• 11 اردیبهشت 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 141814

پختن گیزاتما غذای سنتی ارومیه به امتحانش می ارزه+طرز تهیه

“گیزاتما” یا قیزاتما یکی از غذاهای محلی شهر ارومیه است که با کدو و بادمجان و سیب زمینی تهیه شده و در وعده‌های اصلی سرو می‌شود. گیزاتما یا قیزاتما که به معنی سرخ کردن است و یکی از غذاهای خوشمزه ارومیه است. گیزاتما از مخلوط کدو و بادمجان تهیه شده و در وعده‌های اصلی سرو […]

“گیزاتما” یا قیزاتما یکی از غذاهای محلی شهر ارومیه است که با کدو و بادمجان و سیب زمینی تهیه شده و در وعده‌های اصلی سرو می‌شود.

گیزاتما یا قیزاتما که به معنی سرخ کردن است و یکی از غذاهای خوشمزه ارومیه است. گیزاتما از مخلوط کدو و بادمجان تهیه شده و در وعده‌های اصلی سرو می شود. شما می‌توانید در تهیه این غذا مقدار سبزیجات را کم و زیاد کنید و از هر نوع سبزیجاتی مانند هویج و یا لوبیا سبز استفاده کنید. در کنار این غذا حتما باید ماست و سیر وجود داشته باشد.

این خوراک خوشمزه بیشتر در تابستان تهیه می‌شود زیرا کشاورزان سبزیجات تازه را چیده و با آنها این گیزاتما را تهیه می‌کنند.

طرز تهیه گیزاتما؛ غذای سنتی ارومیه 1

مواد لازم برای تهیه گیزاتما

زمان پخت: ۲۰

بادمجان: ۲ عدد

کدو: ۲ عدد

سیب زمینی متوسط: ۳ عدد

سیر: ۳ حبه

گوجه فرنگی متوسط: ۲یا ۳ عدد

روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم

فلفل سبز: ۱ عدد

ماست و سیر: به مقدار لازم

طرز تهیه گیزاتما؛ غذای سنتی ارومیه 2

طرز تهیه گیزاتما

مرحله اول: آماده سازی مواد

ابتدا تمام سبزیجات را پوست کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. سپس برای اینکه بادمجان روغن کمتری جذب کند با قلمو به آن ا کمی ماست بزنید. اصلا در طعم و مزه بادمجان تاثیری ندارد فقط باعث می‌شود روغن کمتری داشته باشد.

مرحله دوم: سرخ کردن سبزیجات

داخل تابه روغن ریخته و تمام سبزیجات را به ترتیب سرخ کنید و داخل یک ظرف بچینید. سعی کنید اول سیب زمینی سپس بادمجان و سرخ کنید سپس مابقی سبزیجات را به دلخواه می‌توانید روی دستمال روغن گیر نیز قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله سوم: تهیه سس مخصوص

داخل یک تابه کوچک سیرهای پوره شده را تفت می‌دهیم تا عطر سیر خارج شود سپس ۲ تا از گوجه‌های گفته شده در دستور را رنده کنید و با سیر تفت دهید تا آب گوجه کشیده شود بعد از آن مقداری نمک زده و از روی حرارت بردارید. ماست و کمی سیر را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: تهیه گیزاتما

سس بدست آمده را روی مواد سرخ شده بریزید و به همراه نان تازه و ماست و سیر سرو کنید.

طرز تهیه گیزاتما؛ غذای سنتی ارومیه 1

نکات کلیدی در تهیه گیزاتما

می‌توانید ماست موسیر را روی مواد سرخ شده بریزید.

از هر سبزیجاتی که دوست دارید می‌توانید در تهیه این غذا استفاده کنید.

می‌توانید به ماست و سیر کمی نعنا خشک و فلفل سیاه نیز اضافه کنید.

به دلخواه می‌توانید روی مواد سرخ شده کمی نمک بزنید و یا در ابتدا در روغن کمی نمک ریخته سپس سرخ کنید.

خرد کردن مواد به سلیقه شما بستگی دارد می‌توانید خلالی یا حلقه ای خرد کنید.

مطالب مرتبط

نظرات