ویدئوی الناز سخائیان مدیرعامل نستله که بدجور جنجالی شد
در روزهای گذشته ویدیویی از خانمی به نام الناز سخائیان که ظاهرا مدیرعامل نستله در ایران هم هست، منتشر شده که او در این ویدیو به کرات از واژههای انگلیسی استفاده میکند.
در روزهای گذشته ویدیویی از خانمی به نام الناز سخائیان که ظاهرا مدیرعامل نستله در ایران هم هست، منتشر شده که او در این ویدیو به کرات از واژههای انگلیسی استفاده میکند.
همین مساله باعث شده که عدهای از کاربران او را نقد کنند که چرا انقدر از واژههای انگلیسی استفاده میکند، کاربران مثل خیلی دیگر از ماجراها دو گروه شدند و یک دوقطبی ساختند، برخی دیگر حجم انتقادات از خانم الناز سخائیان را مرتبط به زنستیزی دانستند و خلاصه که بحثها تا همین حالا ادامه دارد. درباره این ماجرای الناز سخائیان نکته جالب اینجاست که اصلا دوقطبیسازی بر اساس محوریت دفاع از زبان فارسی شکل گرفته، این که در این روزها اصلا این مساله چقدر واقعا اولویت دارد و آیا یک گروه و باند در توئیتر به دنبال مساله ساختن از یک نامساله هستند، این یک چیز دیگر است و شاید آنالیزکنندگان فضای توئیتر بتوانند پاسخ دقیقتری برای آن داشته باشند. به هر حال ما بنا بر وظیفهای که داریم این موج خبری هر چند شاید فیک را بازتاب دادهایم، در ادامه نگاهی داریم به نظرات کاربران!
پشتپرده واکنشهای تند به ویدئوی الناز سخائیان
رافائل نوشت: خانم النازسخائیان مدیر متخصص و کاربلد نستله اینکه شما تو ۱۰۰ ثانیه صحبت از ۳۰ واژه خارجی که جایگزین مناسب فارسی دارن استفاده میکنید مایه شرمساری و ناراحتی من ایرانیه! زبان شیرین فارسی برای شما زیادیه و کاش میشد حق استفاده از این زبان رو به عنوان یه ایرانی از شما گرفت.
زِد نوشت: تا یک سال پیش بلد بوده فارسی حرف بزنه ولی از وقتی مدیرعامل نستله شده، یادش رفته!
در چنین جمعهایی و واحد مارکتینگ شرکتها بودم.
دلیل اصلی اینطور حرف زدنشون ۲ چیزه
۱. مد شده و معیار سواد توی حوزه کاریشونه.
۲. آدمهای کمسواد و کممطالعهای هستن
فلاحتی: به عنوان یک ایرانی از سخنرانی الناز سخائیان (مدیرعامل نستله در ایران) خجالت زده ام.
این قبیل افراد عمدتا نماد و نماینده شبه طبقه ای هستند که پرستیژ متمایزکننده اجتماعی را در مبتذل ترین شکل استفاده از واژگان انگلیسی در زبان مادری می جویند.
توئیت مهم فرزانه ابراهیمزاده: دانشجویان در کوی دانشگاه به قتل دانشجویی ۱۹ ساله اعتراض کردند و در سرما نشستند و امیرآباد وضعیت عادی ندارد و عدهای هنوز درگیر صحبتهای مدیر نستله و پاسداشت زبان فارسی هستند.
نیما نامداری: بعید میدونم اگر در این ویدیو یک مرد همین حرفا رو میزد اینهمه بهش حمله میشد. کسی هم نمیگه در مملکتی با این حجم جنسیتگرایی چقدر سخته یک زن جوان مدیرعامل شرکت نستله ایران بشه و در کارش موفق هم باشه. کاش به همون اندازه که آماده حمله به یک مدیر زن هستید موفقیتش رو هم تحسین میکردید
به هر حال برخی اعتقاد دارند این مساله الناز سخائیان یک مساله کماهمیت است که برخی از کاربران فالووربالای توئیتر تلاش دارند با هر ترفندی که شده بالا بیاورند تا احیانا مسائل مهم دیگری را تحتالشعاع قرار بدهند
خانم #الناز_سخائیان مدیر متخصص و کاربلد #نستله اینکه شما تو ۱۰۰ ثانیه صحبت از ۳۰ واژه خارجی که جایگزین مناسب فارسی دارن استفاده میکنید، مایه شرمساری و ناراحتی من ایرانیه!
دیگه بیزنس و دیتا و مارکت و اچ آر و مدل و کمپانی رو گرته گرفتیم در زبان. بقیهاش ولی خیلی مسخره بود. البته واقعا HR رو خیلی فارسی نمیکنیم چون کوتاهتره!
طرفداران #الناز_سخاییان معتقدند که چون آدم موفقیه، اجازه داره که آفتابه بگیره به زبان فارسی و چون زنه، کسی نباید انتقادی بهش داشته باشه. “بنفیتی” چیزی دارین این وسط؟
نستله شرکت خارجیه ببخشید و ایشون به دو زبان باید کار کنه.
سرکار خانم #الناز_سخاییان ، بنده که شناختی از سرکار ندارم ولی خوب میدونم برای یک مدیر توانایی که در شرکت #نستله تعاملات بینالمللی داره، این ادبیات طبیعی و عادی بوده و هیچ جای سرزنشی وجود ندارد.
تشریف بیارید شهر دبی از این دست سمینار ها با محتوای بسیار بهتر از چیزی که دیدیم هست و هرکدام از سخنرانان اگر خودشون عرب باشند و مخاطبین اونها عرب..قطعا با زبان فصیح عربی صحبت میکنند بدوراز هرگونه ادا..مصداق میخواید آخرین سخنرانی محمد العبار بنیانگذار ابر شرکت Emaar
از شما دعوت میکنم با خانم نگار گرامی نماینده برنامه جهانی غذا WFP در ایران آشنا بشید. حداقل بیست سال در این سمت کاری بودند (نه تجربه مدیریت چند ماهه) و یک بار صحبت کردن ایشون رو گوش بدید.