهرماه ۹۷ نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۸.۶ درصد افزایش یافته است.

 استان کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و خراسان شمالی کمترین میزان جذب سپرده‌های بانکی را به خود اختصاص داده‌اند.

فارس چهارمین استان کشور در میزان تسهیلات پرداختی

مانده کل تسهیلات بانکی کشور بالغ بر ۱۳ هزار و ۸۵۴ هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۲۷.۹ درصد افزایش یافته است.

13971028144529491164039310

بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد است. به دلیل بالا بودن رقم تسهیلات پرداختی بانک‌های تهران رقم آن در نمودار قید نشده است.

میزان تسهیلات بانک‌های استان فارس در پایان مهرماه ۹۷ بیش از ۳۶۰ هزار میلیارد ریال است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۳.۹ درصد افزایش داشته است. این استان در میزان تسهیلات پرداختی رتبه چهارم کشور را دارد.

بیش از ۳۳۲ هزار میلیارد ریال از سپرده‌های مردم فارس نزد بانک باقی ماند

نسبت مصارف به منابع بانک‌های کشور بعد از کسر سپرده قانونی ۸۴.۱ درصد است که نسبت به پایان مهرماه سال گذشته ۰.۱ درصد افزایش داشته است. کهگیلویه و بویراحمد با نسبت مصارف به منابع ۱۰۵.۱ درصد بیشترین  و خوزستان با ۵۰.۶ کمترین نسبت مصارف به منابع بانک‌ها را به خود اختصاص داده‌‌اند.

13971028144617836164039510در پایان مهرماه ۹۷ نسبت مصارف به منابع بانک‌های استان فارس با کسر سپرده قانونی ۵۲ درصد است. استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۱۰۵.۱ درصد)، خراسان شمالی (۱۰۰.۷ درصد) و ایلام (۹۹.۷ درصد) بیشترین نسبت مصارف به منابع بانک‌ها و استان‌های خوزستان (۵۰.۶ درصد)، البرز (۵۰.۷ درصد) و بوشهر (۵۱.۶ درصد) کمترین نسبت مصارف به منابع بانک‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

استان فارس هر چند در جذب سپرده‌های بانکی و میزان پرداخت تسهیلات جز استان‌های اول محسوب می‌شود اما در نسبت مصارف به منابع بانک‌ها رتبه ۲۸ را در بین ۳۱ استان کشور دارد و با توجه به میزان سپرده و تسهیلات بانک‌های فارس مشخص می‌شود که بیش از ۳۳۲ هزار میلیارد ریال از سپرده‌های مردم نزد بانک باقی مانده است.

نسبت مصارف به منابع یکی از شاخص‌های عملکردی بانک‌ها است. رعایت تعادل در این نسبت بسیار مهم است به طوری که عدم مصرف منابع با توجه به هزینه جذب منابع  به زیان بانک منجر می‌شود و همینطور مصرف منابع بیش از استاندارد سبب  برداشت کسری منابع از بانک مرکزی و  جریمه بانک‌ها می‌شود.

معمولاً نسبت مصارف به منابع نباید از  درصد ۱۰۰ تجاوز کند اما در ایران اینگونه نبوده و همین امر به اضافه برداشت بانک‌ها از حساب بانک مرکزی منجر شده است. کارشناسان رقم مطلوب را برای نسبت مصارف به منابع بانک‌ها در حدود ۸۰ درصد می‌دانند.

گزارش از ثریا ستاری

مطالب مرتبط

سهم بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از تعداد تراکنش‌های پرداخت به ۷.۵ درصد رسید

اسامی ابربدهکاران ۲۷ بانک دولتی و خصوصی منتشر شد

پرداخت وام ۲۵۷ میلیونی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به خریداران خودروی وَن

نظرات