پاسخ مدیرکل راهداری فارس به نبود کمترینهای رفاهی در گرانترین آزادراه ایران
به گزارش اول فارس از شیراز، آزادراه اصفهان ـ شیراز پس از ۱۳ سال کش و قوس و با اصرار برخی مدیران بالاخره زیر بار ترافیک رفت؛ بهرهبرداری که به نظر شتاب زده بود و تلاش شد تا در دوران مدیریت همان مدیران اصرارکننده به مدار بهرهبرداری بیاید! آزادراهی که از حداقلها تشکیل شده و امروز با تعیین عوارض ۱۲۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی برای انواع وسیله نقلیه، به گرانترین آزادراه کشور بدل شده است.
از طرفی این آزادراه که در سفر دوم رئیس جمهور شهید به فارس، زودهنگام افتتاح شد این روزها از نبود امکانات به میزان کافی علیرغم وعدههای مدیران و انعکاس چند ده باره رسانهها، رنج میبرد؛ تنها اقلیم بینظیر و طبیعت بکر آزادراه موجب شده تا حواس کاربران پرت شود و جز آن باید منتظر رسیدن به نخستین مکان برای تهیه خدمات مورد نیاز باشند.
فاصله زیاد مجتمعهای رفاهی که تعداد آنها حتی به یک دست هم نمیرسد و همچنین عدم رغبت سرمایهگذاران برای ورود به این عرصه از سرمایهگذاری، موجب شده تا موج انتقادات نسبت به این آزادراه زیاد شود.
در این راستا مدیرکل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی تعداد بسیار کم مجتمعهای خدمات رفاهی در مسیر آزادراه بیان کرد: آزادراه اصفهان ـ شیراز کارفرمایی مستقل از ادارهکل راهداری فارس دارد.
محسن عمادی افزود: اگرچه ما هیچگونه دخالتی در فرآیند طراحی، اجرا و بهرهبرداری نداشتیم، اما در عین حال یکسری خدمات همانند نصب علائم را به آزادراه ارائه کردیم.
وی خاطرنشان کرد: بنا به مشکلات و مسائل متعدد و اصرار به راهاندازی و افتتاح آزادراه در سال گذشته، یکسری جلسات برگزار شد تا نهادهای درگیر برای بهرهبرداری از آن ورود کردند.
مدیرکل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس ادامه داد: موافقت اصولی احداث مجتمعهای رفاهی اگرچه در سطح کشور بر عهده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است، اما در آزادراه بر عهده ما نیست و با تایید شرکت آزادراهها، موافقت اصولی مجتمعهای رفاهی صادر میشود؛ در آزادراه ما مستقلا تصمیمگیرنده صدور موافقت اصولی نیستیم و سازمان آب و محیط زیست هم دخالت دارند.
عمادی عنوان کرد: دوربینهای ثبت تخلف در آزادراه وجود نداشت و در شبها گاهی خودروها تا سرعت ۲۰۰ کیلومتر رانندگی میکنند که اکثرا پلاک خود را هم پوشاندهاند و این نه تنها برای خود راننده بلکه برای سایر کاربران جادهای هم آسیبزاست که در این راستا علیرغم اینکه وظیفهای نداشتیم، اما ۱۰۰ میلیارد تومان دوربین در چهار نقطه را متعهد شدیم و طی دو ماه گذشته نصب کردیم. همچنین تا پایان امسال قرارداد ۲۴ سامانه ثبت تخلف اجرایی میشود.
وی همچنین با تصریح بر این نکته که ما خود منتقد عوارض تعیین شده برای آزادراه اصفهان ـ شیراز هستیم، گفت: برای تردد ناوگان حمل و نقل کالای ما در آزادراه، ۶۰۰ هزار تومان عوارض مشخص کردهاند که عدد که سنگینی است و سبب شده تا ناوگان زیرمجموعه ما از آن استفاده نکنند.
مدیرکل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای فارس اضافه کرد: برای بومیهای آزادراه نیز اگر در سه دوربین ابتدایی وارد شوند به ترتیب عوارض ۱۸، ۳۰ و ۵۰ هزار تومانی پیشبینی شده که باید برای تردد پرداخت کنند. در این خصوص جلسات متعددی گرفته شده و رایزنیهای انجام شده که از نرخ عوارض آزادراه برای بومیها کاسته و یا حذف شود. از طرفی شرکت آزادراهها هم معتقد است یکسری هزینههایی انجام شده که برگشتی نداشته است.منبع:تسنیم