عربستان سعودی در سالهای اخیر سرمایهگذاری گستردهای در حوزه گردشگری کرده است و اکنون سراغ بازار قطارهای مسافربری مجلل رفته است تا عبور از صحرا را به تجربهای مسحورکننده تبدیل کند.
عصر ایران: عربستان سعودی در سالهای اخیر سرمایهگذاری گستردهای در حوزه گردشگری کرده است و اکنون سراغ بازار قطارهای مسافربری مجلل رفته است تا عبور از صحرا را به تجربهای مسحورکننده تبدیل کند.
طراحی این قطار لوکس با الهام از سبک و سنت عربستان انجام شده و به طور کامل در ایتالیا ساخته خواهد شد.
از ریاض، پایتخت عربستان، تا القریات، در مرز شمالی با اردن، مسافران قطار رویای صحرا از میان بیابان های دیدنی و مکان های باستان شناسی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو سفر خواهند کرد.
قطار لوکس رویای صحرا دارای ۴۰ کوپه خواهد بود و بنابر گزارش سعودی گزت، ظرفیت حمل ۸۰ مسافر را ارائه می کند. با توجه به مقصد نهایی، مسافران می توانند یک یا دو شب را در قطار سپری کرده و در کنار سایر خدمات اختصاصی، از یک تجربه غذاخوری به یاد ماندنی لذت ببرند.
مسیر قطار لوکس رویای صحرا ۱۲۳۹ کیلومتر است که از شهر ریاض آغاز شده و پیش از آن که به القریات برسد، از نقاط دیگری مانند القصیم، حائل، و ذخیره گاه طبیعی پادشاهی ملک سلمان بن عبدالعزیز در الجوف می گذرد. انتظار می رود تولید در تابستان ۲۰۲۵ تکمیل شده و نخستین برنامه حرکت قطار تا پایان سال ۲۰۲۵ اجرایی شود.
گروه آرسنال، عربستان را به عنوان نخستین کشوری که در واکنش به روند جدید گردشگری کم شتاب یا آهسته (Slow tourism) و سفر تجربی دارای خدمات مهمان نوازی لوکس از طریق راه آهن خواهد بود، عنوان کرد.
به گفته گروه آرسنال، این پروژه نوآورانه و انقلابی می تواند تضمین دیگری برای گسترش بازار گردشگری عربستان باشد.
انتظار میرود این شبکه خط آهن که قطارها قادرند تا سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت در آن حرکت کنند، به سراسر عربستان سعودی گسترش پیدا کند.
در حال حاضر، خطوط راهآهن موجود در شمال غرب کشور نیز بهسازی شدهاند تا پذیرای قطارهای پرسرعتتر باشند.
پیشتر در ژانویه ۲۰۲۲، خالد الفالح، وزیر سرمایه عربستان سعودی، اعلام کرد که این وزارتخانه در نظر دارد ۸۰۰۰ کیلومتر خط آهن در سراسر کشور احداث کند.
عربستان سعودی با هدف جذب سالانه ۷۰ میلیون گردشگر خارجی، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار در بخش گردشگری سرمایهگذاری کند.
آمار و ارقام اخیر حاکی از آن است که این تلاشها ثمربخش بوده است. به گزارش سازمان جهانی گردشگری، شمار گردشگران خارجی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به دوره پیش از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹، حدود ۵۶ درصد رشد داشته است.
بشار بن خالد المالک، مدیرعامل شرکت راهآهن عربستان سعودی، معتقد است «رویای صحرا» فرصتی در اختیار گردشگران و ساکنان محلی میگذارد تا «در قالب خدمات ترابری لوکس» مناطق و مناظر این کشور را کشف کنند.
آیا «رویای صحرا» با نمونههایی مشابه اورینت اکسپرس، لادولچه ویتا، خط ونیزـلندن سیمپلون اورینت اکسپرس، یا حتی سون استارز کیوشو، یکی از مجللترین قطارهای ژاپن، رقابت خواهد کرد؟ باید منتظر ماند و دید.
نظرات